Jump to content

James---

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  hallo.kvk.nl
 1. @AntoinetteBL, Mooi lijstje. Zoiets bedoelde ik inderdaad. Mooie aanvulling en zeer handig voor de aangifte inkomstenbelasting.
 2. Dank je wel voor deze checklist. Ik hoop dat anderen hier ook wat aan hebben. Je hebt een reus verdient. :) Het is ook goed om te weten dat energiekosten ook deels aftrekbaar zijn. Dit is een handige stelregel die ik in gedachte zal houden.
 3. Ik heb eerder al om zo'n checklist gevraagd, maar hij zei dat hij die niet had of dat het niet bestond. Erg vaag. Ik zal dus zelf op zoek moeten gaan, precies wat ik nu doe.
 4. Poe, dank hoor maar of ik nou voorheen al een paar dagen te laat ben geweest kan ik me niet meer herinneren. Hoop dat het de eerste keer zal worden. Goed om te weten! Goede tip! Dank. Aha, oké, maar de aangifte komt op 0 uit, omdat de klein-ondernemersregeling wordt toegepast.
 5. Bedankt voor je reactie. Wat ik eigenlijk bedoel is een lijst waarop staat vermeld welke kosten je allemaal moet nemen in de aangifte. Neem nou bijvoorbeeld je energierekening. Die is gedeeltelijk ook aftrekbaar, maar daar kom je niet zo 1-2-3 op. Om te voorkomen dat ik bepaalde aftrekposten vergeet, ben ik op zoek naar een simpel lijstje met de dingen die aftrekbaar zijn voor de aangifte IB. Maak je geen zorgen, de boekhouder is er al ha ha :)
 6. Is er toevallig ergens een link naar een checklist voor de jaaraangifte inkomstenbelasting met een overzicht van de kostenposten die je allemaal moet meenemen bij de aangifte? Ik heb namelijk nog niet eerder een jaaraangifte gedaan en de kans dat ik een kostenpost vergeet mee te nemen (in de berekening) is dus vrij groot. Daarom zou een checklist handig zijn.
 7. Indien de BTW aangifte voor de eerste keer te laat ingediend wordt (hij komt 2 dagen te laat binnen bij de belastingdienst), wat wordt dan de boete die je kan verwachten?
 8. Is het verstandig om een garagebox te huren en in gebruik te nemen als werkplek? Is dit verstandig? Wie heeft hier ervaring mee? Waar moet ik rekening mee houden? Ik kan mezelf in een afgesloten omgeving namelijk veel beter focussen op mijn werk, daarvoor veel productiever zijn en meer omzet draaien dan wanneer ik thuis werk. Ben alleen benieuwd naar jullie mening hierover?
 9. Je hebt gelijk hoor, maar ik ben wel serieus. Ik heb intussen bol.com gevonden: bol.com/nl/l/elektronica/huishoudelijke-apparaten-klimaatbeheersing-verwarming/N/10766/index.html Overigens, mijn lijst met tips voor gratis werkplekken is op dit moment als volgt: - een eigen (extra) kamer (indelen) - keukentafel gebruiken - kelder/schuur (ruimte vrijmaken) - hotels (restaurant, lobby, vaak gratis WIFI internet) - bibliotheken - in de trein (tot je op de bestemming bent!) - op schiphol (sinds kort overal gratis WIFI) - seats2meat - in je eigen auto (lol, lekker mobiel, dat wel) Wie heeft aanvullingen? Is vrij weinig over te vinden op Google.
 10. Ik zou het liefst mijn kelder willen gebruiken als werkplek, maar geen idee waar ik zo'n klein kacheltje/verwarming kan kopen. Ikea niet. Iemand ideeen?
 11. Goede tip! Of gewoon in een (aparte) kamer. Echter, voor mensen die snel afgeleid zijn is een andere werkplek misschien een betere oplossing?
 12. Voor ZZP'ers die op zoek zijn naar een gratis plek om te werken zijn er hotels waar je vanachter de laptop je werkzaamheden kan verrichten. Vaak is er voor bepaalde tijd ook nog eens gratis toegang tot WIFI internet. Consumptie is niet altijd verplicht, vaak wel. Daarnaast is de bibliotheek natuurlijk ook een gratis werkplek voor de ZZP'er. Graag jullie mening hierover. Voor startende ZZP'ers met weinig vermogen is het werken in hotels misschien een goede oplossing, niet? Hebben jullie ook nog andere ideeën om gratis te werken?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept