Jump to content

Pippa

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Pippa
 • Last name
  Pippa
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 • Location
  Amsterdam
 1. Dank je wel Hans. Heb je website net bezocht en moet zeggen dat de inhoud zeker interessant is.
 2. Ben inderdaad een relatieve jonge ondernemer 24 jaar. Het was allemaal zeer snel gegaan. Mijn doel is altijd geweest om op termijn alles netjes in keurig te doen volgens de regels. Noem het pech of een leer moment , het moest zo zijn. Ik zal van mijn fouten leren en in de toekomst proberen zulke fouten te voorkomen, want dat is inderdaad beter dan genezen. Ga na mijn studie tevens een cursus personeelszaken doen bij NHA. De stress rondom dit alles weegt niet op tegen 'tijdelijke' financiële baten. Je kan liever je zaakjes netjes op orde hebben. Ik verdien liever wat minder, dan dat ik in half jaar tijd fysiek 5a10 jaar ouder wordt. Dank u zeer !
 3. Het is inderdaad een pijnlijk leermoment. Maar heb zo juist begrepen , dat ik in aanmerking kom voor een matiging. Bedankt iedereen voor uw feedback!
 4. Daar zijn wel wat nuances bij aan te brengen. Maar die discussie hoort hier niet thuis. Wat me wel een terechte observatie lijkt is dat het zwart betalen van mensen zonder correcte papieren wellicht een kostenbesparing was. Waardoor de ondernemer goedkoop kon concurreren met collega's die wel afdrachten doen. En nu blijkt dat dus een kostbare vergissing. Komt het strafrecht hier nog bij kijken? ik bespaarde loonheffing, dus dit is idd waar.
 5. Eentje had w-document, maar deze was verlopen , hij zat in zijn afwachtingsproces. TWV was mede hierdoor niet meer geldig, tijdelijk volgens hem. De ander was tussentijds met zijn studie gestopt. Waardoor zijn wettelijk verblijf niet meer geldig was. Hij gaf aan als hij weer een studie zou volgen aan de hogeschool, deze verblijf weer rechtsgeldig zou zijn. Heb deze mensen niet onderbetaald. Alhoewel ze niet meer bij werken, bellen wij elkaar nog geregeld op en hebben wij een goeie band.
 6. ik ga verder geen details meer geven , rondom mijn persoonlijke situatie , omdat ik niet uit ben op zielig doen. Ik wil puur weten hoe ik mijn boete kan matigen. Of het bedrag dat maandelijks betaald moet worden zodanig kan krijgen dat ik het wel kan betalen.
 7. U hoeft niet te reageren als u dit een onzin topic vindt. Je kiest ervoor deze discussie aan te gaan in een openbaar forum. Dan moet je niet denken dat je anderen deelname aan de discussie kunt ontzeggen. Nee, dat is de regel. En grond voor die regel is goed onderbouwd. Er is waanzinnig veel over geprocedeerd en het houdt gewoon stand. Je conclusie is juist: je bent failliet. Of eigenlijk: de VOF is failliet. maar ben persoonlijk ook aansprakelijk ? dus al is vof falliet, ik zal de boete dan alsnog privé moeten betalen ?
 8. Als je niet gepakt was hadden ze er nu nog gewerkt neem ik aan. Ik denk dat je er vrij weinig aan kan doen behalve een betalingsregeling. Boete zal voor zover ik weet niet omlaag gaan. Risico bewust genomen, dus de consequenties dragen. ok
 9. Dit topic is geen onzin. Je kan je morele bezwaren hebben tegen de handelswijze van deze ondernemer. Maar je kan het ook zien als een zeer nuttig topic voor anderen die een beetje smokkelen. Als belastingbetalende ondernemer lees ik dit met genoegen. Een eindeloze reeks smoezen en excuses. Iedereen de schuld geven. Zielige verhalen. Laat 'm maar onder het bijstandsniveau zakken! Ik wou dat dit allemaal verzonnen was ! Dank u voor uw woorden.
 10. Hoeveel belasting heb ik godsnaam ontweken door 1a2 maanden iemand zwart te laten werken ? 16.000 ? Dat is toch belachelijk.
 11. ik ben geen eigenaar van een immens grote bedrijf. Het viel me wel op. Maar ik werd niet structureel geholpen , misschien 1 a 2 x per week. Eentje hielp met voorbereidende handelingen, zoals vlees snijden etc. De ander had met mij gesproken over werk. Hij zou 1 september 2011 een opleiding beginnen aan de Hogeschool Inholland. En dan mocht hij 10 uur per week mij helpen. Ze waren beide vrienden van elkaar en woonde ook bij elkaar. Ik dacht in eerste instantie , er is wat tussen gekomen en ze zijn weggegaan. Die voorbereidende handelingen kan ik natuurlijk ook allemaal zelf. Heb deze vervolgens afgemaakt en de zaak open gemaakt. En hoor inderdaad pas na ruim een maand , wat er is voorgevallen. Maar goed ik neem de verantwoordelijkheid van de boete op mij. Ik wil ook graag betalen. Maar kan er een matiging gevraagd worden bij arbeidsinspectie ? Uit jurispudentie blijkt ook, dat er matigingen in verleden hebben plaats gevonden. Hoe pak ik dit aan ?
 12. Mijn vraag richt zich vooral op: Hoe kan ik mijn boete laten matigen? Ik heb een fout gemaakt, neem hiervoor ook de verantwoordelijkheid, maar heb graag een boete dat binnen reële mogelijkheden is van betaling. Hoe kan ik dat voor elkaar krijgen ? Ik ben voor het eerst in aanraking gekomen met arbeidsinspectie. Kan ik geen voorwaardelijk straf krijgen van vijf jaar ? Indien dit een tweede keer gebeurd , dat ik dan van de voorgaande jaren plus nieuwe boete allebei moet betalen ? Ik ben een startende ondernemer, na nog geen 70 dagen dat wij open zijn, krijg ik een dergelijke boete. Ik heb uit voorgaande berichten, op dit forum vernomen, dat de boetes zodanig hoog zijn, om enig profijt voor de ondernemer teniet te doen. Nou ik heb dus geen enkel profijt gehad. Zeker niet in deze mate dat ik een boete ter hoogte van 16.000 euro kan betalen. Heb ook aan gegeven, zelfs nu , nadat regeling is getroffen met de gerechtsdeurwaarder van 750 euro per maand, is dit een dusdanig last , dat ik maandelijks met pak en weg 600-700 euro moet rond komen. Als student kon ik hier makkelijk mee rondkomen. Maar door de zaak, heb ik veel extra lasten erbij gekregen. Aan brandstofverbruik ben ik al maandelijks 200 euro ruim kwijt. verzekering auto 40 euro, wegenbelasting valt gelukkig mee , 53 euro. En nog meer kosten, dit noem ik nu even zo 1,2,3. Verder vind ik rol van boekhouder discutabel. Hij verstuurt 2x een brief naar arbeidsinspectie, maar komt nooit aan. Ik zou denken hij liegt. Ik stuur 2x een brief en het komt gewoon netjes aan. Dus heeft hij enig aansprakelijkheid ?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept