Jump to content

Hai

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Female
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.dezaak.nl

Company info

 • Branch
  29
 • Branch 2
  Toerisme

Vision

 • I'm looking for people who
  mij kunnen helpen mijn bedrijf door zwaar weer te loodsen met advies en tips op juridisch en financieel vlak.
 • My opinion about entrepeneurship
  Als ondernemer moet je voortdurend bezig zijn met de trends die komen gaan en daar op inspringen. Vernieuwend bezig zijn gaten in de markt eventueel proberen op te vullen. Ik vind het als ondernemer ook belangrijk om jezelf en je motieven regelmatig onder de loep te nemen om zodoende te groeien als ondernemer en gemotiveerd te blijven, ook als het minder gaat.
 1. Je wil dat de bank een deel van je schuld kwijtscheld en daarna je nieuwe concept succesvol in de markt zetten. Tja, daar gaat de bank niet 1,2,3 mee accoord. Wat wel kan: bespreek dit met de bank en stel voor de aflossing en rentebetalingen voorlopig minimaal te houden. Je gaat immers met je nieuwe concept toch geld verdienen? Dan kan je ook aan je verplichtingen voldoen en heeft iedereen zijn centen. Je wilt wel 30.000 aflossen maar geen 40.000. Trapt niemand in, denk ik. Lijkt mij dat de investeerder dat toch ook inziet? Dreigen met faillissement is zo makkelijk als niet alle opties goed zijn bekeken. Ferry Geloof me, ik vind het helemaal niet makkelijk om te gaan dreigen met een faillissement. Ik los niets af op mijn doorlopende krediet maar betaal wel heel veel rente. De investeerder is echt een top top zakenman in de financiele sector en die denken dus echt heel anders. Vandaar dat ik advies vraag hier. Het punt is ook dat ik die verhuurder moet afkopen anders ga ik het ook met mijn nieuwe concept niet redden in zo'n duur pand. Dat geld heb ik niet.
 2. Ja daar ben ik ook een beetje bang voor : (
 3. Ik denk dat je mij echt verkeerd begrijpt :-\ Ik denk niet zo maar de bank. Pas als ik echt failliet ga dan staan zij open voor een afkoopsom voor finale kwijtschelding. Dat betekend dat ik geen bedrijf meer heb en zij een verlies van minstens 35000. Vandaar dus dat ik zeg, dat calculeren zij waarschijnlijk in (wat ik dus vreemd vind)
 4. Allemaal heel erg bedankt voor de reacties en adviezen. Ik laat nog weten hoe het afgelopen is. Ik ga in ieder geval ook op zoek naar een expert op dit gebied zoals Danny aangeeft.
 5. Dat is ook een andere discussie. Helaas gebeuren dit soort dingen wel en ik ben daar nu al een paar keer de dupe van geweest helaas. In het geval van ondernemingen, daar zijn hele constructies voor schijnbaar. Hoe en wat weet ik niet en ik hoef het ook niet te weten aangezien ik het ronduit crimineel vind.
 6. Op basis van welke informatie kan jij dit zo stellig beweren ? Waarschijnlijk hebben deze zoals jij zegt grote bedrijven wel aangetoond dat betaling x bedrag tegen finale kwijting voor die bank veel voordeliger is dan vasthouden aan integrale betaling. advies aan jou: ga eens aan tafel zitten en probeer eens objectief aan te tonen dat jouw voorstel aan de bank voor die bank veel voordeliger is, in plaats van ( hullie wel en ik nie) Ik weet dat dit soort deals worden gemaakt van mensen die ik in mijn werk ben tegengekomen (topmanagers, bank accountants etc) Ik kan geen namen gaan noemen maar door mijn werk hoor ik vaak het een en ander (waar ik overigens niets mee kan doen. Ook al heb ik officieel geen beroepsgeheim) Ik heb alles op papier staan met cijfers en een verbeterd concept voor mijn bedrijf. Wat mij stoort aan de bank is dat 40000 voor hun een relatief laag verlies is die ingecalculeerd is mocht ik falliet gaan en er valt niets te halen. Voor mij is het mijn leven die ik niet zomaar wil opgeven. Ik leer van de fouten die ik heb gemaakt, vraag om hulp (ook betaald) en kom met oplossingen. Ik ben echt niet iemand die aan alles en iedereen de schuld geef,
 7. Hallo Danny, Ik heb je een PM gestuurd. Mijn vraag is of iemand ervaring heeft of kennis heeft van dit soort deals met een bank. Zoals het er nu voorstaat ga ik failliet en ik heb nu een kans om mijn bedrijf weer gezond te maken mits de bank en verhuurder meewerken. Ik heb de afgelopen twee jaar van alles geprobeerd om dit, waar ik nu zit, te voorkomen (ook externe hulp ingeschakeld in de vorm van een bedrijfsjurist, ondernemersplatform en een financieel coach) De adviezen heb ik opgevolgd en hierdoor kon ik mijn hoofd boven water houden. Ik heb ook enorme pech gehad met het accountant bureau waar ik bij zat (die hebben alles aan een leerling overgelaten die behoorlijk wat fouten heeft gemaakt) De nieuwe boekhouder heeft dat toen weer rechtgetrokken waardoor ik ineens bijna 10.000 kon betalen aan de belastingdienst (weg buffer) Achteraf had ik dat bedrag kunnen spreiden (weer een les geleerd) Ik heb nu een erg goede boekhouder gelukkig. Enfin, het punt is dat ik het niet meer lang ga redden als ik in mijn huidige pand moet blijven en finacieel geen ruimte meer heb en ook giga rente betaal. Ik krijg nog geld binnen maar de balans is zeer fragiel op deze manier en zo ga ik het gewoon niet volhouden. Ik ben zelf naar de bank gegaan trouwens. Op dit moment is er nog geen sprake van schuldeisers en incassobureaus. Dat probeer ik dus te voorkomen.
 8. Grote bedrijven maken dit soort deals wel met hun bank en een aantal van mijn klanten waren ineens in de WSNP beland en daar zie ik dus nooit meer een cent van. Ik heb ook al meegemaakt dat een opdrachtgever ineens failliet was en eenzelfde soort bedrijf onder een andere naam had opgestart en weer vrolijk verder ging. Kon ik ook fluiten naar mijn geld : ( Je hebt dan geen poot om op te staan terwijl ze wel moedwillig diensten van mij hebben afgenomen terwijl zij wisten dat zij dit niet konden betalen. Dit gaat in feite de bank aan (de enige grote schuldeiser buiten een veel kleiner bedrag bij mijn verhuurder) Met mijn nieuwe concept en veel lagere overheadkosten kan ik de resterende schuld afbetalen. Als ik failliet ga kan ik niets af betalen. Lijkt mij een win win situatie voor alle partijen....
 9. Dank voor de snelle reactie : ) Tja, dat zegt de investeerder ook maar ik vind het echt erg om failliet te gaan. Ik heb keihard gewerkt en wil niet zomaar opgeven. Als ik opnieuw start staat de bank ook weer voor de deur toch?
 10. Hallo, Ik heb dagen zitten lezen op het forum en heb al wat goede tips gelezen. Maar toch een vraag. Mijn bedrijf gaat sinds 3 jaar slechter en ik probeer al twee jaar van mij huurcontract af te komen (voorgesteld om een nieuwe huurder te vinden, het pand te huur zetten bij een makelaar maar dat wilde hij niet) Enfin, mede door de economische crisis en de wildgroei in mijn branche gaat het nu echt slecht. Mijn bedrijfskrediet van 40000,- is bereikt en ik kan de huur al een paar maanden niet betalen (contract loopt nog tot juli 2012). Ik kan nu een veel goedkoper pand huren en heb een nieuw concept bedacht. Iemand die ik al jaren ken (en vertrouw) is een top zakenman en hij heeft voorgesteld om mijn huisbaas af te kopen maar ook de bank (voor een deel) Als de bank een derde van mijn schuld in mindering brengt én ik in een goedkoper pand zit met een nieuw concept (die goed is ontvangen door klanten, de accountmanager van de bank en diegene die mij wil helpen) heb ik de kans om mijn bedrijf weer gezond te maken. De bank heeft al gezegd dat zij geen deel gaan kwijtschelden, de verhuurder wil wel. Nu heeft de laat ik zeggen financieerder gezegd dat hij alleen de verhuurder afkoopt als de bank ook meegaat en ik anders beter failliet kan gaan. Er valt overigens echt niets te halen bij mij, ik heb een huurhuis en geen goederen die geld opleveren. Hij is iemand uit de financiele wereld (investment) en erg succesvol. Volgens hem moet ik het keihard spelen bij de bank omdat zij ook wel weten dat zij beter 10000 kunnen kwijtschelden dan bij faillisement helemaal niets krijgen. Als de bank niet akkoord gaat dan kan ik ook de verhuurder niet afkopen en kan ik nog geen kant op. Heeft iemand hier ervaring mee? Of andere adviezen? Ik hoop het zo! Hil
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept