Jump to content

Balkenende

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  partner-site

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  Financiën / administ
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. @Joost en @Nattetas ik heb het idee dat jullie ons voor een vage constructie hebben behoedt, erg bedankt voor jullie tijd en reacties! Zoals ik het nu begrijp lijkt het me beter om volledig uit te treden en voor de komende jaren een omzetafhankelijke exitfee te bedingen. Is er iemand (op dit forum) die ons op een onafhankelijke wijze kan adviseren bij de waardebepaling en te maken afspraken over een exitfee?* Als je in zijn algemeenheid ideeën kan delen over de totstandkoming hiervan horen we dat ook graag. * Eventueel tegen een tegemoetkoming. Dit kan online of op locatie in het Noorden van het land.
 2. Inderdaad handig om iets af te spreken wanneer de 'aandelen' kunnen worden verkocht en hoe dan de waarde wordt bepaald.. Dank je! Verder iemand ideeën naar aanleiding van de topicvragen?
 3. Erg bedankt voor je tijd en reactie! Het is op dit moment lastig om de waarde te bepalen. We hebben de afgelopen jaren een mooie positie op weten te bouwen in een kansmarkt met 'first mover advantage'.. De vermogenspositie is nog niet dusdanig dat er een x bedrag betaald kan worden om een compagnon uit te kopen. Het liefst willen we eerst de topicvragen verkennen. Als iemand hier zijn zienswijze met ons wil delen horen we het graag. Alvast bedankt.
 4. Samen met een goede vriend heb ik een V.O.F. en nu wil ik eigenlijk 'uittreden'. Mijn compagnon kan mij niet uitkopen. Wat adviseer je mij te doen? Stel we veranderen de rechtsvorm in die van een commanditaire vennootschap.... Ik denk eraan om in dat geval voor te stellen om 30% aandeelhouder te blijven 'zonder' risico, zodat er 70% voor hem overblijft met ondernemersrisico als beherend vennoot. - Kan ik stille vennoot zijn zonder inbreng vermogen maar als aandeelhouder op basis van hetgeen we samen hebben opgebouwd? - Kan een beherend vennoot toekomstige cijfers ten nadele van de stille vennoot beinvloeden? Wat voor afspraken moet ik met de compagnon maken over zijn toekomstige verloning en de 'mogelijke' winstuitkeringen? - Zijn er verder nog zaken waar je me in deze fase op kan wijzen / voor kan behoeden? Ik hoop dat jullie je ideeën met me willen delen. Dit soort zaken zijn nogal nieuw voor mij. Alvast heel erg bedankt!
 5. Bedankt voor je reactie. Heb je daar ervaring mee? Enig idee wat de kosten ongeveer zullen zijn? Morgen gaan we waarschijnlijk even contact opnemen met http://www.sgs.com/contact_us.htm?country=87&lob=0&x=9&y=2 hiervoor. Zijn er andere partijen waarvan je weet dat ze dit aanbieden? Alvast bedankt!
 6. Ja ik les de reacties en ik snap wat EXW. inhoudt. Het is alleen zo lastig om de lading ter plaatste goed te controleren. Heen en terug vliegen is namelijk geen optie omdat de kosten hiervoor teveel op de marge inhakken.
 7. Wij regelen het vervoer maar de leverancier wil vooraf betaald worden. Zie je nog steeds geen mogelijke problemen?
 8. Bij aankomst in Nederland kan toch blijken dat: - de aantallen of modellen niet kloppen - er zaken beschadigd zijn Op dat moment heb je met een partij in de VS te maken welke je al ruim van tevoren hebt betaald. Dat kan een probleem zijn toch?
 9. Bedankt voor de reacties tot zover. Escrow via ABN kan bijv. pas vanaf 500.000 euro en kost behoorlijk veel geld. De Rabobank doet er überhaupt niet aan, deze ziet teveel juridische haken en ogen. Misschien is het handig dat we iig wat vast laten leggen in een simpel contract is ons idee. Hebben jullie suggesties wat hier in moet staan of een link naar een goed voorbeeld contract in het Engels?
 10. Bedankt voor je bericht. De leverancier wil wel middels Escrow werken maar betaling ontvangen zodra de goederen hun magazijn verlaten, misschien omdat ze Ex Works verkopen. Dan is het voor ons nog steeds moeilijk te controleren of het en in welke staat allemaal aanwezig is. Is er ook een Escrow agent die jullie kunnen aanbevelen en wat kost dit eigenlijk?
 11. We willen voor het eerst een 20ft container bestellen vanuit de VS maar de leverancier van de inhoud wil 100% betaling vooraf (we hebben in eerste instantie 50% voorgesteld). We kopen de inhoud Ex Works. Wat kunnen we doen om om onze zaak toch zo goed mogelijk te behartigen? - We hebben al hun Federal TAX ID - Verder stellen ze voor te werken met een Escrow (met betaling op het moment dat onze vervoerder de goederen ophaalt, maar de precieze inhoud en de staat hiervan blijft lastig te controleren) Wat kan je ons nog meer aan bevelen? Wat als er achteraf iets mis blijkt met de inhoud of er zaken missen? Alvast bedankt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept