Jump to content

deesah

Junior
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  nvt
 1. Ik wilde deze ook openen om te kijken of ik het kan gebruiken, maar hij opent niet (op mac) Is er iemand die daar een oplossing voor heeft? Of deze wil opslaan voor Mac versie (liefst 2004 dab weet ik zeker dat het werkt) of zou dat de werking beinvloeden? Bedankt alvast
 2. In 2009 heeft een boekhouder het gedaan die een "knoeierd" is...toen zijn we overgestapt naar een ander (via via op basis van goede ervaringen van diegene) Ik heb toen met heel veel moeite onze eigen spullen van de knoeierd teruggekregen, heb daar notabene allerlei derden voor ingeschakeld. Toen heb ik nog alles in fases terug gehad. De papieren versie heb ik van hem nooit gehad en met moeite een scheef digitale versie.
 3. Zijn die dan niet blijven staan van nog eerdere jaren? 2008, 2007, etc. Nee dwz daar stond wel wat, maar dat was weer een ander bedrag. Vast een vraag die ik niet zou stellen als ik het begreep, maar blijven die btw bedragen van al die jaren steeds maar op de balans terugkomen, nee toch?
 4. Ik heb het even aangepast, kun jij dat ook doen je je bericht. Wat ik "vorig jaar" noemde is 2009 en "dit jaar" daarmee bedoelde ik 2010 (omdat ik daar nu aan werk, sorry).
 5. Ja ik snap het, komt inderdaad door die 23/22 Wat ik alleen nog niet begrijp is dat ik vorig jaar alles recht had (dus juist ingevuld en gebruik gemaakt van KOR) toch komen er die bedragen op de balans die ik niet terug kan vinden. Hoe komt men aan 110 en 155 (of saldo 45)? En waarom als ik nu 23 betaal (wat ik dus ook nog steeds niet begrijp aangezien ik vorig jaar niets hoefde te betalen!!!) komt het er bij 2011 weer op te staan? Mijn logica zegt, 2009 viel alles onder KOR in 2010 is er 230 van de 253 al teruggevraagd dus er moet nog 23 worden teruggevraagd. Dan is dat weer vereffend. Hoe dat alles op een balans staat...ik zou het zo doen dat er saldo 0 uitkomt (immers 230+23=253) Voor 2009 was het te betalen 1072 te vorderen 429 af te dragen 643 op KOR 643 te betalen 0 reeds betaald 0 suppletie 0 Waarom dan die bedragen op de balans, nogmaals ik kan dit met logica wel vatten..maar hoe zit dit???? Veel dank!
 6. nog even voor de duidelijkheid. Als ik nu aan het eind van 2010 op de balans 22 heb staan en deze met suppletie terug vraag, wordt die dan nog 0 (door post suppletie -22) Zodat er op de eindbalans van 2010 2 gelijke bedragen staan credit en debet bij OZB (dus per saldo 0)
 7. Hartelijk dank brood! Ik denk dat het zo lukt, wat ik in 2010 dus niet in excel heb bijgehouden is de privé in en uit maar dat is een kwestie van gewoon doen want ik heb die informatie wel overal bijstaan!! Volgens mij ben ik er dan, maar dat laat ik wel weten. Alle anderen ook hartelijk dank voor de reakties!!!!!!
 8. Ik kan de negatieve waarde op credit zetten maar met dubbele boekhouding (d&c) zet ik het debet. Maar verandert de eindbalans van 2009 daarmee dan niet? maw moet ik nog iets doen als ik dit zo zou laten? Klopt, geen KOR gebruiken. Aannemende dat je alles zuiver hebt gegeven, Geen konijnen van BTW te betalen uit de hoed of zo Oke, en zuiver, wat bedoel je? konijnen uit hoed is toveren... ik ben geen tovenaar hoogstens onwetend over balansen (ik kan alles behalve balans maar dat lijkt me een dikke steek die ik mis lol)
 9. Dank brood! Alleen was het EV -490 en het totaal dus 110, niet 600! Hoe komt het er dan uit te zien? en VNIS de "voorraad" zijn kunstwerken die niet verkopen en de balanspost van 22 is toch terug te vorderen? Dan valt die toch niet onder KOR?
 10. Bedankt brood, Nee ik zoek geen voordeeltjes of van die truukjes die op een randje liggen. Gewoon de juiste manier om de cijfers op hun plek te krijgen. 2011 is helemaal up-to-date dus als ik hier (of toch met hulp) de balans heb dan kan ik de v&w en balans van 2011 ook fabriceren. Inderdaad met uitstel ;) Misschien kan iemand me hier duidelijkheid over geven. Op basis van de balans van 2009 staan er dus 2 posten inkomstenbelasting: Dit staat op balans 2009: vaste activa inventaris 0 vlottende activa debiteuren 0 omzet belasting vorige jaren 110 liquide middelen bank 0 totaal 110 kapitaal eigen vermogen -490 saldo FOR 0 kortlopende schulden omzetbelasting vorige jaren 155 crediteuren 45 overige schulden 400 totaal 110 2010 is het als volgt gegaan: omzetbelasting te betalen 54 omzetbelasting te vorderen 307 omzetbelasting terug te vorderen 253 reeds teruggevorderd in kw1-4 230 nog terug te vorderen middels suppletie 23 Hoe boek ik dit weg?
 11. Volgens mijn administratie is alles betaald dan wel gevorderd dan wel verrekend met KOR (en die dus inderdaad bij winst geteld daar waar van toepassing = 2009). Dus dat is juist de reden dat ik de bedragen op de balans niet begrijp....
 12. ja dat is gebeurd voor 2009 en nvt in 2010
 13. Privemutaties waren er maar heel weinig, leven doen we van mijn verdiensten ;D...en bedankt voor de tip in 2012 maar dit is in 2011 al opgeheven wegens te weinig opbrengsten (zie eerdere post en daarom probeer ik dus kosten te besparen en die balans zelf uit te voeren want die hebben we toch nodig voor de aangifte :)). PS met de jaarrekening van 2009 kom ik er dus niet uit!!
 14. oke dus ik moet die prive stortingen en opnames nog hebben (die heb ik niet 1,2,3 voorhanden) Wat te doen met die rare posten omzetbelasting op de balans van 2009? Hoe dan ook kan ik ze niet terughalen uit de eerdere papieren van de boekhouder
 15. nope winst uit onderneming, 2010 was een jaar waarin veel is gemaakt maar niet verkocht inmiddels is in 2011 het bedrijf opgeheven Om kosten uit te sparen (die ook niet meer als bedrijfskosten op te voeren zijn nu) kijk ik of ik de balans zelf kan maken. Maar als nu blijkt dat het bestaan van die 2 posten omzetbelasting al vreemd is, vind ik het geen wonder dat ik er niet uit kom. Ik hoor graag of iemand een tip heeft over de berekening van de prive ontrekkingen en prive stortingen en wat te doen met die posten omzetbelasting. En eigen vermogen is dus niet alleen afhankelijk van het verlies?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept