Jump to content

Downsize

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Sprout.nl
 1. Goedemiddag, Ik ben van plan om te beginnen met een bezorgrestaurant. Om naamsbekendheid te creeren zou ik me ook graag willen aanmelden bij thuisbezorgd.nl, just-eat.nl enz. Nu zou ik alleen graag willen weten welke kosten er voor een bedrijf aanzitten om hier aangemeld te zijn( % per bestelling enz ). Ik heb gekeken op de site van deze bedrijven en al een tijdje gezocht op internet maar ik heb nog geen duidelijk antwoord. Ook heb ik hier op het forum al gezocht naar een antwoord maar ook hier is het nog niet echt behandeld. Zijn er hier mensen op het forum die weten wat de kosten zijn van deze sites.?
 2. Bedankt voor de suggestie maar de naam staat inmiddels vast, deze zal ik hier niet noemen op het forum.
 3. @wouterjan: Heb zoveel mogelijk antwoord proberen te geven op vragen die werden gesteld, bij sommigen doormiddel van een prive bericht. Op dit moment is het al wel duidelijk wat we willen ( echt het idee van spare rib express maar dan naar eigen smaak aanpassen, en tussen middag broodjes bij bedrijven). We hebben gekeken bij verschillende soortgelijke ondernemingen de een was heel positief over ons idee de ander duidelijk minder, dit was niet gebasseerd op angst voor concurrentie omdat we ver van deze zaken afzitten. Momenteel zijn we aan het kijken welke investeringen we moeten doen om deze zaak op te zetten. Bij de bedrijven waar we langs zijn geweest hebben veel zaken gehoord waar we rekening mee moesten houden, zoals een vetput, gasleidingen en afvoerputjes. Ook zal de aankoop van een steamer een grote investering voor ons zijn.
 4. Ben toch uitgekomen bij het oude concept, sparerib en kip. heb gister en vandaag gesprekken gehad met vlees leveranciers, deze kwamen ook met goede tips. Naast het contact met vlees leveranciers ben ik ook bij de spareribexpress geweest en heb ik een afspraak staan met een soortgelijke zaak, beiden ver buiten mijn eigen rayon.
 5. Het is inderdaad beter om samen te werken met een bestaande keuken, maar het lijkt mij niet makkelijk om een bedrijf te vinden dat de keuken wil delen. Daarnaast heb ik toch nog even zitten nadenken en ik denk dat het toch beter is om het assortiment toch iets te verbreden.. Snacks zoals frikandellen en krokketten verkopen namelijk een stuk makkelijker dan spareribs. daarnaast zou ik in de middag broodjes kunnen bereiden en bezorgen bij bedrijven.
 6. Zijn nu opzoek naar een goede locatie, mocht iemand nog een goed idee hebben met betrekking tot de locatie dan hoor ik dat graag. We willen graag een zo goedkoop mogelijke locatie en dat is natuurllijk niet zo gemakkelijk.
 7. Ja op die website was ik ook al terecht gekomen. Ik merk ook hier dat de mensen wel enthousiast worden van het idee. Ik hoop dat dit ook in praktijk zo zal zijn. Ten opzichte van de lokale concurrentie ( snackbar en pizzaria's ) ben ik wel iets duurder, zij zitten met een sparerib menu rond de 10 euro ik zat zelf de denk aan 11,50. ik hoop dus ook vooral dat de klanten zullen kiezen voor kwaliteit ipv prijs.
 8. Franchise ben ik zelf niet zo'n voorstander van, mssn wel voor in de toekomst om de zaak zelf uit te breiden.
 9. @ duch guy: nee de sparerib express levert niet bij mij in de stad. @ Highio: Dat niet iedereen houd van kluiven dat snap ik, mijn grootste doelgroep zal dan ook jongemannen zijn. aangezien ik uit het oosten des lands kom kan ik waarschijnlijk ook veel afzetten aan de zogenaamde keeten waar jongeren in het weekend samen komen. @TwaBla: Ik denk dat de nadruk idd ligt het op de hoeveelheid en de smaak, concurreren op prijs is gewoon lastig.
 10. rauwkost en salades willen we sowieso bij een menu leveren. Ik wil gewoon een niet te groot assortiment omdat ik graag de nadruk wil leggen op de spareribs en kip ( drumsticks en chickenwings). En verder zal inderdaad de menukaart kunnen worden aangevuld als blijkt dat klanten toch iets missen op onze menu kaart.
 11. @twaBla: bedankt voor uw reactie, de naamsuggestie ribrunner vond ik ook erg goed maar deze is al bezet. Hoe bedoelt u koeriersaanpak combineren met smaakideeen, maaltijdsuggesties (solo, familie, party) en herkenbare combinaties (de buckets van KFC) met bv salades en drinks. ? was idd niet van plan een heel breed assortiment aan te bieden wil echt blijven bij chicken wings drumsticks en spareribs.
 12. @Highio: Nee heb er geen ervaring mee maar heb kennissen die willen helpen die in de horeca werkzaam zijn of zijn geweest. @ Frans Sijtsma: Sorry mssn een beetje onduidelijk, bedoel eventuele namen voor het bedrijf.
 13. @ Frans: - Nee ik heb geen ervaring - Ik heb zeker tijd naast mijn studie, zit in het laatste jaar dus volgend jaar heb ik zeker tijd. - Ik heb een redelijke financiele buffer. - Ik ga ze samen met een kameraad bereiden en bezorgen( beschikken over een bestel auto ). - In mijn stad is er op dit wel een markt voor. @ Wouterjan: - Via de vers groothandel - Het zijn voorgegaarde stukken vlees dus het kan in de oven of steamer. - voorraad in diepvries en koeling - Beperkte concurrentie maar probeer goede porties aan te bieden voor een scherpe prijs. - wetten en regels ben ik mee bezig
 14. Beste higherlevel leden, Mijn naam is Daniel en ik ben 22 jaar oud. Momenteeel volg ik een hbo opleiding. Ik loop al een tijd rond met het ideel om een sparerib bezorger te beginnen, iets zoals sparerib express. naast spareribs wil ik ook chicken wings en drumsticks verkopen, dit alles ook als menu. Ik wil me alleen gaan richten op bezorging en hoef dus ook zeker niet op een A locatie gevestigd te zijn. ik heb al onderzoek gedaan en weet dat er in mijn woonplaats een markt voor is. Nu ben ik alleen bang dat ik er te makkelijk over denk en dat ik belangrijke zaken over het hoofd zie. Ook zijn eventuele namen zeer welkom!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept