Jump to content

Hulpgezocht

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  KvK
 1. Bedankt voor de tip Langebeach. Dit kantoor was idd aangesloten bij het 1 of ander, tevens ons nieuwe kantoor. De afkorting die jij noemt, die herken ik er niet in, dus dat zal het niet geweest zijn. Ik moet dat toch eens even opzoeken. Het was niet zomaar een kantoortje op de hoek, we betaalden klappen met geld elk jaar en het kantoor waar we nu zitten is groot, maar daar betaal je naar ratio van je inkomsten met een maximum bedrag. Wij betalen momenteel dus erg weinig ;) Het gezeik is nog niet voorbij. Vorig jaar een inspecteur voor de omzet langs geweest, over betreffende rekening waar wij jullie hulp bij vroegen. Dat is goddank goedgekeurd na keihard werken van een aantal lieve mensen. Volgende week komt er weer een inspecteur, om de hele boel wéér na te komen kijken, omdat de cijfers veranderd zijn en de afgelopen jaren zeer hard afgenomen. Dat moet verantwoord worden. Gelukkig zijn de boeken op orde, maar vervelend is het wel. We hebben tevens eindelijk een fijn huisje, waar we deze week heen verhuizen. Dus het camperen is voorbij en de zaak is een 3e keer van zijn faillisement gered door onverwacht net optijd nieuwe klanten, waardoor we de rekeningen weer betaald konden worden. Dus buiten enorme liefdevolle hulp, hadden we het zonder vertrouwen en hoop en hard werken niet gered! Dus we gaan voor een betere toekomst en hopelijk kunnen we na volgende week de boekcontrole de cijfers t/m 2011 afsluiten! Fijne dag allemaal en wie weet tot ziens!
 2. Hallo allemaal, Een poosje geleden alweer..maar wilde jullie laten weten dat we er nog steeds druk mee bezig zijn. De andere boekjaren bleken ook niet te kloppen en volgende week komt de inspecteur de boel bij ons thuis bekijken. Hele sympathieke man, die in Jip en Janneke taal mij heeft kunnen uitleggen hoe of wat. De cijfers bleken nooit officieel ingediend te zijn van de afgelopen jaren. Er is in 1 jaar meer aan belasting afgedragen, dan dat er netto is omgezet..en dat wordt nu helemaal onderzocht. Een aantal erg lieve mensen zijn er geheel belangeloos mee aan de slag gegaan en er hebben zich inmiddels mensen gemeld die al een rechtzaal achter de rug hebben tegen deze oude boekhouder, én gewonnen. Ik laat jullie weten hoe het is verlopen. Nogmaals erg bedankt voor de interesse.. En Joost, ik hoop dat jij al bent opgeknapt? Groetjes HulpGezocht.
 3. Joost is een topvent, of het nou gaat slagen of niet, iemand die zich zo inzet voor een stel compleet vreemden, petje af! Wij zijn 2 weken terug bij Joost langsgeweest en er is een betalingsuitstel aangevraagd. We hebben een aantal weken om een motivatie te sturen en Joost is nu druk bezig feiten op tafel te krijgen om die motivatie te kunnen onderbouwen. Het vervelende is, dat er geen specificaties zijn (of die hebben wij iig niet) over de bedragen die al betaald zijn aan de BD. er is 1 factuur die zo torenhoog is, waar we niet uitkomen. Helaas kan hier geen bezwaar meer op geschreven worden, maar als we de naheffingsaanslag van 2009 OB kunnen onderbouwen waarom we het er niet mee eens zijn, zal het wellicht een stuk makkelijker zijn om de andere aanslagen ook eens nauwkeurig te kunnen bekijken. Jullie horen weer van mij of Joost, die ongetwijfeld het beter kan uitleggen ;) Ons huis moeten we eind januari verlaten, maar gek genoeg geeft dat niet...we gaan tijdelijk ergens wonen waar we voor langere periode mogen blijven als we willen, knus, warm en fijn en hé, we hebben een dak boven ons hoofd en kunnen van daaruit even bijkomen van alles en schoon schip maken :) We hebben dan ook een maand lang geen internet met wat pech, dus jullie horen ons daarna met hopelijk goed nieuws. Ik dank jullie enorm voor jullie steun!
 4. Jongens, ik dank jullie ontzettend voor de lieve berichten en geboden hulp. AS week hebben we een afspraak met Joost. 1 troost in het geheel, er bellen nu diverse mensen die al een rechtzaak met deze boekhouder hebben gehad en die ze gewonnen hebben..dat biedt persectief gezien het om dezelfde problematiek ging. Jullie horen van mij/ons. Fijne avond.
 5. Goedendag Derk, Hier even puur uit ervaring, hoe ik het via onze boekhouder en de verzekering hebben geregeld. Wij hebben ook een eenmanszaak en 2 auto's op de zaak. 1 echt voor zakelijk en 1 voor privé, maar we wilden wel gebruik maken van het 'grijze kenteken' omdat de wegenbelasting dan duidelijk goedkoper is. Ik heb hem prive verzekerd en mag de auto dan ook niet voor zakelijke doeleinden gebruiken van de verzekering en dat gebeurd ook niet. Zo rijd ik wel grijs, schrijf echter ook niets af bij de belasting verder, hij komt niet voor in de boeken. Omdat ik niets afschrijf, was er ook geen BTWnr etc nodig. Zou ik hem over een maand of 3 (dat was nl de bedoeling, gaat nu niet meer door) op de zaak overzetten en dus ook mijn voordelen eruit zou halen, dan moet de verzekering omgezet worden, verder zal er belastingtechnisch niets veranderen, behalve dan dat ik hem in de boeken voor zou laten komen en dus voordeel ervan zou hebben..maar gezien ik er meer privé mee zou rijden dan zakelijk, laat ik het voorlopig even zo en dat was geen probleem. Ik denk niet dat jouw vraag hiermee volledig beantwoord is, maar ervaringen zijn ook wel handig denk ik om te delen?
 6. Dank je wel Tukker :) Ik moet het even doorkrijgen nog :)
 7. Joost, ik probeer jopu een privebriht te sturen, maar krijg steeds een andere gebruikersnaam te zien in het veld, dus durf hem niet te verzenden met mijn gegevens. Hoe kan ik jou bereiken? Op de hoogte brengen uiteraard helemaal prima, zonder namen te noemen..
 8. Ik wil graag nog even benadrukken dat ik de priveberichtjes erg vriendelijk vind, maar het moet mij van het hart dat ik behoorlijk wantrouwend ben en ik zie het nut er niet van in om de naam van het boekhoudkantoor te geven, in ruil voor hulp. We zijn behoorlijk naief geweest, maar dit gebeurd ons geen 2e keer en de schaduwaccount kan voor t zelfde geldt wel van betreffend boekhouder zijn. Ik ga dus niet in op berichtjes waarin verzocht wordt de naam bekend te maken.
 9. Werkelijk waar jongens..ik zit hier met kippenvel en de tranen in de ogen bij dit belangeloze aanbod..echt waar, wat is dit liefdevol! Ik neem vanavond even contact met jou op Joost, ik ben nu op 2 uur rijdenafstand van huis en pas tegen half elf terug..ik pb jou dan even met onze gegevens..nogmaals, super dit aanbod!!!!!!!!!!
 10. PS, complete vertrouwen in de boekhouder gelegd en dat betekend ons faillisement als dit niet spoedig opgelost kan worden. we sollicteren ons rot om 2 dagen per week op te vangen, om in ieder geval de huur en belastingen te kunnen betalen..maar in een overspannen toestand is dit zo erg moeilijk allemaal om vol te houden en je hebt ook nergens recht op naar ons weten.
 11. Goedendag allemaal, Ik hoop dat jullie ons wat wegwijs kunnen maken, want er is momenteel flinke paniek hier. Het is moeilijk ons verhaal te vertellen, zonder in details te treden..maar we gaan het proberen. We hebben een eigen zaak, al jaren. Tevens al die jaren bij dezelfde boekhouder geweest, werkelijk alles altijd ingeleverd en alles aan de boekhouder overgedragen, want een drukke zaak runnen en geen verstand van betreffende te cijfertjes hebben, leek ons dit de prettigste manier. Alles hebben we in vertrouwen uit handen gegegeven, omdat wij er destijds gewoonweg geen kaas van gegeten hadden. Jaarlijks kwamen er keurig samengebonden mapjes met alle cijfers erin. Er werd elk kwartaal OB betaald en maandelijks een voorschot op de IB etcetc..Logischerwijs komt er achteraf nog altijd een naheffingsaanslag over de IB van dat jaar en de prognose van het komende jaar, wat meteen betaald moet worden. Doordat alle boekjaren keurig in bewaring zijn gebleven, hebben wij nooit zelf inzage gehad in de boeken, niet wetende dat dit zo belangrijk is, maar je vertrouwd op je boekhouder...je betaald gewoon alles keurig en gaat door met de zaak draaiende te houden. Begin 2011 hadden we de jaarcijfers nodig van een aantal jaar, maar die bleken nooit opgemaakt te zijn al die jaren, terwijl daar wel al voor betaald was. Ok, prima, daar gaat het grootste probleem niet over..We kregen het vermoeden dat er iets niet klopte, maar doordat we er geen verstand van hebben, konden we onze vinger er niet op leggen. Ons wantrouwen begon op het moment dat we onze boekhouding terugvroegen over de voorgaande jaren, omdat we alles in de computer wilde invoeren, om zelf ook een administratie te hebben..maar die boekhouding kregen wij niet terug, alles kon ingescand worden en gemaild worden en dat was dat..over dat scannen moest ook nog een hoog bedrag betaald worden, terwijl het om onze eigen boeken ging! We kregen opeens van de belastingdienst naheffingen IB over 2008! 2009 en 2010(die laatste is logisch begin 2011). Bleek dat de boekhouder de zaakjes niet op orde had en alles achteraf nog in orde moest maken. Onvoorstelbaar voor ons, want we kregen ook nog eens extra facturen van zijn kantoor, voor de verrichte werkzaamheden, die al elk kwartaal keurig betaald waren en daar zaten de jaarcijfers bij inbegrepen. Ok, ontzettend verdrietig, maar je betaald het en dan hebben we het niet over een klein bedrag, maar over een jaarsalaris boven minimum! Ik heb de boekhouder gebeld en gevraagd om uitleg, want dit ging om vreselijk hoge bedragen, wat ons in 1 klap failliet zou maken..de uitleg kregen we minimaal..met als kado een hoge factuur voor telefonisch advies! Enfin, alle zeilen bijgezet, alle belasingen betaald en hun facturen ook, opgezegd en wegwezen daar. We zijn op zoek gegaan naar een fijne andere boekhouder en die hebben we gevonden, al onze problemen op tafel gegooid en ook open geweest over ons wantrouwen naar de oude boekhouder toe. De nieuwe boekhouder had de jaarstukken nodig van de oude boekhouder en die hebben ze uiteindelijk na 10 maanden in orde en gezonden..met als gevolg dat ze zo te zien de cijfertjes moesten veranderen en er nu een naheffingsaanslag 2009 is gekomen, met een misselijkmakend bedrag, wat we gewoonweg niet kunnen betalen, Alle belastingen zijn immers betaald over 2009, dus ook de OB die elk kwartaal betaald is en nu opeens moet er een ziekelijk hoog bedrag bij betaald worden, mét rente! Rente over een bedrag waar wij 2 jaar niets van wisten, die de boekhouder ZELF te laat heeft ingediend. We zouden ontzettend graag heel 2009 opnieuw willen laten uitzoeken en herbeoordelen, maar de zaak loopt erg slecht en we kunnen ons niet permitteren de nieuwe boekhouder dit te laten uitzoeken..dus moeten dit zelf gaan doen en hopen dat we er wegwijs uit worden. We zitten met ons handen in het haar, weten niet meer welke wegen te bewandelen. Collega ondernemers die bij diezelfde boekhouder zitten/zaten hebben hetzelfde probleem en ellende en krijgen hun boeken maar niet terug en ontvangen vreselijk hoge facturen, met een beknopte omschrijving als 'verrichte werkzaamheden'. Excuus voor dit lange verhaal (en die is nog maar zeer beknopt en zonder teveel details omdat we niet herkenbaar willen worden op dit moment), maar ik moest wel om het wat duidelijker te maken voor eventuele adviezen. Vraag 1: De belasing is gebeld en gevraagd wanneer die naheffing is ingediend, tot maximaal 6 weken terug. Belastingadviseur zei zelf letterlijk al "Dus ze wilde je nog even een hak zetten" en gaf ons het advies onze nieuwe boekhouder dit bedrag op 0 te laten zetten, zodat alles uitgezocht kan worden. Hoe is het mogelijk dat er nog een naheffing komt op de OB 2009? (vervelend genoeg verwacht ik nog een geintje over 2010 OB naheffing na deze aanslag). Klopt et dat een naheffinsaanslag op 0 gezet kan worden, terwijl het bedrag zo enorm hoog is? Vraag 2: Bestaat er een mogelijkheid om iets te ondernemen richting de oude boekhouder? Er zijn bewijzen genoeg dat zij hun zaakjes niet op orde hadden (facturen sturen over begin 2008 in april dit jaar!, ze gaven aan ruim een jaar tot anderhalf jaar achter te lopen met alles). Zoja, hoe pakken we dit aan, zonder onszelf in de vingers te snijden? Boekhouder is nl zelf aan het studeren voor belastinginsopecteur en eerlijk is eerlijk, zij hebben altijd het hoogste woord, tenzij je over de financieen beschikt om dit uit te laten zoeken, als je zelf niet zo vindingrijk en cijfermatig bent ingesteld. Enfin, ik weet het eigenlijk niet zo goed allemaal en weet al helemaal niet waar te beginnen..Ik ben mij er zeer van bewust dat de eindverantwoordelijkheid bij onszelf ligt, maar als je geen inzage in de boeken krijgt, die ze zelf wilden houden en voor elk kopietje of scan een enorme factuur krijgt, dan laat je het even voor wat het is, omdat de zaak slecht loopt en je met man en macht probeerd je hoofd boven water te houden..stom, stom, stom! Hebben we van geleerd, maar als hadden komt, is hebben te laat..eveneens van het niet hebben van een rechtsbijstand..ook, stom, stom, stom! Ik hoop dat jullie tips hebben, niet alleen antwoorden op mijn vragen, maar wellicht dat jullie nog iets opvalt in het verhaal en aan dehand daarvan nog tips hebben? Heel graag..mvg, een doodzenuwachtig, paniekerig jong stel.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept