Jump to content

JiLi

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Female
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. als het echt zo beschrijvend is mag het wel ja, maar of het verstandig is...... iemand komt namelijk via via op jouw site terecht en heeft daar iets gezien wat hem bevalt maar koopt het niet direct. Persoon wil nu dag/week/maand later alsnog tot aankoop overgaan en denkt... waar had ik dat ook alweer gezien??? was iets met boekensteun... kans is groter dat hij dan gaat naar boekensteun.nl als boeken-steun.nl Nu staat er op de variant zonder streepje nog geen site maar kan zomaar veranderen waardoor je klant uiteindelijk bij de concurent terecht komt >;( Heb je helemaal gelijk in!!
 2. Heb je synoniemen en meervouden ook meegenomen in jouw analyse? En wat voor soort partij heeft de meest logische naam geregistreerd? Je kiest nu voor een tweede keuze, taalkundig onjuiste domeinnaam, wat alleen interessant is als er heel veel verkocht wordt in deze productcategorie, maar dan nog zou ik altijd navraag doen naar de eerste domeinnaam. Wat is er mis met een .com? In algemene zin zou je een probleem kunnen hebben als de boekensteun.nl in gebruik is en als handelsnaam aan te merken valt. Ja, synoniemen en meervouden heb ik al bekeken. Maarja, dan heeft het niet de kracht die ik zou willen. Over het taalkundig onjuiste domeinnaam heb je helemaal gelijk, dat is ik ook niet wat ik wil. Daar had ik nog niet bij stil gestaan. De reden voor een .nl en geen .com is omdat ik me toch wel zoveel mogelijk wil richten op de Nederlandse markt. Misschien kunnen jullie me hierover op andere gedachten brengen? Misschien moet ik toch proberen geheel andere naam te bedenken. :-\
 3. hmmmm, klinkt simpel. ::) Ff verder uitdokteren Thanks, een reus erbij 4 u! Excuses voor de het uitwijken....terug naar topic.
 4. Okay! Meer verkeer dat is wat ik wil!! Nog iets erbij op mijn to-do-list. Nu een kostenplaatje gaan maken. Er zijn talloze mogelijkheden voor het aantrekken van meer bezoekers. Maar welke zijn het meest effectief? Heeft iemand simpele tips and trucs die ik kan bestuderen?
 5. Bedankt Highio, zal het zeker doornemen.
 6. Kokos etende Koalas ??? ;D @DonLorenzo, nav jou voorbeeld ben ik het e.e.a gaan uitzoeken. Het is nu allemaal wat duidelijker. Ben ook verscheidene domeinnamen tegen gekomen die vergelijkbaar zijn maar dan niet van dezelfde eigenaar. @Iwan, nee, het gaat niet om een variatie van een handelsmerk maar toch echt om een product omschrijving. Is het ook mogelijk om meerdere vergelijkbare domeinnamen te registreren en die aan de webshop te koppelen om zo eventueel meer verkeer te genereren?
 7. Voor mijn webshop heb ik een naam bedacht die goed bij mijn product past en meteen al een omschrijving hiervan geeft. Ook mede omdat in zoekmachines veel met deze woordcombinaties wordt gezocht naar het product dat ik wil gaan aanbieden. Stel nou dat mijn bedrijfsnaam " Boekensteun" is. Bij de Kvk is deze naam nog niet in gebruik dus prima! Ik wil dat mijn webshop dezelfde naam draagt maar de domeinnaam is reeds bezet. Wel bestaat er hiervan geen website. Voor mij is het financieel niet mogelijk om het over te kopen. Ik weet niet wat het zou gaan kosten maar, ik denk niet dat het een tientje zal zijn. Dus de domeinnaam www. boekensteun . nl bestaat al en ik wil ervan gaan maken www . boeken - steun . nl (het laatste is nog beschikbaar) Ik wil de naam zo simpel mogelijk houden en perse geen .com van maken maar .nl Kan ik hiermee in de toekomst problemen krijgen? Wat is jullie mening/advies?
 8. Hoi Roel, Het lichtje is gaan branden. Nu snap ik waar ik dat 3 jaar termijn vandaan heb. Had het verkeerd geplaatst. Maar bedankt voor de uitleg, het is nu helemaal duidelijk. Als het zover is om naar een bv over te stappen zal ik wel ff gaan bellen met het ministerie van Veiligheid en Justitie, zodat ze er een beetje vaart in gaan zetten voor het afschaffen van de 18K plicht. Daar zullen heel wat mensen baat bij hebben!! :P Iedereen bedankt voor jullie advies en meningen. Heb mijn besluit genomen...............het wordt een eenmanszaak!!!!
 9. Ok dat snap ik. Maar, stel nou dat mijn (kei van een) ondernemingsplan net zo goed is bij zowel een eenmanszaak als bij een bv. In welk geval maak je dan meer kans op het krijgen van financiering?
 10. N.a.v. een tweet die wij kregen, is er contact geweest met het ministerie van Veiligheid en Justitie. 1 januari bleek niet haalbaar, dus is de termijn verschoven naar 1 juli 2012...... Zie: BV-recht wordt eenvoudiger en flexibeler. Geldt ook voor Nieuwe rechtsvorm personenvennootschap. Groet, Nynke Dankje, zal ik zeker ff nagaan. Ben wel benieuwd welke andere voorwaarden ze zullen opborrelen.
 11. Wat prettig, zulke snelle reacties. Thanks!! Het is niet zozeer dat ik rechtsbescherming zoek maar eigenlijk wel ideaal is. 120K winst zou heel mooi zijn maar zal zeker NOG niet (positive thinking)het geval zijn. Ik kan nu een eenmanszaak (webshop) starten met mijn spaargeld. Klantenbestand en meer product kennis opbouwen. Dit wil ik dan binnen een jaar uitbreiden naar een daadwerkelijke winkel. Financiering nodig! Voor zover ik weet kan ik dan de eerste 3 jaar geen financiering van de bank krijgen met een eenmanszaak. Volgens mij is het krijgen van financiering voor een bv makkelijker. klopt dat? Om die reden lijkt het mij dus verstandig meteen met een bv te beginnen. Ook omdat mijn plannen nog in een vroeg stadium zijn zal ik de bv voorlopig nog laten slapen. 18K heb ik nu tot mijn beschikking maar heeft een ander doeleinde. Dus ja, het zou dan wel een "kasrondje" worden. Het zou mooi zijn als de 18K plicht afgeschat zou worden. Moet ff nagaan in hoeverre ze zijn met die wetsvoorstellen. Zou dit in de nabij toekomst het geval zijn dan is de keuze nu makkelijk. Eenmanszaak dus! Graag jullie mening.
 12. Beste leden, Wie kan mij helpen? Ik ga voor het eerst ondernemen en en heb uiteraard heel wat vragen. Voor het opstarten van een bv is 1 van de vereiste dat je 18000euro op de bankrekening van de onderneming hebt staan. Akte van de notaris BV io, naar de bank ---->notaris----> bv...etc. Dat is allemaal duidelijk. Situatie vb: Belastingtechnisch voordeliger, eerst met een eenmanszaak te beginnen. Eenmanszaak met 18000euro op de zakelijke rekening. Wat ik wil weten is: Hoelang is de bankafschrift met 18000 euro geldig voor het oprichten van een bv? Of moet je op het moment van oprichten dat bedrag daadwerkelijk op de rekening hebben staan?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept