Jump to content

ruudvangol

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-1

Personal info

 • You are:
  maak een keuze
 • How did you find us:
  maak een keuze

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Wellicht een zeer basale vraag maar desalniettemin ben ik al google-end het antwoord niet duidelijk tegengekomen. Ik heb over het afgelopen jaar als ZZPer een onderneming bedreven met daarin twee verschillende handelsnamen. Nu ben ik de aangifte over 2013 aan het invullen en krijg ik als eerste vraag: Naam onderneming 1, wat ik eventueel kan aanvullen met naam onderneming 2. Dien ik hier nu mijn tweede handelsnaam toe te voegen of kan alles vallen onder handelsnaam 1?
 2. Beste forumleden, Ik ben, ik weet het, last minute aangifte aan het doen voor mijn eenmanszaak (inkomstenbelasting voor ondernemers). Nu had ik alle documenten klaarstaan, echter ben ik vergeten een excel bestandje van m'n werkcomputer te halen waardoor ik bepaalde posten niet kan invullen. Uiteraard had ik uitstel kunnen aanvragen maar daar is het helaas te laat voor (dacht dat het me vanavond wel zou lukken). Nu is mijn vraag, volgt er automatisch een boete als ik te laat ben of word ik eerst aangemaand voordat er een boete volgt? Alvast bedankt voor de reacties
 3. Ik ben een Jurist, geen fiscalist.Voor dat soort zaken geef ik dan ook geen professioneel advies. Het is iets dat een maat aan me vroeg die nu met z'n aangifte bezig is. Ik vertelde hem dat ik wel een goed forum wist waar ik veel raadzame informatie heb gevonden. Vandaar dat ik deze vraag hier stel.
 4. Situatie is als volgt: Geheel 2011 woonachtig in Engeland maar persoon is ingeschreven blijven staan in het GBA van een Nederlandse gemeente (ivm nederlandse verzekering willen behouden). In het buitenland is inkomen ontvangen van werkgever plus eigen onderneming en daar is in het buitenland ook belasting over betaald. Dient en zo ja hoe, dit opgegeven te worden bij de Nederlandse belastingaangifte 2011?
 5. Of het verschil in verschillende werkzaamheden uitmaakt en hoe hier naar gekeken wordt en hoe de belastingdienst in relatie tot dit kijkt naar onbetaalde werkzaamheden.
 6. Beste mensen, Mijn situatie is als volgt. Ik heb een eenmaanszaak opgericht dat zich concentreer op juridisch advies. Echter doe ik ook IT projecten. Zoals het er nu naar uitziet zijn mijn verdiensten als volgt verdeelt: 20% Juridisch advies aan 1 opdrachtgever 80% IT werk aan 1 opdrachtgever Ook ben ik bezig met juridisch advies binnen een bedrijf op te zetten. Echter is dit momenteel nog onbetaald. Nu zit ik met de vraag hoe groot de kans geschat kan worden dat de BD mij inschat als ondernemer en welke invloed het feit heeft dat ik verschillende soorten werkzaamheden verricht en dat ik werk doe waar ik nu nog niet voor betaald krijg maar hopelijk later wel. Op dit moment heb ik dus twee betalende opdrachtgevers.
 7. Heeft het voor mij persoonlijk zin om een VAR aan te vragen? Mijn opdrachtgevers (die zich buiten NL bevinden) hebben hier namelijk niet zoveel aan.
 8. Mijn situatie van mijn onderneming (gestart als eenmanszaak in juridische advisering sinds januari is als volgt ) 2 betalende opdrachtgevers (verdeling inkomsten 60/40% in totaal een ruim modaal inkomen). Hiernaast ben ik ergens in house bij een beginnend bedrijf iets aan het opzetten. Dit doe ik als een investering en krijg er nog niets voor betaald. Nu kwam ik meningen tegen dat de belastingdienst je pas bij 3 opdrachtgevers ziet als onderneming. Zou dit in mijn geval (twee betalende ondernemingen) betekenen dat ze dit zien als verkapte loonsverhouding of wordt de soep niet zo heet gegeten als deze wordt opgediend?
 9. Als uitgangspunt kwam ik tegen dat indien je diensten verleend aan een ondernemer gevestigd binnen de eu (buiten nederland) je in Nederland geen BTW hoeft te betalen. In mijn geval geldt dat de ondernemer in Ierland gevestigd is maar ik de diensten vanuit Nederland verleen. Hoef ik dan ook geen BTW af te dragen (de BTW verleggen)? Of is dat een te voorbarige conclusie.
 10. Beste mensen, Een aantal weken geleden ben ik begonnen met het verlenen van juridisch advies voor twee clientele (bedrijven) afkomstig uit Ierland. Uiteraard wil ik er voor zorgen dat deze inkomsten worden gezien als inkomsten uit een onderneming en niet uit overige werkzaamheden of uit loon. Nu kwam ik uit op de VAR. En mijn vraag hierover is of de VAR slechts van belang is voor (Nederlandse) opdrachtgevers of dat hij ook voor mijzelf uitkomst biedt tegen de onzekerheid hoe de belastingdienst het zal belasten aan het einde van het jaar. Aan het urencriterium kom ik wel alsmede sta ik ingeschreven in de KVK. Ook zal de omzet boven de 25.000 komen. Een andere vraag omtrent de VAR is de volgende. Hoe strikt is de belastingdienst als ze kijken naar het aantal opdrachtgevers in mijn eerste jaar. Geschat heb ik twee opdrachtgevers en het kan best wel eens zo zijn dat dit tot het einde van het jaar zo blijft. Stel dat ik de drie niet haal. Hoe streng wordt hier aan getild? Alvast bedankt voor de antwoorden.
 11. Mijn vraag betreft het urencriterium voor het eerste jaar waarin de onderneming is opgericht? Ik ben drie weken geleden gestart met mijn onderneming. Het liefste zou ik dit jaar al gebruik willen maken van de diverse aftrekposten. Echter is het mijn vraag of dit wel mogelijk is aangezien ik aan het urencriterium moet voldoen. Maar hoe werkt dit urencriterium als je ergens laat in het jaar een onderneming start?
 12. Geachte mensen, Ik ben voornemens voor een amerikaans bedrijf aan de slag te gaan hier in Nederland. De betaling zal plaatsvinden vanuit amerika en het betreft hier internet consultair werk. Om het een en ander fiscaal voordelig proberen aan te pakken ben ik voornemens een eigen onderneming te starten en zodoende mijzelf via deze onderneming te "verhuren" aan de VS. De werkzaamheden vinden feitelijk plaats in Nederland en bedragen 4 hele dagen in de week. -Hoe wordt dit geregeld mbt de omzetbelasting? Ben ik verplicht deze verdiensten op te geven? -Zijn er wellicht andere issues waar jullie mij voor kunnen waarschuwen mbt tot deze vorm van ondernemen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept