Jump to content

asmarno

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Dank je, Danny. Welke betrouwbare, uiteraard niet al te dure, partijen stel je voor?
 2. Ik heb via de mail antwoord van BMBK: "Wanneer de bank het krediet opeist of uw onderneming failliet gaat, moet de bank eerst alle gevestigde zekerheden uitwinnen, voordat deze aanspraak kan maken op de staatsgarantie. Indien wij de bank uitkeren (wat bijna altijd het geval is), dan krijgt de staat een vordering op u. Deze vordering blijft (net zoals de NHG) 20 jaar bestaan. De bank is onze belangenbehartiger voor het innen van de vordering gedurende deze periode. De vordering kan ook op meerdere manieren worden beëindigt, u kunt de vordering eventueel afkopen door middel van een voorstel afkoop tegen finale kwijting, een betalingsregeling treffen of een WSNP traject aanvragen bij de rechtbank. Heeft iemand hier ervaring mee? Hoe gaat dat afkopen? Moet je dit met de bank regelen of met de Staat??
 3. Dus als ik het goed begrijp: middels de borgtocht (en het pandrecht, zucht) verkrijgt de bank de zekerheden die zij wil. Voor de rest kan zij aankloppen bij de Staat door een uitgebreid rapport te overhandigen. Krijgt de bank dan door de Staat uitbetaald?? Het zou fijn zijn als wij niet aangesproken kunnen worden door de staat.
 4. Ik zal thuis inderdaad in de (algemene) voorwaarden van de leningsovereenkomst kijken.
 5. Dat is precies wat ik bedoel. Het is mij niet geheel duidelijk wat de bank voor rol zal spelen in het hele BMKB. Logisch is wel dat zij in eerste instantie hun eigen deel veilig zullen stellen, maar hoe zal dat gaan met het staatsdeel? Ik heb ergens gelezen dat je als ondernemer min 25% borg staat en dat bij gebrek aan baten de lening kwijtgescholden zal worden, maar onderhandelt de bank daarover met de staat voor ons? Ik wil niet voor verrassingen komen te staan en wat de bank betreft blijf ik alert. Ook heb ik ergens gelezen dat een zogenaamd staatgegarandeerd krediet aan de BV een persoonlijke aansprakelijkheid inhoudt, de bank kan me geen bevredigend antwoord geven.. Ik weet overigens niet, misschien mijn man wel, welke borgstelling precies is afgegeven. Wat ik wel weet is dat de bank alle zaken rondom de staatsgarantie heeft afgehandeld, dus ik vermoed dat het een BMKB is. En als ik het goed begrijp moet ik dan vertrouwen op wat de bank zegt?
 6. Het gaat om een BV en alleen mijn man is een lening aangegaan met de bank (incl staatsgarantie).
 7. Ik heb mijn vraag ook al voorgelegd bij senternovum; 't is toch makkelijker als je de situatie goed kan uitleggen, heb veel meer duidelijkheid gekregen. Bedankt voor je reacties, Danny.
 8. Er zijn geen andere schuldeisers dan de bank, en wij beiden hebben inmiddels een (goed) inkomen. Bedankt voor de tip voor de website, ga ff kijken.
 9. Uiteraard hebben we de inspanningsverplichting om te betalen; we zijn immers niet voor niets een lening aangegaan. Laat ik het zo stellen, ik wil weten of het waar is wat onze bank zegt: dat de staatsschuld wordt kwijtgescholden als zij een uitgebreid rapport schrijven waarin ze uitleg geven van de situatie en aangeven dat er gebrek aan baten is? Op voorwaarde dat dat wij in 5 jaar tijd geen vermogen mogen vergaren. Dat je na die 5 jaar helemaal niet meer door de Staat aangesproken kan worden.
 10. Op korte termijn zal het verzoek tot opheffing van ons faillissement door de rechter worden goedgekeurd. De bank, waar we de lening(en) voor onze zaak hebben lopen, wil uiteraard zo snel mogelijk met ons om de tafel om te onderhandelen over een financiele afwikkeling. De bank heeft destijds (nu bijna 4 jaar geleden) een staatsgarantie geregeld; de Staat staat voor onze BV voor 80% garant. De bank zal haar eigen deel regelen, maar hoe zit het met de Staat? De bank zegt namelijk een rapport te zullen indienen bij de Staat met de mededeling dat er "bij ons niets te halen valt" en dat opteren voor het kwijtschelden van het staatsgedeelte. Voorwaarde is dan vlg hun dat wij in de komende 5 jaar geen vermogen vergaren en dat na die 5 jaar de Staat niets meer op ons verhaald kan worden. Spreekt de bank de waarheid? Zo niet, wat staat ons te wachten/te doen om de Staatsschuld niet te hoeven betalen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept