Jump to content

joop111

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. joop111

  btw verlegging

  iemand nog een suggestie?
 2. joop111

  btw verlegging

  zit meer te denken aan opgaaf ICV door leverancier. Als die deze dienst hieerin opnemen zou ik dat toch als buitenlandse verlegging moeten aanmerken?
 3. joop111

  btw verlegging

  een Engels bedrijf heeft een factuur gestuurd voor diensten verricht in NL. Per abuis heeft onze crediteurenadm. de NL verlegging toegepast ipv de buitenlandse. Is het persé noodzakelijk om dit te corrigeren?
 4. 1. afnemer is ondernemer 2. NL 3. niet duidelijk; graag bij beide opties aangeven wat er met de btw moet gebeuren 4. Belgie 5 het betreft sponsoring voor een conferentie
 5. we krijgen een factuur voor lidmaatschap European partners for the Environment voor sponsoring conferentie. Het gaat om een buitenlandse dienstverlener die factureert zonder btw. Is hier de verleggingsregeling van toepassing of gelden voor dit soort kosten andere regels?
 6. kan ik nog btw terugvorderen uit 2008? Zo ja kan dit dan met een suppletie aangifte?
 7. we krijgen een factuur voor levering van publicaties van een Duitse leverancier. Deze leverancier rekent 7% Duitse BTW. Is dit juist of is de verleggingsregeling van toepassing? De publicaties worden vanuit Duitsland naar Nederland gestuurd. De vraag is wat mij betreft ook of het hier gaat om een levering of een dienst.
 8. het laatste is inderdaad aan de hand. Op de facturen die wij van de opleider hebben ontvangen is geen btw berekend. Dan hoeven wij dat dus ook niet te doen?
 9. we moeten als bedrijf aan een ex-werknemer een nota versturen voor studiekosten die hij terug moet betalen. Moet hierop btw berekend worden? Is dit afhankelijk van het feit of wijzelf btw betaald hebben en/of dit aan een privepersoon of een bedrijf gefactureerd wordt? Als er btw berekend moet worden welk percentage is dit dan?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept