Jump to content

JanKaas

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ik ga één dag in de week voor die BV aan 't werk (10 uur), betekent dat ook dat het gebruikelijk loon op éénvijfde gesteld kan worden?
 2. Besten, Op dit moment voer ik ZZP-werkzaamheden uit voor BV-A. Dit op basis van een overeenkomst van opdracht. Nu is er een mogelijkheid gekomen om tevens aandeelhouder te worden in BV-B. Dit voor 20%. Er zijn vijf aandeelhouders, allen 20%. Vanuit BV-B zullen door mij ook werkzaamheden worden verricht via mijn eenmanszaak. Hoe zit dit precies fiscaal? Krijg ik te maken met andere fiscale verplichtingen of moeilijkheden? Er gaat winst gemaakt worden, deze zal belast worden met 25% over het dividend. Zijn er nog meer dingen om rekening mee te houden? Een BV oprichten voor mij is nu fiscaal gezien niet lonend (jaaromzet ong. 55k).
 3. Juist, dus FOR vermeerdert (+2000) en wordt afgetrokken van het kapitaal?
 4. Goedemorgen, Als eenmanszaak wil ik gebruik maken van de FOR. Nu begrijp ik dat dit op de balans moet komen. Mijn administratie is beknopt en eenvoudig, vandaar dat ik het zelf doe. Alleen de FOR plaatsen op de balans vat ik niet helemaal. Sterk vereenvoudigd is mijn balans voor 2013: Activa Bank: 2000 Debiteuren: 2000 Passiva Kapitaal: 2000 Crediteuren: 2000 Hoe voeg ik hier de FOR in?
 5. De 0,19 kilometers zijn nauwkeurig op te maken. Dat is vanaf huis (vestiging eenmanszaak) naar de opdrachtgever en andere zakelijke afspraken. Is vanuit de agenda/facturen na te gaan. Verdeling voor de btw is moeilijk, aangezien ik geen kilometerregistratie bijhoud, vandaar dat de correctie per jaar voor mij handiger is.
 6. Ok dat is duidelijk. Ik neem aan dat het niet uitmaakt dat ik in Q1 geen btw in de vooraftrek heb meegenomen en in Q2 wel? Kan ik volgend jaar trouwens ook het andere systeem met kilometeradministratie gebruiken als dat gunstiger is?
 7. Hallo, Sinds kort rijd ik met mijn privéauto aanzienlijk wat zakelijke kilometers per week. Nu wil ik ook de kosten van de auto verrekenen met de btw e.d. Ik heb een eenmanszaak (veel verkeer van en naar opdrachtgever). Alle verbruikskosten, onderhoud e.d. kan ik in mindering brengen op de verschuldigde omzetbelasting, voor zover deze zakelijk zijn (kilometerregistratie). Nu las ik dat ook een correctie van 1,5% op de cataloguswaarde mogelijk is aan het eind van het jaar, wanneer je geen kilometerregistratie bijhoudt. Is dit werkelijk zo eenvoudig als alle bonnetjes en onderhoudsfacturen verzamelen (ook uit privé), in mindering brengen op de omzetbelasting en uiteindelijk 1,5% corrigeren?
 8. Allereerst nog een aanvulling op onderstaande reactie De eenmanszaak bestaat reeds enkele jaren. Dit maakt wel een verschil neem ik aan. Ik denk dat dit niet snel het geval zal zijn, mede door de hieronder genoemde reden. De bv is geautomatiseerd. Via ICT wordt ingekocht en direct weer verkocht. Ik zal de enige werknemer zijn.
 9. De soort werkzaamheden is ongeveer hetzelfde. Krijg ik dan problemen? In de bv ga ik parttime werkzaam zijn, zeg 5 uur per week (bijna alles is geautomatiseerd). Hoe groot is de kans dat ik vrijstelling krijg van het fictief loon door de fiscus? Ervan uitgaande dat ik een plausibel verhaal heb.
 10. Ik ben voornemens een bv op te richten voor een deel van mijn werkzaamheden. Naast deze werkzaamheden zal ik als eenmanszaak ook andere klanten in een andere branche blijven bedienen. Tot zover geen vragen. Als ik echter als DGA werkzaam ben in een aparte bv, heb ik dan wel recht op zelfstandigenaftrek over het deel dat ik werk in de eenmanszaak? Of vervalt deze aftrek volledig?
 11. 100 is natuurlijk een fictief bedrag en dat is dan de balans op gezamenlijk (samenwerkingsverband) niveau. Natuurlijk hebben we een ondernemersvermogen. Als we het eindvermogen nemen op persoonlijk niveau, dan moet degene die minder heeft geïnvesteerd de ander compenseren als we de vof stoppen?
 12. Stel, de balans is op dit moment 100 en we heffen de vof op, verdeling 60% en 40% dan hoeven we verder niets meer te verdelen lijkt me en kunnen we uitschrijven? Maar we zouden ook de privéstortingen kunnen vereffenen in de zin dat ieders aandeel gelijk wordt getrokken? Ik heb (veel) meer in de vof geïnvesteerd, dus dan zou de andere vennoot mij nog een deel moeten betalen als we op 50-50 inleg zouden willen komen?
 13. Het gaat trouwens om een al bestaande EMZ. Daarnaast is er wel een uittredende vennoot, als we er allebei willen stoppen en ik zelf doorga met een al bestaande EMZ? Is het dan niet makkelijker alles uit de vof te verkopen aan mijn EMZ voor een symbolisch bedrag. Zeker omdat er geen winst gemaakt is met de vof?
 14. Hallo, ik heb een vraag over het beëindigen van een vennootschap onder firma. De vof heeft twee vennoten. Samen willen we stoppen met de onderneming. Er is geen conflict, alle opties zijn mogelijk qua verdeling e.d. Ik als vennoot wil graag de handelsnamen, websites en alle goederen die we ooit gekocht hebben gebruiken in mijn eigen reeds bestaande eenmanszaak. De eenmanszaak gaat dus hetzelfde heten als de vof voorheen. Dit kan neem ik aan door uitschrijving van de vof? Er is dus geen voortzetting van het bedrijf, maar enkel de overname van goederen e.d. Hoe moeten we dit vorm geven. Kan dit via een ontbindingsovereenkomst van de vof waarin we een verdeling vastleggen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept