Jump to content

wimbo

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  internet, notaris
 1. Hallo, Ik begrijp niet wat je bedoelt. Ik neem dit medium uiterst serieus en maak dankbaar gebruik van de diensten die het biedt. Ik waardeer alle mogelijke hulp. Mijn vraag is gerelateerd aan dit onderwerp. Kun je iets specifieker zijn? Cordially Wimbo.
 2. Geachte dame/heer, Ik heb zojuist met ondernemer gesproken die bijzonder enthousiast is over het product van mijn start-up. Hij beschikt over die commerciële vaardigheden die mijn product verder kunnen helpen. Ik vermoed dat er veel synergie mogelijk is indien onze ondernemingen samen werken. Beide ondernemingen zijn (nog) zwak in onze cash-positie. Zou het een goed idee zijn om zijn onderneming diensten te laten verlenen aan mijn onderneming en deze te betalen in aandelen in afhankelijkheid van het succes van de samenwerking? Biedt de flex-BV hier nieuwe mogelijkheden? Hoe zou je zoiets kunnen structureren? met vriendelijke groet, Wim van de Wall
 3. Ook ik wil iemand die me bijzonder goed geholpen heeft (en waartschijnlijk helpen zal) belonen met een 10%-aandeel in mijn binnenkort op te richten onderneming. Via de nieuwe mogelijkheden in de flex-BV wil ik zijn invloed beperken. (stemrechtloos, winstrechtloos). Hij kan dan uitsluitend zijn inspanning verzilveren door de aandelen naar zijn wens te verkopen tegen een achtergestelde lening. Het is dan natuurlijk zaak om een formule te bedenken voor de waarde van de aandelen bij verkoop. Zou zoiets kunnen werken? Of is het juist beter om een constructie te bedenken waarin hij juist via dividend beloond wordt en waarbij hij zijn aandelen uitsluitend via een terugkoopoptie (van de onderneming) met achtergestelde lening kan terugverkopen.
 4. Hallo, Ik ben vorig jaar als starter gestart met eenmanszaak consultancy waarin ik met ondersteuning van WBSO enkele octrooien heb aangevraagd en veel ontwikkelwerk heb gedaan met kennis als resultaat. Verder bezit de eenmanszaak vrijwel niets. Ik wil met deze octrooien en kennis een handelsonderneming starten via een holding-structuur. Een aantal partijen is geïnteresseerd in mijn producten zodat de waarde van mijn kennis plotseling sterk kan toenemen. Voor 2012 heb ik al WBSO (en RDA) voor mijn eenmanszaak aangevraagd. Ik maak in 2012 serieus winst met mijn eenmanszaak. Op zich heb ik niet zo heel veel haast met het opstarten van de holding. Voor een snelle internationale groei is financiering noodzakelijk. Gezien de aansprakelijkheidsrisico's wil ik de handelsactiviteiten niet via een eenmanszaak laten lopen. * Is het verstandiger om ruisend of om geruisloos mijn eenmanszaak in de holding te laten lopen. (ook oog op innovatiebox) * kan ik de octrooien in de moedermaatschappij laten en de werkmaatschappij van een licentie voorzien? * Is het verstandig om de opstart van de holding uit te stellen totdat ik 1225 uren in de eenmanszaak heb gewerkt en de 500 WBSO-uren heb gevuld? (De fiscale voordelen WBSO/RDA/ondernemersaftrek/zelfstandigenaftrek/startersaftrek lijken me voldoende interessant om even te wachten.) Dan zou ik pas in september/october kunnen starten met de BV-structuur. Is dit een nadeel?
 5. Hallo, Ik heb in 2011 een adviesbureau gecombineerd met uitvindingen. Inmiddels enkele kansrijke octrooien aangevraagd. Ik wil in 2012 mijn adviesbureau continueren als eenmanszaak (> 1250 uur) en mijn octrooien inbrengen in een holding en mijn business met de octrooien uitwerken in een werkmaatschappij (WBSO, RDA en eigen en vreemd kapitaal). De advieswerkzaamheden hebben inhoudelijk geen relatie met de octrooien. Mij is verteld dat het voordelen biedt om mijn echtgenote met 49% aandelen te laten deelnemen. Zij kan ook inhoudelijk meewerken in de firma bij ontwikkelingen en administratie. Wat zijn de voor- en nadelen om mijn echtgenote deelgenoot te maken. (Ik heb een fijn huwelijk en wil dit graag zo houden) groet, Wimbo
 6. De activiteiten van de eenmanszaak hangen niet samen met de activiteiten van de BV. Is dit relevant?
 7. Mijn adviesactiviteiten hangen niet samen met de andere activiteiten
 8. Hallo, Ikzelf denk er aan om voor de opstart van een technologiebedrijf een BV te starten. De ontwikkelingen vinden plaats op basis van mijn octrooien en licenties. Deze activiteiten zullen de eerste 2 jaar verlies maken omdat de producten en de processen eerst uitontwikkeld moeten worden voordat ze gecommercialiseerd kunnen worden. Er is hiervoor vreemd kapitaal nodig en er zijn aansprakelijkheidsrisico's. Een BV lijkt dan een logische keuze. Daarnaast zal ik nog enige advieswerkzaamheden uit mijn huidige eenmanszaak blijven verrichten. Omzet < 30.000 Euro. * Is het handig om de advieswerkzaamheden in de BV te verrichten of kan ik voor de advieswerkzaamheden beter de voordelen van de eenmanszaak genieten waaronder de startersfaciliteiten? * Is het verstandig om direct een holdingstructuur op te richten om de octrooien en licenties af te schermen van de activiteiten in de werkmaatschappij? Wimbo
 9. Mijn opdrachtgever verbreekt het contract met mijn eenmanszaak en wil hiervoor een vergoeding van 50-100k betalen. Een stamrechtBV is blijkbaar onmogelijk. * Kan ik zelf een BV oprichten en het geld naar van de eenmanszaak naar de BV transfereren? * Kan ik de opdrachtgever vragen om het geld in een nog op te richten BV te storten? * Andere fiscaal aantrekkelijke oplossingen? Ik heb het geld niet per direct nodig. Ik denk zowiezo aan het oprichten van een BV voor starten technologische ontwikkeling. Eerste 2 jaar zowiezo verliesgevend. Wat is wijsheid? Wim
 10. Hallo, Ik ben ZZP-er. Ik heb een contract met een belangrijke klant. Zij wil dit contract afkopen door een bedrag ergens tussen 50.000 en 100.000 euro te betalen. Het contract was getekend door de eenmanszaak. Ik verwacht in de toekomst zowiezo een BV nodig te hebben voor mijn bedrijfsactiviteiten. Kan ik de belastingdruk verlagen door de betaling naar een (stamrecht)-BV te laten storten of is dit alleen toegestaan bij ontslag?
 11. Beste Merkava, Heel hartelijk dank voor je hulp (en je waarschuwing). Ik ben bang dat je gelijk hebt. Ik moet voor mezelf helderheid krijgen en vervolgens kiezen of ik uitvinder wil zijn of dat ik adviseur wil zijn. Ik zal me in ieder geval verdiepen in co-creatie. Wim
 12. Als reactie op Joost: In mijn contract is nu géén clausule over intellectueel eigendommen die binnen of buiten de overeenkomst worden ontwikkeld. Er staat wel dat ik vrij ben om te ontwikkelen aan de zaken waar ook mijn opdrachtgever aan werkt. Deze clausule biedt veel vrijheid maar is gelijktijdig de bron van paranoia. Ik denk dat een goede clausule over intellectuele eigendommen in het belang is van beide partijen, maar ik zie niet waarom ik alle vrijheid eenzijdig op zou moeten geven.
 13. Goedenavond, Ik doe uitvindingen op eigen kosten en voor eigen risico. Daarnaast verricht ik voor een opdrachtgever advieswerkzaamheden. In het contract met mijn opdrachtgever is geen clausule die een beloning voorziet voor uitvindingen die ik binnen mijn advieswerkzaamheden doe of een clausule die de uitvindingen die ik op eigen initiatief doe. Is het mogelijk om clausules te ontwerpen die het mogelijk maken om bovenstaande te doen zonder dat wederzijdse paranoia ontstaat. Liefst wordt ik apart beloond voor uitvindingen die ik binnen de adviesovereenkomst doe en liefst behoud ik de vrijheid om zelfstandig uitvindingen te doen. Liefst behoud ik een goede relatie met mijn opdrachtgever. Omdat de opdrachtgever veel waarde hecht aan mijn adviezen heb ik enige ruimte om zelf goede clausules voor een addendum te ontwerpen. Hoe zouden de clausules er uit kunnen zien?
 14. ???Hallo, Ik heb onlangs verschillende activiteiten gestart: advisering, uitvinden op eigen initiatief en vermarkten van mijn uitvindingen en uitvindingen van derden. Inmiddels heb ik gebruik gemaakt van WBSO en voor mijn ideeën 4 octrooien aangevraagd. Een aantal van mijn activiteiten kent een hoog risico-profiel (qua kapitaal, internationalisering en aansprakelijkheden) en andere activiteiten kennen zeer beperkte risico's. Er zijn geïnteresseerden die een aandeel willen kopen van een BV rond mijn activiteiten. Ik zou de fiscale voordelen van de starter/eenmanszaak liefst nog even benutten. Ik werk samen met een andere eenmanszaak (geen starter) waarbij ik voor hem acquisitie en marketing doe. Gemeenschappelijk bezitten we intellectuele eigendommen. 1) Is het mogelijk en zinvol om mijn hoog-risico-zaken in een Holding (beheersmaatschappij en werkmaatschappij) uit te voeren en de laag-risico-activiteiten in een eenmanszaak? Waar vind ik heldere info over deze vraagstelling? Hoe gaat dat in 2012 met flex-BV? 2) Zou het zinvol zijn om de persoon van de andere eenmanszaak in dienst te nemen of in te huren door de werkmaatschappij om daarmee ook zijn risico's te beperken? Zijn omzet als internationaal adviseur varieert van 50.000 - 150.000 Euro/jaar. Omdat we allebei een sterke eigen mening hebben (eigenwijs), zie ik weinig mogelijkheden om een samenwerking zonder heldere beslisstructuur op te zetten en 2 aparte BV's lijken me niet nodig.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept