Jump to content

pvanwest

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  anders
 • How did you find us:
  partner-site

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  http://www.freelance
 1. De 'kritische' vragen komen waarschijnlijk ook voort uit de verdeling van jouw twee vragen met achtergrondinfo over twee topics. En we krijgen hier heel vaak ondernemers die bij het einde van hun onderneming of zelfs hun huwelijk ineens met bezittingen willen gaan schuiven. Dan lopen boekhoudkundige, juridische en morele reacties vervolgens door mekaar. Gewoon goed uitleggen wat de bedoeling is, en je krijgt vanzelf het goede advies. Sterkte! TwaBla, Ik heb er nu 1 topic van gemaakt. Ik weet alleen niet hoe ik de andere topic kan verwijderen...help!
 2. Civielrechterlijk is er bij de ZZp-er (ervan uitgaande dat je een eenmanszaak voert) geen verschil tussen zakelijk en prive. Dat is alleen fiscaalrechterlijk zo. Wat ik begrijp is dat voor de fiscus die lening meteen al op de balans gezet had moeten worden zodat rente aftrekbaar wordt. Verder maakt het dus niet uit of je de auto verkoopt en daar de lening mee aflost. Dat mag je zelf beslissen. Echter als je getrouwd bent in gemeenschap van goederen dan heeft je vouw daar ook iets over te zeggen. In het ergste geval, kan zij vooruitlopend op de scheidingsprocedure "maritaal beslag" laten leggen. Misschien niet verstandig, maar probeer wel te blijven communiceren. Ido, Bedankt voor je reactie. Ik heb nog een vraagje over je opmerking: Echter als je getrouwd bent in gemeenschap van goederen dan heeft je vouw daar ook iets over te zeggen. Bedoel je daarmee dat ik toestemming moet vragen?
 3. Ido, Bedankt voor je reactie. zaken zijn niet verpand. Wij zijn in gemeenschap van goederen getrouwd. We hebben prive schulden (mede veroorzaakt door mijn vrouw) en bedrijfschuld om bedrijfauto te kopen. Ik zal natuurlijk trachten om de inventaris tegen zo hoog mogelijk prijs te verkopen. anders zit ik met de schulden als dat niet lukt...dus ik heb er ook baat bij dat het allemaal correct wordt afgehandeld. Moet ik voor de verkoop van de bedrijfinventaris toestemming vragen van mijn vrouw?
 4. Klopt, maar probeer hierbij iemand te laten bemiddelen tussen jouw en je vrouw. Bespaart je een hoop stress als zij vindt dat je de zaken te goedkoop hebt weggedaan. Ook al om de schijn van het weg sluizen te vermijden. er zijn geen inties of plannen van zaken wegtesluizen....waarom denkt men altijd zo negatief. ik ben eerlijk persoon die de zaken gewoon netjes wil afhandelen. ik ben op deze forum te recht ben gekomen om ervaringen en adviezen in te winnen. en dus NIET om een smerig spelletje te bekokstoven. Ik waardeer jullie positieve reactie. helemaal als er onderbouwde advies instaat vermeldt.
 5. Twabla bedankt voor je reactie. auto wordt niet als familiewagen gebruikt. het is een bestelbus, die niet voor prive wordt gebruikt.staat ook zodanig in de boeken/administratie. we hebben scoter of openbaar vervoer voor prive ritten.
 6. rietman, er is geen spraken van liquidatie. zoals aangeven is het stop zetting van bedrijfvoering. so please don´t jump to conclusions.
 7. ok ik zal de vraag anders stellen. want ik denk dat er nu verwarring onstaat door onderwerp wat ik heb gebrijkt en het woord 'overzetten'. in combinatie met stopzetten bedrijf. volgende punten wil ik meegeven: leenoveeenkomst staat op mijn naam. geld is overgemaakt naar bedrijfsrekening auto is vanaf bedrijfsrekening betaald. auto staat op bedrijfs naam ik ben zzper wil mijn bedrijf stopzetten ik heb niet veel werk + ik zit in echtscheiding kan ik auto weer verkopen om de schuld die op mijn naam staat af te betalen? dus omgekeerde process van boven staat.
 8. rietman, ik begrijp je opmerking niet. waarom zou ik een lening omzetten naar bedrijf??? ik vraag me eerder af of de lening niet al op bedrijf had moeten staan...met lening is aanschaf van bedrijfs auto gefinancieerd. ik vraag mij of ik wel juist heb gehandeld door de leenovereenkomst het alleen op mijn naam te zetten en niet zo zeer op de bedrijf naam. auto staat overigens op bedrijfsnaam.
 9. Hallo, Als zzper heb ik geld geleend van famillie wegens aanschaf van bedrijfsauto. Overeenkomst staat op mijn naam zonder exact vermelding dat het gaat om aanschaf van auto, maar geld bedrag is overgemaakt naar bedrijfrekening. Ik twijfel nu of ik overeenkomst nu op bedrijfsnaam moet zetten. Het is namelijk geen prive lening. Krijg ik hier geen problemen mee met de belasting dienst? Of is dat afhankelijk van hoe de boekhouder de aangifte doet... vanWest [titel aangepast - mod]
 10. Hallo, Ik heb specifieke vraag mbt verkoop van roerende zaken bij het stopzetten van bedrijf en lopende scheiding. Ik ben een Zzper en heb niet meer voldoende werk om bedrijfschulden te betalen. Om het niet tot een faillissement te laten komen heb ik besloten om het bedrijf stop te zetten. Nu wil ik alle roerende zaken verkopen om de schulden af te betalen. Kan dit? Situatie wordt verder bemoelijkt omdat ik in een scheiding zit. Mijn vrouw heeft geen enkele bemoeinis gehad met het bedrijf, maar wil wel de vruchten ervan. Kan ik roerende zaken verkopen zonder dat ik problemen krijg bij de echtscheiding? Echtscheiding is nog niet aangevraagd. Alvast bedankt voor jullie reactie vanWest [titel aangepast - mod]
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept