Jump to content

Lunenborg

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • Gender
  Male
 • Company or organization name
  Lunenborg beveiliging accessoires
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  hallo.kvk.nl

Company info

 • Branch
  Intellectueel eigendom
 • Branch 2
  29
 1. Dat is inderdaad het hele probleem. Waarschijnlijk lopen ook steeds meer mensen hier tegen aan. Maar goed, hoe dan? Ik wil het graag legaal doen. Ik kan ook gewoon het spul kopen en verkopen, waarschijnlijk geen haan die er naar kraait. Ik draag geen belasting af, en alles is winst, top! Je zou haast denken: de belastingdienst moedigt het in zulke gevallen alleen maar aan. Zou een belastingadviseur e.d. een antwoord kunnen geven op dit probleem?
 2. Beste, Bedankt voor je heldere reactie! Mijn producten kosten echter allemaal minder dan 22 euro inclusief verzendkosten. Daarnaast kan ik er niet helemaal achter komen of dit voor particulieren of bedrijven geldt, misschien weet u dat? Bijkomend probleem is dat we nog steeds geen idee hebben hoe we dit in de administratie kunnen verwerken.
 3. Volgens mij weten de mensen bij de belastingdienst en douane het zelf ook niet helemaal, gezien de steeds verschillende antwoorden. Het is logisch dat PostNL beneden 22 euro geen invoerkosten in rekening brengt, omdat zij in de veronderstelling zijn dat wij dit particulier kopen. Het is nogal een duister onderwerp, waar gewoon geen helder antwoord over te krijgen is. En ik vind het risico te groot om gewoon maar te beginnen, en aan het eind van het jaar te zien of de belastingdienst het goedkeurt..
 4. Nogmaals contact opgenomen met de belastingtelefoon en dit keer met de vraag of een paypal verklaring genoeg is om in mijn boekhouding te stoppen. Ik kreeg als eerst het antwoord dat mijn producten inderdaad niet meegenomen konden worden in de omzetbelasting. Daarna kreeg ik het antwoord dat ik naar een boekhouder moest gaan, om te weten te komen hoe dit boekhoudkundig in elkaar zou zitten. Men heeft dus blijkbaar geen antwoord op mijn vraag, over de paypal verklaring. Een beetje vaag allemaal. Iemand nog enig idee..
 5. Beste mensen, Ook ik heb de belastingtelefoon aan de lijn gehad. Hierbij dezelfde vraag als dat ik hier stelde, het antwoord was echter anders dan dat ik tot nu toe ergens gelezen heb. Ik zou volgens de aardige mevrouw aan de andere kant van de lijn, PostNL moeten verzoeken de verzending in te klaren. Dit zou ik kunnen doen, maar ik zie zojuist op de site van PostNL dat alle pakketten beneden een waarde van 22 euro geen kosten met zich meebrengt. Over de het invoeren van normale brieven (waar mijn zending onder valt) wordt niet eens gesproken. Daarnaast zijn al mijn zendingen minder waard dan 22 euro aangezien alles apart verzonden wordt. Misschien morgen nog maar eens bellen? Wat zouden jullie doen met dit antwoord? Volgens mij is het niet eens mogelijk dat ik iets betaal aangezien als mijn zendingen beneden de 22 euro zijn. Groeten, Bertal
 6. Vlugheidsfoutje. Gelukkig staat het goed op mijn visitekaartje enzovoorts. Bedankt voor het opmerken!
 7. Beste Rob, Dus als inkoopfactuur gebruik jij je paypal bevestiging? En dit is voor de belastingdienst dan ook voldoende? Je moet natuurlijk een bewijs hebben dat je de aankopen gedaan hebt. Ik heb praktisch alles rond, alleen weet nog niet hoe ik hier mee om moet gaan.. Groeten
 8. Beste, Voor de douane maakt het dus niets uit? Ik dacht namelijk dat het hierbij ook een probleem was. Hoe neemt u dit op in de administratie dan? Zijn de paypal verklaringen in dit geval voldoende? Ik zou ook niet weten wat we er meer aan kunnen doen dan dit.
 9. Beste Jeroen, Bedankt voor je snelle antwoord. Deze inkopen zullen het grootste gedeelte van mijn inkopen bedragen. Het moet naar mijn inziens toch mogelijk zijn om van een particulier in het buitenland producten in te kopen? De marge-regeling zal hierbij in ieder geval niet gelden. Ik heb op dit forum gelezen dat als TNT de import niet inklaart, ik het daarbij kan laten zitten en het niet eens meer mogelijk is voor mij om dit in te klaren. Is het misschien een idee dat ik de belastingtelefoon bel? Of moet ik hiervoor echt naar een belastingadviseur? Groeten, Bertal
 10. Goede suggestie. Ik heb het even veranderd maar waarschijnlijk is het al vastgelegd.
 11. Beste mensen, Waarschijnlijk denken jullie nu: 'Weer een topic over China import', bij voorbaat mijn excuses. Ik heb volgens mij ongeveer alle China import onderwerpen doorgespit maar kan geen antwoord krijgen op mijn vraag. Inmiddels ben ik er achter dat wanneer ik producten uit China haal, in dit geval via ebay, en TNT dit niet inklaart enzovoorts, ik dit kan laten zitten. Ik bereken dan gewoon 19 procent over mijn verkoopprijs inclusief verzendkosten, en kan geen gebruik maken van de voorheffing, tenmiste, niet voor deze inkopen. Klopt tot zover toch? Waar ik dan vervolgens mee zit: Ik koop mijn producten en krijg dit dus per post binnen. Ik krijg hier geen facturen bij. Het enige bewijs is dus mijn paypal betalingsbewijs. Is het inmiddels duidelijk of dit voldoende is voor de belastingdienst? Ik heb hier namelijk nog geen antwoord op kunnen vinden. Hoor graag van jullie. Alvast bedankt! Groeten, Bertal [titel aangepast - mod]
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept