snoepje

Junior
  • Aantal berichten

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door snoepje

  1. dank je wel voor de info. heb je zelf een snoepwinkel of iets in die richting? ik wil inderdaad ook traktaties gaan maken en verkopen.
  2. hallo allemaal, ik ben even 'weggeweest'. ik heb even een paar minuten op het internet. ik heb veel gedaan deze week, echt ontzettend druk gehad! ik heb enquetes afgenomen. daaruit heb ik 102 mensen afgebakend die wel geld besteden aan snoep, ijs e.d. daar is weer een gemiddeld bestedingsbedrag uitgekomen per persoon. aan de hand van deze enquete ga ik de omzet bepalen. hoe? dat is weer een volgende vraag ??? ik kon niet online komen, omdat ik buiten de drukte nu ook een onverwachte overlijden in de familie heb. dus ik ben even van slag...... maar ik wou toch even laten weten dat ik niemand aan het lijntje hou, maar ik heb het even erg druk. @ Danny. is het misschien mogelijk dat ik met je vriend telefonisch contact opneem buiten openingstijden. als hij zijn nummer niet wil geven dan kanik ook mijn nummer achterlaten. maar persoonlijk er naar toe gaan gaat echt niet lukken, al zou ik het graag willen. als ik komende tijd niet reageer komt dat puur door de drukte en niet door desinteresse.
  3. @ henk ik vind het echt heel fijn dat je me wilt helpen. geloof het of niet....het ontroert me. spijtig dat het zo is gelopen, maar van elke ervaring leer je weer wat en ik ben ervan overtuigd dat je er sterker uit bent gekomen. ik heb van de gemeente een dikke vragenlijst gekregen die ik moet invullen. ik heb besloten om die vragenlijst te verwerken in een plan. dus niet elke vraag beantwoorden, maar de vragen gebruiken om een 'verhaal' te schrijven en tegelijk te beantwoorden. echt, het enige waar ik echt moeite mee heb is het bepalen van de omzet. ik weet echt niet hoe ik dat moet aanpakken. ik heb toch geen glazen bol? ik dacht er aan om eerst alle bewoners in de wijk zelf als potentiele klant te zien. en dan te schatten hoeveel mensen er door de straat lopen gedurende de dag. en daar een percentage of een aantal als klant te nemen. en elke klant koopt dan minimaal 150 gram snoep ( € 1,35) en een slush puppie (1,-) . of werkt het niet zo?
  4. frans, is dat zoiets dat je op de toonbank zet? we zijn al van plan om snoep-/chocoladerepen/pakjes kauwgom per stuk te verkopen.. ook dat fruit is leuk... we gaan sowieso snoep- en spektaarten maken. die dingen zijn nu echt een trend. misschien is het wel een idee om die te laten bezorgen bij bijvoorbeeld een zieke of een familielid. bedankt jongens!! ga zo door.
  5. nou, deze reacties doen me goed. ja, wat betreft de familielening, we mogen pas na 3 jaar ongeveer beginnen met aflossen. of als het echt goed gaat eerder. renteloos. dit risico is dan al uitgesloten... henk , mag ik vragen wat jij wilde beginnen en waarom de bbz is afgewezen? mag ook via PM als je het niet aan de grote klok wilt hangen
  6. nu ben ik wel een beetje bang om meer vragen te stellen :-\................
  7. Kent u het gezegde: "al doende leert men". dus om een onderneming te starten moet je van ALLES op de hoogte zijn en je moet boordevol ideeen zitten? als dat zo was dan zou ik niet op dit forum zitten ;) ik ben gewoon een persoon die graag brainstormt met anderen om ook van anderen te leren. hiervoor hebben we een franchise onderneming gehad in een andere branche. ging hartstikke goed en rekeningen waren altijd op tijd betaald en we hielden ook een zakcentje over. maar dit was een vaste formule waar de regels en ideeen allemaal voorgekauwd zijn. nu moeten we dat allemaal zelf onderzoeken en uitvinden. we hebben nooit te maken gehad met "ondernemingsplannen"o.i.d voor de vorige onderneming hebben we dat niet hoeven doen. we zijn nu dus een beetje in het diepe gesprongen wat dat betreft. daarom probeer ik hier zoveel mogelijk vragen te stellen, hoe dom ze ook klinken. (trouwens domme vragen bestaan niet...) en ik probeer van andere ondernemers te leren. niets mis mee toch? ik hoop hier antwoorden te krijgen op mijn vragen en ideeen op te doen om mijn onderneming te laten slagen, waar is anders Higherlevel voor? ik begrijp best dat er kritiek kan zijn op basis van wat men weet, maar jullie weten niet alles en dat hoeft ook niet. als wij er geen vertrouwen in zouden hebben zouden we nooit het risico nemen. en ja, gaat het niet dan gaat het niet en hebben we het tenminste geprobeerd. altijd nog beter dan in de bijstand blijven en handje ophouden. Mod edit: quote opmaak aangepast
  8. wordt een snoepwinkel die 3 a 4 km verderop ligt als concurrent gezien? ik ben namelijk van plan om alleen de (2) snoepwinkels als concurrent te verwerken in mijn plan die zo rond de 2 km van ons af liggen.
  9. dat iemand automatisch elke maand een bepaalde hoeveelheid snoep thuisgestuurd krijgt. Dat kan dan zijn een aantal favoriete soorten snoep of elke maand een ander soort snoep (of een combinatie daarvan). Iemand geeft dus 1 keer een bepaalde order door en jullie sturen vervolgens elke maand (of elke week of elke 3 maanden naar gelang de wens van de klant) die bestelling naar de klant en schrijven het geld van zijn rekening af (automatische incasso). Of bedenk hier een unieke variant op. bedankt voor het idee. wat moet ik me precies voorstellenbij een snoep-abonnement? dat voor een vast bedrag per maand onbeperkt snoep kan worden gekocht????? dank je wel daniel. is inderdaad een heel goed idee. maar ik neem aan dat ik daar algemene voorwaarden voor moet opstellen.... meer tips en ideeen zijn welkom.
  10. bedankt voor het idee. wat moet ik me precies voorstellenbij een snoep-abonnement? dat voor een vast bedrag per maand onbeperkt snoep kan worden gekocht?????
  11. Dat klopt bij en bestaande onderneming. Als je van tevoren weet dat dit gaat gebeuren kan je er dus ook na starten. dus ik hoef geen moeite te doen om een aanvraag in te dienen?
  12. oke, maar is jullie visie enigszins bijgesteld na de aanvullende info?
  13. Deze zie ik nu pas door de post van Sc. De BBZ uitkering krijgen voor dit doel is niet mogelijk. huh? ik ben onlangs naar een bijeenkomst geweest in het ondernemingshuis en daar werd gemeld dat als je omzetverlies lijdt door het openbreken van de weg je wel een bbz-uitkering krijgt. en tegen ons is door een klantmanager van de bbz verteld dat ze minder kritsch zijn als je alléén een uitkering levensonderhoud vraagt, dan wanneer je ook een krediet vraagt. ze lopen dan meer risico omdat zij garant staan bij de bank. we hebben een 2-jarig huurcontract, met de eerste 2 maanden huurvrij. weinig risico zou ik zeggen. we hebben wel degelijk ervaring in het ondernemerschap. we hebben hiervoor 4 jaar lang een franchisebedrijf gehad. door omstandigheden moeten stoppen. ikzelf heb bijna 10 jaar ervaring in de snoep. bij een grote winkel met een eigen "(schep)snoephoek". mijn man in de ijs/slush/milkshake. pas in augustus zal er in de straat zelf en voor onze deur opengebroken worden. 3 maanden lang. we verwachten dat we door het hoogseizoen een kleine buffer hebben opgebouwd om dit op te vangen. het pand zal natuurlijk door loopplaten bereikbaar blijven, maar prettig is het niet. voor de rest ligt een deelvan de grote toegangsweg op dit moment open. de gemeente doet dit gefaseerd. dus grote delen van de straat zijn nog intact. dit zal tot eind 2012 duren. moet te overbruggen zijn toch? zodra mijn plan klaar is zal ik 'm graag laten lezen aan degenen die er naar willen kijken. het vakblad voor zoetwarenbranche, consudel, laat voor 2012 een groei in de omzet zien ten opzichte van vorig jaar . zegt toch ook wat. dit zijn de meest recente cijfers. de laatse cijfers van DHB zijn van 2009/ 2010. niet echt actueel. er is eventueel geld beschikbaar gesteld door mn schoonvader, mocht het nodig zijn. hij hoeft ook geen prognoses of cijfers. hij is op leeftijd en vind het best. in principe draait bijna elke onderneming het eerste jaar verlies en hier houden we ook rekening mee, waarom zou het bij ons ineens anders zijn? zodra de wegen weer opgeleverd zijn en de straat weer levendig is met meer publiek en wachtende mensen op de tram zal het zeker wel beter gaan. wat is jullie visie na deze aanvulling? als ik wat vegeten ben zal ik dat nog aanvullen. bedankt allemaal voor het kritisch meedenken. houd me wel alert.
  14. En niet zonder reden, stelen in de pauze binnen no-time je winkel leeg. we zullen gedurende dit tijdstip met z'n tweeen staan. ik achter de kassa en mn man staat in de winkel op de 'uitkijk'
  15. ik heb helaas geen verstand van kengetallen. wat bedoel je met mijn persoonlijke situatie? gehuwd, 2 kinderen..... ik ga beginnen in een winkelstraat waar best veel aanloop is, vooral van scholieren. er is daar ook een kleine AH gevestigd, maar daar mogen de scholieren tussen 10.00 en 14.00 niet binnen komen. voor ons een voordeel. we hebben ook een paar basischolen en 2 voortgezet onderwijs-scholen. er is een grote speeltuin een paar honderd meter verderop. verder veel mensen die heen en weer lopen. in deze wijk heeft niemand schepsnoep of softijs en milkshakes. voor de basischolen zijn de traktaties en snoeptaarten erg gewild. de ouders hoeven nu niet meet helemaal naar het centrum af te reizen om een snoeptaart voor de verjaardag van hun kind te kopen. op dit moment is de gemeente bezig de straten daar open te gooien voor herinrichting, vandaar dat ik echt die bbz-aanvulling moet hebben om het omzet verlies te dekken. ik wil echt geen fouten of een onsamenhangende berekening inleveren. moet ik echt van heel de stad de concurrentie meetellen of echt alleen in een straal van 2 of 3 km, want ik vind de Jamin van de stad nou niet echt een concurrent. iemand die een snoeptaart of een puntzak snoep wil kopen gaat niet helemaal naar de stad afreizen terwijl je het om de hoek kunt krijgen. dus moet ik echt alleen demografische gegevens van de wijk gebruiken of toch echt van de hele stad?
  16. Hoop niet dat je me een zeikerd vindt,maar ik weet dat er in deze branche veel kleine zelfstandigen over de kop gaan vandaar. Wat zeggen je berekeingen dan met 100 euro omzet per dag? Je man heeft geen inkomen begrijp ik, jullie moeten dus in een korte periode de zaak dermate levensvatbaar maken dat er een inkomen uit kan komen om alle rekeningen voor jullie beide te betalen? Danny nee hoor, ik vind je geen zeikerd. jij kan misschien dingen zien die ik over het hoofd zie. het klopt dat mn man geen inkomen heeft. we hebben op dit moment een bijstandsuitkering en we zijn dus bezig met de aanvraag BBZ. het is zo belangrijk dat we die toegewezen krijgen, vandaar dat ik daar geen fouten mee wil maken. ik vind het gewoon heel moeilijk om mn omzet te bepalen. ik heb helaas geen glazen bol.
  17. dank je wel simon voor je research. en happy feet, ik heb die cijfers van HBD gezien maar dat klopt volgens mij niet. de inkooppercentage is veel te hoog. ik heb mijn inkoop ongeveer op de 30 a 32 %. wat betreft de kinderen. ik heb ook een partner. als ik in de zaak sta is hij bij de kinderen en als ik bij de kinderen ben staat hij in de zaak. personeel is niet van toepassing. ik sta er samen met mijn man dus ik moet de omzet van de ijsverkoop apart berekenen en die van snoep apart en dat bij elkaar optellen. bij HBD staat dat per persoon 6,5 kilo snoep per jaar wordt gekocht. ik zou dit kunnen gebruiken en dan het aantal passanten/klanten kunnen schatten en hiermee kunnen vermenigvuldigen. of kom ik dan heel amateuristisch over bij de BBZ?
  18. wat vind je er mysterieus aan? de financiering is rond in de vorm van leningen van familie. ik heb dus geen bankkrediet nodig. de inventaris is voor 70% tweedehands, dus veel ben ik er niet aan kwijt. ik heb alleen een bbz-uitkering nodig, omdat de grote toegangsweg naar mijn winkel tot eind van het jaar opengebroken is voor herinrichting. dus een kleine aanvulling voor levensonderhoud. voor die bbz-uitkering moet ik wel een beknopt plan en cijfers overleggen. ik moet die cijfers wel kunnen onderbouwen. ik dacht dat er misschen een vaste formule is om aan de hand van het aantal inwoners en nog een aantal gegevens tot een omzet te komen. ik heb wel een bedrag in gedachte, dat is dus het minimale bedrag aan omzet per dag dat ik zou moeten halen. ik moet 100 eur per dag draaien , 7 dagen per week open in de zomermaanden. met de scholieren die elke dag in de pauze door de winkelstraat lopen en het grote aantal kinderen van de basisscholen in de buurt moet dit toch wel lukken. sorry als het wat verwarrend is, maar ik moet dit zo snel typen , omdat mn kinderen huilen om mijn aandacht. ik hoop dat je het begrijpt, anders kan ik het op een rustiger tijdstip wat beter uitleggen.
  19. bedankt allemaal voor jullie reacties, ik ben even niet online geweest. ik was namelijk druk bezig met het plan. ik ga naast schepsnoep ook soft ijs, slush puppie, milkshakes en softijs met een extra ingredient ( m&m's , stroop wafel ...enz, denk aan de grote hamburgketen) nu loop ik tegen het volgende aan. ik weet niet goed hoe ik mijn omzet moet bepalen en besteding per klant. ik wil ( en moet) dat wel uitleggen in mijn plan. heeft er iemand tips? ik dacht zelf aan de totale omzet (daar zit dan de supermarkt enz. bij) en daarvan het marktaandeel van snoep- en chocolateriezaken nemen. dan heb ik de omzet van de snoep- en choco zaken. en nu zit ik vast. moet ik gaan schatten? in ieder geval loop ik hier vast. ik hoop dat ik er met jullie hulp uitkom
  20. oh en ik denk niet dat een snoepwnkel zijn concurrent gaat helpen aan cijfers en andere info, hoeveel kopjes koffie en lekkers ik ook meeneem ;)
  21. Waar heb je de BBZ voor nodig als financiering er al is? Wat betreft je vraag. Ik zou gewoon is een stad 30 km verder opzoeken waar een snoepwinkel zit,neem wat lekkers voor de koffie mee en vraag of ze wat vragen willen beantwoorden. Kan me niet voorstellen dat je de deur uit gezet wordt :) aantal winkel in snoep en chocolaterie aantal winkels per gemeente exploitatiebeeld snoepwinkels bestedingen in snoepwinkels Danny bedankt allemaal vor jullie reacties, ja ik ben inderdaad wat ongeduldig :-[ de bbz is alleen voor voorziening in levensonderhoud, dus een uitkering, mocht ik niet genoeg verdienen. en daar vragen ze ook een soort ondernemingsplan met alle cijfers
  22. ik ben al redelijk ver met mijn plannen voor het starten van een snoepwinkel. alleen ik kan geen branchecijfers vinden. bij de kvk is het heel algemeen, detailhandel en er zijn ook bv autobedrijven bij opgeteld. wie kan mij op weg helpen om duidelijke branchecijfers te vinden. ik heb cbs geprobeerd, lijkt wel of het chinees is, begrijp er niet veel van. ik heb al een locatie, financiering ook, geen lening van de bank o.i.d. puur renteloos van familie. is er toevallig iemand die zelf een snoepwinkel heeft, die zou mij heel erg kunnen helpen, ook met andere dingen. alvast bedankt. ik zit met meerdere vragen, maar ik wil eerst dit uitpluizen, dit moet ik allemaal hebben voor mijn BBZ- aanvraag.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.