Jump to content

Gebruikers

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  hallo.kvk.nl
 1. Goedemiddag iedereen, Mijn vraag gaat over het opstellen van een offerte. Wanneer je als ondernemer een inschatting maakt van de hoeveelheid uren die je nodig hebt om een opdracht uit te voeren, loop ik weleens tegen het probleem aan dat mijn schatting iets/flink te krap is geweest, waardoor ik i.p.v. 10 uur (zoals in de offerte) eigenlijk twee keer zoveel uren (20 uur) nodig heb om een opdracht uiteindelijk te voltooien. Natuurlijk moet ik mijn best doen om vooraf een zo goed mogelijke inschatting te maken (ervaring helpt daarbij) - Kan iemand mij uitleggen wat "meerwerk" precies is? - Klopt het dat je in de offerte of algemene voorwaarden de volgende zin mag opnemen: "Het uiteindelijke factuurbedrag kan maximaal 10% hoger liggen dan het totaalbedrag in deze offerte" (voor als je een krappe inschatting hebt gemaakt)
 2. Ga ik naar kijken hierboven. Dank. Ben nu een weekje aan het werk in die andere kamer en het gaat echt stukken beter nu merk ik. Blijheid hier. Die knop in m'n kop moet gewoon om :). Ik wens graag geconcentreerd te werken en dat gaat veel beter nu, waardoor ik nu eindelijk dingen gedaan kan krijgen.
 3. Goedemorgen iedereen, Helemaal waar. Echter, de omgeving waar je werkt kan gemakkelijk invloed hebben op mijn manier van werken. Daar bedoel ik mee dat je, als je je in een drukke omgeving bevindt, de kans groter is dat je wordt afgeleid. Groter dan dat je in alle rust kan werken. Ben je het daarmee eens? Uitdaging genoeg. Dat sowieso wel behoorlijk. En het werk boeit me ook wel. Bedankt voor je reactie, Marjan! Midden van het land. Dat klinkt ideaal trouwens. Lekker rustig plekje waar ik kan werken. Grote sprongen vooruit maken. Nu heb ik nog een budget probleempje, maar in de toekomst ga ik hier wel op uitkijken. Kosten zijn gemiddeld toch zo'n 250 euro per maand. Heb al wat bedrijven opgebeld die werkruimte aanbieden. Een eigen huurkamer (huurkamertje/kantoorplekje) lijkt mij de ideale werkplek om rustig te kunnen werken. --- Verder kan ik melden dat het concept "werken in een andere kamer"....... .....goed blijkt te werken op dit moment! Heb een bureaustoel gepakt, laptop op vensterbank gegooid en ben al een stuk geconcentreerder met mijn werk bezig. Voortuitgang is er nu in ieder geval alvast geboekt. Wat vreemd dat het beter gaat met werken nu ik in de kamer ernaast ben gaan werken, een kamer die echt 4 stapjes verder staat. Kennelijk gebeurt er iets in het brein waardoor je productiever bent. Bedankt voor alle reacties. Goede tips en adviezen van iedereen.
 4. Marjan, Ik kom snel terug op jouw reactie. Goed punt. Heb hem al even snel doorgelezen. Wat ik graag tussendoor even zou willen vragen is of er mogelijkheden zijn op buiten langdurig met een laptop te werken. Neem aan dat je dan voor een paar extra, vol opgeladen, accu's moet zorgen of een buitenstopcontact...? Accu van laptop is binnen 1,5 uur volledig leeg. Kan wel om het anderhalf uur naar een plek toe waar de laptop opgeladen kan worden, maar dat maakt het wel omslachtig allemaal :-\
 5. Nee, zeerzekers niet. Maja, je moet wat! Is een optie die ik zeker in gedachte hou. Dank je.
 6. Ja. Ja, ik leef er, slaap er, woon er. Alles! Dat zou zeker helpen. Helaas is er nog maar één andere kamer een soort van "vrij". Vrij tussen aanhalingstekens omdat hij eigenlijk vol staat met spullen. Klinkt goed. Wat is het effect van het aanmaken van 2 gebruikers volgens jou? Mijn inziens werkt het internet op beide accounts. Verleidelijk om nog even verder te werken? Zullen we ruilen? Jij netjes stoppen om 18:00 uur en ik om 20:00 uur? Komt jou goed uit, mij goed uit. Jammergenoeg is focus een skill wat men zichzelf moet aanleren en hoewel het nog zo simpel klinkt: "gewoon focussen op datgene waarmee je bezig bent en niks anders dan dat", blijkt het in de praktijk flink tegen te vallen. In ieder geval wens ik jou succes met het vinden van een geschikte oplossing. Die luxe van 2 kamers; 1 werk en 1 slaap heb ik eigenlijk niet. :(
 7. Dat is een goed idee van je. Enige optie om dit thuis te realiseren is één kamer die vrij is. Hier ben ik over aan het nadenken, maar deze staat wel vrij vol. Misschien dat ik het vensterbank kan gebruiken. Laptop d'r op. Stoel ertegen aan. Ik werk gelukkig al met to-do lijsten. Echter zijn het meer de kleine dingen waardoor ik afgeleid raak, zoals even gaan eten (of nog erger, veel gaan snoepen!), andere webpagina's bekijken of door vermoeidheid er gewoon even geen zin meer in hebben en de computer uitzetten (of in ieder geval achter het bureau vandaan willen).
 8. Zat ik aan te denken. Helaas te duur. Kosten gaan mijn budget te boven. In principe is dat de kern van het probleem. Een goede, rustige werkplek waar ik me kan focussen draagt bij aan betere zelfbeheersing. Goeie. Werk nu in dezelfde kamer waar ik ook slaap en me de hele tijd in begeef. Heb zelf al geprobeerd om van de kelder een "aparte kamer" te maken, maar dat was zo stoffig en muf! Is ook niet goed voor je gezondheid op die manier om elke dag in te begeven. Edit: Heb nog één andere kamer die zich kan kwalificeren. Zit er nu mee in mijn hoofd. Thinking....
 9. Hi, dank voor je reactie en een hele goede vraag trouwens... - Snel afgeleid raken, andere dingen gaan doen, verleid worden tot andere dingen (het is net als drugs, je kan niet vechten tegen die drang dat je met iets anders aan de slag wil gaan) - Andere webpagina's gaan bekijken (gek genoeg heb ik dat op andere locaties juist niet) - Sneller vermoeid raken
 10. Beste ondernemers, Ik ben erachter gekomen dat focus en geconcentreerd werken absoluut iets is waar ik heel slecht in ben. Op momenten dat ik niet vanuit huis werk, lukt alles opeens wél en maak ik grote sprongen vooruit. Nu zoek ik een rustige werkplek om mezelf te kunnen focussen op datgene wat moet gebeuren; serieus, doelgericht mijn werk uitvoeren. Hebben jullie misschien ideeën? Zelf heb ik al geprobeerd: [*]Bibliotheek (geen optie vanwege openingstijden tot 18:00 uur) [*]Buiten (geen optie vanwege geen stopcontact om laptop op te laden en begint nogal fris te worden nu de herfst begint) [*]Seats2Meet (geen optie vanwege drukte, door rumoerigheid vormt dit een concentratieprobleem) Wie kan mij helpen aan een paar tips? Hebben jullie weleens met hetzelfde bijltje moeten hakken? Alvast bedankt!
 11. Oké, in dat geval zou je denken dat ze ook de hoogte van al mijn vaste lasten nodig hebben. Aan de hoogte van de premie zorgverzekering alleen hebben zij niet al mijn uitgaven berekend. Wellicht dat de BBZ die uitgaven op basis van mijn bankafschriften gaat vaststellen.
 12. Waarom vraagt het Bureau Zelfstandingen eigenlijk om een bewijs/overzicht van je ziektekosten verzekering? Wat hebben ze daaraan? Beetje vaag in mijn ogen.
 13. Bedankt voor jullie reacties allemaal. Zo, dus de opties zijn: - Een voorbeeld ondernemingsplan invullen - Extra werk erbij nemen (al het werk accepteren) Heb in het verleden bij een uitzendbureau gewerkt. Ook daar ga ik even informeren. Nu dus aan de slag gaan met het voorbeeldplan invullen.
 14. Hartelijk bedankt voor het PDF document. Deze heb ik zojuist doorgelezen en direct met Bureau Zelfstandigen gebeld. Nu melden ze mij dat ik aan een aantal voorwaarden moet voldoen. Eén daarvan is het schrijven van een ondernemingsplan, iets waar ik totaal geen ervaring mee heb. Hoe schrijf je zelf snel een degelijk ondernemingsplan welke ik hun kan overhandigen? Heeft iemand hier ervaring mee misschien? Er worden een hoop gegevens gevraagd in een plan.
 15. Hallo, Als startende ondernemer heb ik op dit moment nog een zeer laag inkomen. Dan praat ik over een inkomen van 200 tot 500 per maand. Heel vervelend en dit levert een hoop stress op. Ik ben al op onderzoek uitgegaan. Dit heeft ertoe geleid dat ik o.a. te weten ben gekomen als ondernemer geen recht te hebben op een normale uitkering via sociale zaken bij de gemeente. Aangezien ik graag ondernemer wil blijven, maar toch een basis inkomen nodig heb om gewoon te kunnen leven (levensmiddelen, etc.) - vraag ik jullie om tips. Tips voor dingen die ik kan doen om dit probleem op te lossen. Wat zijn de mogelijkheden? Heb ik als ondernemer helemaal geen recht op een uitkering of aanvullend inkomen? Bij voorbaat dank voor jullie adviezen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept