Jump to content

Thomas89

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Dit is voor mij de zo gezegde druppel, al 4 jaar ( veel stres en zorgen ) een moeizame relatie ( van zijn kant naar mijn inziens ). Uitgangspunt was om met ingang van 31-12 jl. mekaar een hand te geven en alle aandelen mijn kant op te doen. Nu heeft hij ook niet meer de intentie om dit te doen + het verhaal van de betalingen kies ik voor mezelf en wil ik hem graag gedag zeggen.
 2. Heb al enkele pogingen gedaan echter verleent hij totaal geen medewerking ( geloof mij, rare sodemieter ). Sta enigzins met me rug tegen de muur, zijn er instanties od. of overige stappen die ik kan ondernemen?
 3. Daarnaast is het zonder enige aanwijzing / overleg terugetrokken.
 4. Dit is een persoonlijke keuze geweest in 2009. Uiteraard had ik mee willen tekenen echter was het zijn keuze om het geheel op zijn beheer BV te laten rusten.
 5. zie onderstaand. We spreken hier toch over een besloten vennootschap, waarvan de aandelen over jullie twee zijn verdeeld? klopt. Er is door de bank een krediet verleend aan die B.V. waarbij een van de aandeelhouders persoonlijk garant staat? Zijn Beheer BV stond hiervoor garant en hij heeft dit ingetrokken. Op aanzeggen van die ene aandeelhouder is het krediet opgezegd en heeft de bank het krediet doorgehaald? zie bovenstaand. Het saldo van de bankrekening is positief? Inderdaad positief ( minimaal ) en is lang niet afdoende om de betaling tijdig te voldoen. Middelgrote ( jonge ) aannemer dus hebben veel werkkapitaal nodig. Waarom moet gezamenlijk voor een krediet getekend worden Zijn beidden zelfstandig bevoegt en willen het krediet op de gezamelijk BV laten rusten, is een vereiste van de bank. wellicht dat u hiermee iets kan....?
 6. Zijn geen afspraken over gemaakt. Bij de notaris is ook nog maar 15% overgeschreven ( overige slechts vastgelegd op papier ).
 7. De beweegredenen achter deze actie weet ik niet we zijn zo gezegd niet meer op 'speaking terms'. Betalingen kunnen niet worden gedaan aangezien er geen saldo op de rekening is een een krediet opvragen bij de bank kan enkel indien wij hier gezamelijk voor tekenen ( iets wat hij weigerd ). Totaal hebben wij 15 personen in vast dienstverband.
 8. Hallo, Mijn zakenpartner en ik hebben een gezamelijk BV welke krediet nodig heft bij de bank om te kunnen draaien. Dit krediet is destijds door mijn partner bij de bank aangevraagd en is hier ook persoonlijk garant voor gaan staan ( eigen keuze dat hij mij hierin niet heeft betrokken ). Nu ben ik de afgelopen weken op vakantie geweest en bij terugkomst kwam ik erachter dat hij nauwelijks geen betalingen had gedaan, zijn krediet had ingetrokken ( banksaldo stond in de plus ) en dreigde hij de salarissen van ons personeel niet uit te betalen. Gezien ik op korte termijn niet een krediet kan organiseren bij de bank o.g. lijden wij nu imago schade, hebben wij problemens met leveranciers e.d. Kan ik hem hoofdelijk aansprakelijk stellen voor alle vormen van schade aan de BV door toedoen van zijn handelen ( opzettelijk in diskrediet brengen ), ondanks dat ik zelf oko zelfstandig bevoegd ben en een merendeel van de aandele bezit. ik zie graag enige reacties. bvd. [titel aangepast - mod]
 9. Goedemiddag, enkele jaren geleden ben ik bij een bedrijf ingestapt met de intentie om het binnen een aantal jaar geheel over te nemen. Destijds zijn er afspraken gemaakt omtrent de betaling en overdracht van de aandelen. Het komt er kortom op neer dat wij nu voor een breekpunt staan om met ingang van 1-1-2012 ( terugwerkende kracht ) alle aandelen over te nemen of gezamelijk nog enkele jaren door gaan. Het gehele jaar hiernaar toe geleefd om elkaar een hand te geven gezien onze onderlinge relaties als 'zeer slecht' kan worden bestempeld. Nu wil hij zijn laatste aandelen niet aan mij overdragen maar nog enkele jaren doorgaan, wat mogelijk is conform ons opgestelde contract. gezien ik een langere samenwerking met hem zeker niet zie zitten wil ik er eigenlijk wel mee stoppen. Wat zijn de consequenties als ik nu besluit uit de BV te stappen, de winst welke ik nog te goed heb er uit te halen en de aandelen terug te geven? Hierover wordt in ins contract niets genoemd echter mij de vraag of dit juridisch mogelijk is? ik zie graag julie reactie tegemoet. bvd. [titel aangepast - mod]
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept