Jump to content

Mark001

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • First name
  Mark
 • How did you find us:
  partner-site

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Dank voor jullie tips. Genoeg stof om de komende weken eens mee aan de slag te gaan.
 2. Dank voor jullie tips. Genoeg stof om de komende weken eens mee aan de slag te gaan.
 3. Persoonlijk vind ik 's-nachts doorvaren met gasten en 1 schipper absoluut geen optie! Denk ook niet dat er een verzekering is die dat dekt. Wannneer je een nacht achter je anker blijft in een baai moet je al wachtlopen, dit gebeurd vaak ook niet. De risico's waar ik meer op doel dat zijn de zaken waar ik niets aan kan veranderen of voorkomen en uiteindelijk toch verantwoordelijk voor word gehouden.
 4. Persoonlijk vind ik 's-nachts doorvaren met gasten en 1 schipper absoluut geen optie! Denk ook niet dat er een verzekering is die dat dekt. Wannneer je een nacht achter je anker blijft in een baai moet je al wachtlopen, dit gebeurd vaak ook niet. De risico's waar ik meer op doel dat zijn de zaken waar ik niets aan kan veranderen of voorkomen en uiteindelijk toch verantwoordelijk voor word gehouden.
 5. Dat is goed omschreven. Wil inderdaad mijn spaarcentjes binnen mijn prive vermogen veilig stellen. Mocht iemand nog een goede oplossing hebben hoor ik het graag.
 6. Dat is goed omschreven. Wil inderdaad mijn spaarcentjes binnen mijn prive vermogen veilig stellen. Mocht iemand nog een goede oplossing hebben hoor ik het graag.
 7. Dank voor het helder antwoord. Ben namelijk op zoek naar een vorm zodat ik persoonlijk (prive vermogen) nooit aansprakelijk gesteld kan worden. Wanneer ik overstap naar een Ltd. of BV ben ik dan wel af van persoonlijke aansprakelijkheid?
 8. Dank voor het helder antwoord. Ben namelijk op zoek naar een vorm zodat ik persoonlijk (prive vermogen) nooit aansprakelijk gesteld kan worden. Wanneer ik overstap naar een Ltd. of BV ben ik dan wel af van persoonlijke aansprakelijkheid?
 9. Beste lezer, Ik heb hele specifieke vragen over aansprakelijkheid vs eenmanszaak. Sinds een aantal jaren organiseer ik zeezeilreizen, vaar dan met gasten en een schip door de griekse wateren (middellandse zee). Nu heb ik alle benodigde papieren om te varen/zeilen met gasten daarnaast ook een schipper aansprakelijkheids verzekering. MAAR wanneer er echt een zeer ernstig ongeval gebeurd (buiten mijn schuld) met blijvend letsel bij een van mijn gasten (hoop dit nooit mee te maken) wordt het een enorme verzekeringsverhaal. In hoeverre ben ik persoonlijk aansprakelijk binnen mijn eenmanszaak voor de schade wanneer de verzekering niet wil of gaat betalen? Kan ik mijn persoonlijke aansprakelijkheid afdekken met een contract wat de gasten aan boord eerst moeten tekenen? Verneem graag jullie reactie.
 10. Beste lezer, Ik heb hele specifieke vragen over aansprakelijkheid vs eenmanszaak. Sinds een aantal jaren organiseer ik zeezeilreizen, vaar dan met gasten en een schip door de griekse wateren (middellandse zee). Nu heb ik alle benodigde papieren om te varen/zeilen met gasten daarnaast ook een schipper aansprakelijkheids verzekering. MAAR wanneer er echt een zeer ernstig ongeval gebeurd (buiten mijn schuld) met blijvend letsel bij een van mijn gasten (hoop dit nooit mee te maken) wordt het een enorme verzekeringsverhaal. In hoeverre ben ik persoonlijk aansprakelijk binnen mijn eenmanszaak voor de schade wanneer de verzekering niet wil of gaat betalen? Kan ik mijn persoonlijke aansprakelijkheid afdekken met een contract wat de gasten aan boord eerst moeten tekenen? Verneem graag jullie reactie.
 11. Beste, Heb al wat rond gekeken op het forum, maar kan helaas geen concreet antwoord vinden op mijn vraag. Ben op dit moment bezig met het verder uitbreiden van een van mijn webshops de omzet en bijbehorende winsten zijn goed. Nu wil een kennis van mij graag investeren in deze webshop, maar wat is nu een reëel bedrag voor 20% van de aandelen. Voor alle duidelijkheid ik wil graag 20% verkopen om wat extra cash te hebben en een stuk pensioen veilig te stellen : ) Hieronder even wat gegevens. Gegevens 2011 Omzet 121.000 Resultaat 44.000 Gegevens 1 januari 2012 tot heden Omzet 72.000 Resultaat 26.000 Resterende jaren verwacht ik een jaarlijkse groei van circa 30 tot 35%, deze groei wordt vooral gerealiseerd door het verder uitrollen van de business in andere Europese landen. Op dit moment zijn we alleen nog maar in NL en Belgie actief. Het betreft hier een fysiek product wat makkelijk via internet te verkopen is en iedereen en altijd nodig heeft, daarnaast is het product goed te versturen via UPS of DHL. Nu is concreet mijn vraag als ik 20% van mijn aandelen wil verkopen aan deze investeerder/kennis wat zijn deze dan nu waard met in achtneming de groei mogelijkheden in de toekomst ? Nog een kleine toelichting over de investeerder, hij wil graag investeren om 2 redenen; 1. Wil graag een aandeel in een internetbedrijf, maar zeker niet actief in ondernemen 2. Wil zijn vermogen graag spreiden / risico spreiding Verneem graag jullie reactie met een uitleg van de berekening.
 12. Beste Marco, Dat brengt mij dan meteen bij de volgende vraag, wat is de "gouden regel" om de terugverdienkapaciteit te berekenen? Ben echt op zoek naar wat richtlijnen en duidelijkheid in het land van bedrijfsovernames.
 13. Is er een "gouden regel" om snel te berekenen wat het eigen vermogen moet zijn voor een bedrijfsovername. Dan met name de ratio eigenvermogen vs vreemdvermogen ( banklening) Kun je stellen dat bij een eigen vermogen van 30% je dan voor het restant 70% een krediet kunt krijgen van het overnamebedrag. Of zijn de percentages geheel anders. Hoor graag jullie reacties.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept