Jump to content

MrSweets

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Nou ja ik wil eerst nog een aantal dingen uitzoeken voordat ik echt kan bepalen of het iets kan worden of niet....
 2. Hey ik ben van plan om een onderneming op te zetten. Echter dit staat nog in de kinderschoenen. Ik heb al een naam bedacht en de URL gekocht. We zijn alleen nog in een zodanig vroeg stadium, dat we niet direct een BV ofzo willen starten. Hoe kan ik toch deze naam beschermen ?
 3. Hey ik zoek een werkplek waar ik samen met mijn college een en ander kan bespreken etc. We hebben een idee een bedrijf te beginnen, nog in de begin fase dus. Dit kan helaas niet bij iemand thuis. Wij zoeken dus iets ala een coffee corner, bibliotheek ofzo. Waar je een normale ruime tafel hebt (hoe groter hoe beter) en waar je gewoon mag overleggen etc. Iemand een tip voor waar we kunnen gaan zitten ?
 4. Beste HL'ers Graag hoor ik uw mening over dit hypothetische businessplan. Een Makelaarskantoor met als u.s.p.'s.: - Meer richten op presentatie, filmpjes van woningen, betere/meer fotos. - Richten op sociale media, facebook, twitter, google+ - *andere openingstijden hanteren, ook op zaterdag wellicht zondag, en later open op n doordeweekse dag. Zodat klanten ook op zaterdag, zondag, n woensdag avond n bezichtiging kunnen plannen, of naar een open huis gaan. - Aanbieden om een huis te restylen, beter in te richten waardoor het er mooier uitziet/ruimer/ lijst alsof je meer met de ruimte kan. Mijn vraag is dus. heeft een nieuw makelaars kantoor, wat zich richt op deze punten. (naast the usual, goede service, kennis etc etc) enige kans van slagen in deze markt, waar er al zeer veel kantoren zijn ? De bottleneck is denk ik vooral het opbouwen van portfolio, waarom zouden mensen naar jou toegaan ?
 5. Hey bedankt voor je reactie. Dat vroeg ik me dus af. Puur hypothetisch geval. Maar als jij zegt dat er sowiso belasting over de winst in NL afgedragen wordt dan zit daar geen voordeel in idd. Nog even een vraag, heb wellis gelezen dat als je de winst van de onderneming in NL stopt in aandelen, dat je dan minder/geen belasting betaald. klopt dit ? En wat als je het herinverseerd in het bedrijf ? Edit, je bent nog student. Waarom vraag je hiernaar? Begin je meteen met ondernemen vanaf Curaçao? Als dit geen concrete case is, dan gaat er wel een slotje op. Ben benieuwd naar je reactie.
 6. Beste ondernemers. Vaak hoor ik over belasting ontwijkende trucs met het vestigen van bedrijven op curacao ed. Zover het legaal is, vindt ik dit uitermate interessant. Stel nu dat je een bedrijf hebt gevestigd in Curacao, en je neemt een nederlands bedrijf over. Waar betaal je dan belasting ? Wat zijn de manieren om bij dit nieuwe overgenomen bedrijf, geen of weinig belasting over de winst te betalen ?
 7. Bedankt voor je reactie! Wat bedoel je met het risico van default ? Ik heb inderdaad geen ondernemers ervaring, ook niet in die specifieke branche. Ik studeer wel bedrijfseconomie. En wil graag beginnen met ondernemen. Het overnemen van een goed lopend bedrijf leek mij uitermate interessant, omdat het bedrijf al staat, er is al een klantenkring er is al een systeem, er zijn al leveranciers etc etc. Hierdoor denk ik dat ik zeer veel kan leren over alle faccetten van ondernemen. En tevens kansen kan zien waar er in de kosten gesneden kan worden en waar er dingen efficienter kunnen.
 8. Stel een bedrijf is te koop voor 50.000 heeft goede omzetcijfers etc. 50.000 is faire prijs. Je hebt zelf geen 50.000 maar bv wel 10.000 = 20% Hoe zijn je kansen dat je een financiering kunt krijgen voor de overige 40.000 ? waar zit de grens zegmaar, als je 50% van het bedrag hebt sowieso , 10% niet te doen. Weet iemand dit ongeveer ? Oh Ja ook in het geval dat je geen ervaring hebt met ondernemen. wel deze richting studeert, en geinteresseerd bent ed. En het is een bedrijfsovername natuurlijk dus alles staat al min of meer en loopt gewoon goed. Oh en bij welke banken kun je terecht, en is het BBMKB hierbij van toepassing of niet, omdat het een overnamen is, meer n investering...
 9. Ik wil dit dus niet perse in Amsterdam doen, andere plaatsen in NL zijn ook n optie. Of buitenland eventueel. Probleem is alleen hoe krijg je zon pand of ruimte als starter. Moet je huren ? kopen is lastig als je zelf geen inbreng hebt denk ik. Maar mag je wel huren al bedrijf en verhuren aan mensen ? Kan je dan een normaal appartement huren op de private huur markt ? Kan je ook n bedrijfsruimte huren en ombouwen tot ?
 10. Oke maar ik vroeg me meer algemeen af, niet perse voor amsterdam. Gwn n appartement huren dus niet kopen, huren van iemand als bedrijf en dan ontwerpen, inrichten, verbeteren etc en doorverhuren dus eigenlijk aan toeristen, expats, short stay, zakenmensen etc.
 11. Oke maar hoe zit het met het idee om n appartment te huren voor n lange periode. Net zoals n bakker n bedrijfsruimte huurt zegmaar of n ander soort bedrijf. En dan dit appartement gebruiken voor verhuur aan toeristen, expats, zakenmensen voor korte periodes. Kan dit ? mag dit ? wat zijn de regels en waar vind ik ze ?
 12. Bedankt allemaal voor de reacties! Ik zit nu vooral even te kijken hoe ik dit kan financieren. Ik heb natuurlijk een geschikt appartement nodig, welke ik zou moeten kopen. Ik heb alleen niet genoeg zekerheden voor de bank om een hypotheek aan te kunnen gaan. Kom ik in aanmerking voor een BBMKB borstelling ? Ook vraag ik me af als kopen niet lukt of huren dan een optie is ? net als een kapperszaak zegmaar, deze huren vaak ook toch ?
 13. Hey had even n ideetje voor n onderneming. Maar weet niet of dit mogelijk is. Idee is om n Appartement te huren als bedrijf, dus dan is het eigenlijk n bedrijfspand voor een looptijd van 5 jaar of 10jaar, zoals een kapperszaak ook zou doen. Vervolgens dit appartement inrichten en kleine verbouwingen verrichten en vervolgens te verhuren aan toeristen. Ik vraag me af of dit mogelijk is. Iemand hier n idee van ? of waar ik moet zijn om deze informatie te halen.
 14. Supper bedankt voor jullie reacties! Ja heb vooral het idee om me te richten op toeristen, dan heb ik ook niks te maken met recht van huurder, huur contracten etc. En ik denk dat toeristen n goed ontworpen appartement met complete inrichting en alle gemakken etc meer waarderen en daar ook bereid zijn voor te betalen. In Nederland is vooral Amsterdam interessant en dan de binnenstad, omdat dit veel toeristen trekt. Heb al wel n beetje rondgekeken bij appartementen in Amsterdam voor toeristen en zie dat hun toch wel een mooie bezetting halen (gezien door bij hun beschikbaarheid terug te bladeren naar vorige maanden). Ik denk dat het zeker interessant is als ik n hoge bezetting weet te halen, maar ik weet niet echt wat reeel is maar stel je haalt 200 dagen per jaar, dat zou al heel mooi zijn. Bedragen voor de toerist per nacht is toch al snel 150 - 250 € per nacht. En misschien als ik het mooier ontwerp, van meer gemakken voorzie etc dat ik dan nog wel meer kan vragen, met uiteraard de juiste advertising. zorgen dat je op alle sites staat, tripadvisor, airbnb veel reissites, hoog in google etc. Uiteraard moet ik ook zorgen voor n housekeeping dienst, maar dit kan ik natuurlijk gewoon uitbesteden. Verdere kosten zijn natuurlijk de maandelijkse lasten en toeristen belastingen etc. Als iemand nog opmerkingen, vragen, kanttekeningen, aanmerkingen heeft hoor ik dat graag!
 15. Beste ondernemers, Omdat ik mij zeer interesseer in design, interieur architectuur en interieur design maar ik ook geitereseerd ben in vastgoed als onderneming heb ik het idee om deze 2 te combineren. Ik heb het idee om design appartementen te ontwerpen en te verhuren aan toeristen of expats voor tijdelijke periode. Maar ik weet eigenlijk niet zo goed waar te beginnen, weet niet wat er allemaal mogelijk is bij de bank etc. Ik wil eerst iig onderzoeken of het interessant is of niet, Ik denk dat ik hiervoor cijfers nodig heb over de bezettingsgraad van vergelijkbare appartementen en info over de prijzen van vergelijkbare appartementen. Is er misschien ergens een data bank waar je gegevens over bezettingsgraad ed kunt opzoeken ? Iemand die misschien weet welke stappen ik moet zetten, waar ik informatie vandaan kan halen etc ?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept