Jump to content

danovic212

Junior
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Bedankt voor je reactie prinsrachid! Ik heb een rekentool gevonden waaruit ik inderdaad opmaak dat het voor mij voordeliger is om de panelen prive te houden. Voor andere geïnteresseerden hierbij de link naar de rekentool: https://www.boersmaadviseurs.nl/bestanden/rekentool-investeren-in-zonnepanelen-zakelijk-of-prive versie 2.xlsx
 2. Zouden jullie even mee willen denken of ik ergens een denk/rekenfout maak? Ik lees vaak dat zonnepanelen zakelijk aanschaffen voordeliger is, maar in mijn situatie zou ik niet kunnen bedenken waarom. Mijn zakelijke activiteiten zijn vrijgesteld van btw. Ik heb 18 panelen met geschatte opbrengst 5400 kwh pj. PRIVE - Aanschaf incl btw 6800 - Btw teruggave (indien prive gehouden) 1000 - Jaarlijks zo'n 2500 kwh nodig voor opladen zakelijke auto 2500x0,23= 575 zakelijke aftrek per jaar. Levensduur geschat 20 jaar: 20 x 575= 11500 aftrek gedurende levensduur Dus prive investering: 6800-1000=5800 Totale aftrek zakelijk 11500 ZAKELIJK Indien zakelijk aangeschaft: Aftrek 6800 (incl btw) KIA 6800x0.28= 1904 extra aftrek Bijtelling prive: 2900 --> 2900x0,23= 667 bijtelling Het is voor mij dan toch vele malen gunstiger de panelen prive te houden of zie ik iets grandioos over het hoofd? Klopt mijn redenatie?
 3. Dank voor je reactie prinsrachid. Brandstofkosten zijn toch gewoon aftrekbaar en de elektriciteit is hier toch de brandstof? Het uitgeven is hier in feite niet het geval. Mijn hele energieverbruik, zakelijk (auto) en prive, wordt opgewekt met de panelen, maar dit doet toch niets af aan de aftrekbaarheid, gezien ze eigenlijk van "prive gekocht worden"?
 4. Misschien een rare vraag aangezien ik dit nergens tegenkom: Stel ik heb een elektrische auto, die 2500 kwh per jaar verbruikt, als enig zakelijk gebruik van de zonnepanelen. Dan kan ik 2500× 0,22 (euro per kwh incl btw) aftrekken (Ik ben zzp-er in een 0% btw branche) = 550 euro per jaar. Uitgaande van een levensduur panelen 25 jaar, is totale aftrek 25x550= 13750. Ik wil 18 panelen installeren voor 6800 euro ex btw. Dan is het in mijn geval toch veel gunstiger de panelen prive te houden? Of maak ik een denkfout?
 5. Dank voor je reactie Joost. Maar ik mag toch aannemen dat ik niet de enige ben met dit probleem. Als er hier dan toch een antwoord mocht komen, dan kan gelijk iedereen met hetzelfde probleem ervan mee profiteren. Uiteraard heb ik Snelstart al gemaild, indien ik antwoord krijg zal ik dat ook hier posten. Toch zijn antwoorden van Snelstart-experts nog altijd welkom...
 6. Dank voor jullie reacties. Is er iemand die mij kan vertellen hoe ik de boekhouding zonder BTW makkelijk in snelstart kan voeren cq instellen? Een van de mogelijkheden is om handmatig steeds aan te geven dat er een 0% tarief wordt gehanteerd bij de in te voeren kosten, maar is er niet een makkelijke instelling die dit automatisch regelt?
 7. Beste allemaal, Ik verleen diensten die vrijgesteld zijn van BTW. Ik voor mijn boekhouding in Snelstart en heb wel gewoon het hele jaar een boekhouding incl BTW boekhouding gevoerd. Aan het einde van het jaar is het bedrag BTW te vorderen uiteraard positief (door inkopen die gedaan zijn). Hoe boek ik dit weg in de boekhouding, aangezien ik het niet werkelijk te vorderen heb bij vrijstelling van BTW? Alvast bedankt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept