Jump to content

Jarno.vl

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Om deze reden komen wij graag met een adviseur in contact. Ik weet niet of dergelijke vragen op Higherlevel gesteld mogen worden, maar: wie kan ons in contact brengen met een adviseur die toegankelijk is voor jonge ondernemers met verstand van bovenstaande zaken?
 2. Bedankt voor de snelle reactie. De verhouding wordt als volgt: de vof ontwikkelt en onderhoudt een product voor de bv. De intellectuele eigendomsrechten komen ook bij deze bv te liggen. Hiervoor betaalt de bv een managementsvergoeding aan de vof. De twee vennoten kopen elk een x percentage aandelen in deze bv. De managementovereenkomst en het kopen van aandelen kunnen als aparte vraagstukken beschouwd worden, ondanks dat het om dezelfde vof en bv gaat.
 3. Hallo, Onze vof bestaande uit twee vennoten staat op het punt een managementovereenkomst te sluiten met een bv. Daarnaast betreft het ook een koopovereenkomst van aandelen. Gezien onze geringe ervaring hiermee willen we dit graag voorleggen aan een iemand die ons kan adviseren. Wat is de benaming van een adviseur die hierin gespecialiseerd is en waar kan je deze het beste vinden? Het betreft een kleine vof met jonge ondernemers. Alvast bedankt, Jarno.
 4. Inderdaad een mooie manier ;) Zelf uitzoeken is ook leuk. Bedankt voor het heldere antwoord! Duidelijk zo :)
 5. Bedankt voor je reactie. Winst uit onderneming. Gaat dit over de hele vof? Wij zijn met z'n 2en en doen soms opdrachten samen maar soms ook individueel. Ik neem toch aan dat "zijn" winst niet kan meewegen voor mijn bijverdiengrens?
 6. Hoi, Samen met nog een student run ik ondertussen al iets meer dan een jaar een vof. Ik vraag mij af of DUO voor het bepalen van de bijverdiensten alleen kijkt naar wat ik invul bij 'winst uit onderneming' bij de aangifte, of ook naar wat er daadwerkelijk binnenkomt in het bedrijf. Alleen even naar het bedrijfsgedeelte van het verzamelinkomen gekeken dan. Waar ik naartoe wil: als je verwacht iets over de bijverdiengrens te gaan, is het dan mogelijk dit gedeelte in het bedrijf te laten zitten en een jaar later pas als winst uitbetalen aan jezelf om zo niet het reisrecht en studiefinanciering te verliezen. Bedankt. Groeten, Jarno
 7. Bedankt Antoinette. Bij mij is dit niet aan de orde, maar wie weet als iemand anders dit topic leest ;)
 8. Bedankt voor je duidelijke reactie, Joost. Als ik de KOR nu niet toepas en na kwartaal vier blijkt dat ik er wel recht op had, hoe gaat dit dan in zijn werking?
 9. Hoi, Wij dienen bij onze vof per kwartaal de aangifte omzetbelasting in. Op dit moment is het nog onzeker of we aan het eind van het jaar binnen de kleineondernemersregeling vallen of niet. Wat is nu het handigste om te doen? Wel of geen gebruikmaken van de kleineondernemersregeling? Voorbeeld: Stel de omzetbelasting bedraagt de eerste drie kwartalen 500 euro en het laatste kwartaal niks. Ik ben benieuwd wat jullie aanraden. Jarno
 10. Hallo, Onlangs een (kleine) website gerealiseerd voor een cliënt in België, netjes een factuur die voldoet aan de eisen voor intracommunautaire diensten binnen de EU. Verder doen wij niks in het buitenland. Is het nodig om voor deze dienst aan het eind van het kwartaal een opgaaf intracommunautaire prestaties in te dienen of valt dit hier buiten? Groeten, Jarno van L.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept