Jump to content

DutchFlowerGroup

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Mick
 • Last name
  Bergen
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  innovatief onderneme
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  OpenCoffee
  VBA

Company info

 • Location
  DenHaag
 • Branch
  Industrie & bouw
 • Branch 2
  Industrie & bouw
 • Branch 3
  Intellectueel eigendom
 1. Nee heren. Gelukkig heeft mijn profiel niks te maken met de bloemenzaak. Verder gaat het om Snijbloemen en kamerplanten. Is het mogelijk om vooraf de boekhouding in te zien, zonder dat wij een bod hebben uitgevoerd ?
 2. Beste Leden van HL. Een kort verhaal vooraf om zo wat duidelijkheid te creëren. 2 vrienden. ( Ik en een goede vriend) zijn beide lang bevriend en werken beide in de IT. Hebben beide een vast salaris, de ene wat hoger dan de andere. Beide hebben wij een vrouwtje thuiszitten die hier en daar wat zwart werken. Vaste baan met contract is tegenwoordig moeilijk te vinden. Beide meisjes zitten toevallig ook in de snijbloemen. Voorheen hadden we een afspraak als we ooit iets kunnen kopen of beginnen doen we dat zeker voor onze meiden. Sinds kort komt er ter overname een bloemen winkel. Een van de meiden werkt ook 6 jaar bij deze bloemenzaak. Maar ze kent de omgeving, klanten, mensen etc. Winkel kost 55K ( vraagprijs ) Handel (voorraad) – 8.000 / 10.000 euro Interieur (volledig) - 10.000 euro Goodwil - 35.000 euro TOTAAL: 55.000 euro Huur voor deze 125m2 is 1777 EX BTW. Bloemenwinkel heeft rond de 270.000 omzet met een winst van 70K per jaar. Verkoop reden is wegens privé redenen ons duidelijk gemaakt. ( geen twijfels hierbij.) Beide zijn wij van plan deze bloemenzaak te kopen, en beide onze meiden erin te zetten. Zeer duidelijke afspraken en regels zijn al gemaakt. We lenen het geld als persoonlijke lening. Ik 25K hij 25K. Een overname is voor mij iets nieuws. Nou is mijn vraag zonder dat ik de eigenaar beledig. Is 55K als vraagprijs niet een beetje hoog ? - Is het gebruikelijk dat is zijn boekhouder om alles vraag ? - Zijn er nog zaken waarop ik moet letten die zeer van pas komen ? Ik ben gewoon opzoek naar wat tips en trucks bij overname. Alvast bedankt voor jullie tijd en moeite !
 3. Bedankt voor je reactie en advies. Het zit hem voornamelijk in dat wij echte specialisten zijn op gebied van security. IT-ers van hart en nieren. Nu hebben we het geluk dat we een aantal publicaties en presentaties mochten geven aan het OM over hacken. Het probleem is voornamelijk dat wij als It-ers in een ondernemers rol willen stappen en tevens ook een verkoper willen spelen. We zullen bij deze zeker het bel script achterwegen laten en onszelf voorbereiden op een gesprek waarbij wij duidelijk onze diensten en specialiteiten aanbieden. Tevens zullen wij ook per vakgebied zo goed mogelijk proberen in te spelen zodat het een persoonlijke gesprek wordt. Ook zal het denk ik slim zijn om onze ''mooiste'' klanten als laatste te bellen en een sortatie maken van klanten waarop wij het even op kunnen uitoefenen. Is dat misschien een goed idee ?
 4. Bedankt voor je tips JMD. Ik zal dit zeker meenemen.
 5. Ja dat klopt inderdaad ! De kosten zijn behoorlijk hoog om mijn excel lijst door het bel me niet register te halen.
 6. Ja inderdaad ;) dat zag ik direct aan mijn website statistieken. Wel grappig dat direct een stuk of 5 mensen via Higherlevel mijn site opduiken om deze te controleren. Anyway. Bedankt voor de tips !
 7. Begrijp me niet verkeerd maar zoals ik hierboven al had vermeld. Ik wil met opzet niet mijn idee op HL plaatsten. En als er in een Belscript (waar dus gebeld mee word) een typo staat vind ik persoonlijk dat niet zo erg.
 8. Over de flyer maak ik mij geen zorgen. ;D Deze is gelukkig uitvoerig getest op verschillende aspecten. Het gaat mij meer om tips en adviezen waar ik om vroeg. En die typo omdat het klad is maak ik mij geen zorgen.
 9. Beste Webd, Ik heb deze dienst met opzet niet vermeld op deze forum. De reden hiervan is dat ik deze niet hier wil posten. Maar inderdaad als wij gaan bellen leggen wij duidelijk uit wat onze gratis dienst precies inhoud.
 10. Hartelijk bedankt voor je reactie. Is het slim om dan de MKB bedrijven een flyer te sturen ? Of is dat ook zo achterhaald anno 2012 ? En dan na 2 weken later een belletje te geven of ze onze flyer hadden ontvangen ?
 11. Beste Higher levelers. Wij hebben als nieuwe starter het volgende als idee. Wij willen koud gaan bellen als ICT bedrijf. Ook hebben wij flyers van A4 formaat laten drukken en deze zijn klaar om verstuurd te worden. Momenteel hebben wij voor starters een actie van een dienst die wij gratis 3 maanden aanbieden. Wij gaan alleen BV'S bellen. Wij hebben namelijk een adressenbestand gekregen met alle starters. Hebben jullie verder nog tips en ervaring met koud bellen. We hebben al een soort van belscript opgesteld deze is in de bijlage te vinden. [titel aangepast - mod] Belscript.docx
 12. Beste HL, Laatste tijd gaan wij veel langs netwerkavonden en bijeenkomsten. Het koud bellen is niet onze ding. Wat wij ons eigenlijk afvroegen of er een website bestaat waar de meeste netwerk bijeenkomsten staan. Zodat wij ons voor sommige kunnen aanmelden en daar langs kunnen gaan. Alvast bedankt. [titel aangepast - mod]
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept