Jump to content

anders993

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  partner-site

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketi
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Dat lijkt me ook maar leverancier heeft dus in zijn voorwaarden gezet dat alles na oplevering per uur afgerekend wordt. Over je tweede punt: dat is niet het geval, het gaat om het oplossen van problemen die zich voordoen in de afgesproken versie.
 2. Dank voor je reactie en je vragen, die zijn terecht. We hebben beide de site uitgebreid en ik heb ook akkoord gegeven op livegang, echter wel met de nadruk op het feiten dat er enkele gebruikersscenario's zijn die we niet hebben kunnen testen. De laatste weken is er her en der zo'n klein dingetje geweest die er altijd in zit, daar hebben we beide echter niet moeilijk over gedaan omdat dat nou eenmaal altijd zo is zoals je zegt. Echter nu blijkt er een groter mankement te zijn wat in het testen voor livegang onmogelijk (door mij) geïndentificeerd kon worden en trekt hij zijn handen er van af. Voor de goede orde: ik heb hem voor lancering wel nadrukkelijk gevraagd of we de functionaliteiten die nu voor problemen zorgen voldoende hebben getest en daarop kwam een volmondig ja. Waar ik benieuwd naar was: bestaat er een soort regelgeving of gedragscode omtrent nazorg, onderhoud of garantie bij technische ontwikkeltrajecten?
 3. Hallo, ik heb een probleem met een leverancier van een website. De site is opgeleverd en draait nu een paar weken maar nu meer mensen zich aan hebben gemeld blijken er veel kritieke fouten/bugs in te zitten. Het gaat hier om kernzaken zoals betalingen of gebruikersgegevens. De leverancier trekt nu zijn keutel in en verwijst naar zijn voorwaarden waarin hij zegt dat "Correcties na levering van de definitieve versie van het project niet kosteloos geschieden en op uurbasis in rekening gebracht worden.". Los van het feit dat het stom is van mij om hier mee akkoord te gaan ben ik benieuwd of er niet sprake is van algemene afspraken of richtlijnen voor webontwikkelaars hierover. Kan me voorstellen dat meer mensen hier ervaring mee hebben. Is hierover regelgeving of een gedragscode bekend? Daarnaast is in mijn ogen nog geen sprake van levering van de definitieve versie van het project maar daar zal hij het wel mee oneens zijn. Hartelijk dank voor jullie tips!
 4. Wat zou het je kosten om die "zaken" (ik neem aan dat het voornamelijk advies en administratieve handelingen betreft) waarmee hij je gaat helpen bij een adviesbureau in te kopen? Het gaat juist om specifieke kennis en netwerk die hij heeft en die ik dus niet kan kopen. Zou natuurlijk wel bij hem kunnen maar hij doet liever mee dan dat ik hem inhuur. Kan dus alleen (zoals in vorige reactie aangegeven) op dit moment nog niet de commitment geven die ik het geef (full-time).
 5. Dat zijn ook de grootste zorgen die ik heb. Ik zal alleen nog wat meer uitleg geven. In principe willen we dit samen opzetten alleen is het zo dat hij nu nog niet de volle 100% kan geven voor dit idee. Heeft nog een ander bedrijf namelijk. Die 20% zien we eigenlijk meer als zijn aandeel voor deze periode, wat er daarna komt is nog zeer onzeker. Daarom dacht ik meer aan een soort opdrachtconstructie.
 6. Hallo, ik ben bezig met het opzetten van een nieuw bedrijf. Ik doe dat nu nog alleen en het zit nog in de ontwikkelingsfase. Over 4 maanden wil het bedrijf lanceren en daarvoor heb ik dan ook al een goed podium geregeld. Een goede zakelijke relatie van me wil me de komende 4 maanden kosteloos helpen met allerlei zaken waar ik zelf geen verstand van heb. In ruil daarvoor hebben we gezegd dat hij in principe 20% van de aandelen krijgt. Echter, het bedrijf is nu nog gewoon een eenmanszaak en de optie lichten we alleen als het bedrijf ook daadwerkelijk na dat podium en de lancering over 4 maanden van de grond komt en een volgende fase in gaat. Dwz, investeerder, bv etc. Heeft iemand een idee hoe ik dit het beste in een contract kan gieten? Of wellicht al een voorbeeldcontractje? Het gaat dus eigenlijk om een soort opdracht in ruil voor aandelen maar alleen als het daadwerkelijk zover komt dat het bedrijf voldoende substantie heeft en overgaat tot bv. Dank!
 7. Ahh, de website en traffic vormen de waarde. En ja, er zijn nog meer en grotere partijen voor wie het interessant is. Daar heb ik nog niet mee gesproken omdat ik met deze partij een band heb en zij me zo hebben benaderd.
 8. @Ron Slim idee maar daar worden normaliter erg duidelijke afspraken over gemaakt. Dus voor minimaal een jaar zal ik daar nog niet aan kunnen denken.
 9. De 6000 is de omzet. Kosten zijn enkel hostingkosten voor de site (100 per jaar) en de tijd die ik er in steek is beperkt tot 1-2 avonduren per week. Ik heb hiernaast gewoon een full-time baan. Op basis van die kosten en tijd van hierboven, wat is dan volgens jou (Jean) redelijk?
 10. Thanks voor je reactie. Helaas zijn dat vragen die ik mezelf ook al gesteld heb. Ik denk dat de site over 3-5 jaar het 2-3 keer zoveel oplevert. Maar het kan idd ook allemaal minder gaan. Wat de kans is weet ik echt niet... Kosten en tijdsinvestering nu is praktisch nihil. En ik heb het geld nu niet nodig. ik weet dat het een lastige vraag was, ben ook meer benieuwd naar jullie overwegingen dan een directe oplossing. Uiteindelijk moet ik toch zelf een keuze maken ;) Bedankt voor het meedenken!
 11. Hallo, ik heb een vraag aan alle medeondernemers. Drie jaar geleden heb ik een succesvolle website opgericht. De website ontvangt iedere dag 2000 unieke bezoekers en levert me 6000 euro per jaar op. Het is geen webshop en opbrengsten zijn enkel adsense en affiliates. Een relatief grote partij in de markt wil mijn site kopen voor 35k. Dat is een hoop geld maar toch twijfel ik. Waarom? Ik steek er erg weinig tijd in en toch blijft het groeien. Ik verwacht er over een jaar misschien wel 10k per jaar mee te verdienen en zie ook nog meer kansen als ik er wel iets meer tijd in steek. Natuurlijk is het een onmogelijke vraag, maar wat zouden jullie doen? Of in ieder geval wat zijn zaken waar ik aan moet denken. Wanneer zouden jullie wel/niet tot verkoop overgaan? Thanks! Anders
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept