Jump to content

jacqueline K

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  Financiën / administ
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Bedankt dat is duidelijk Marco! Ik laat weten hoe het vergaat, nogmaals bedankt voor je genomen moeite :)
 2. Jeetje, ik heb nog nooit een zakelijk krediet aangevraagd! Vind je het dan raar dat ik het niet weet? Ik kan pas inkopen en verbouwen als het krediet er is. Geen exclusiviteit, dat is ook niet nodig. Website is uitgeschreven en getekend. Wordt gemaakt zodra de financiering er is. Ik verkoop met de vier seizoenen mee.
 3. Trucjes en ondernemen gaan niet samen, of je moet als goochelaar je centen verdienen! Laat ik je ook nog uit een andere droom helpen: Overwaarde van een huis kan alleen als eigen vermogen geoormerkt worden, indien contant gemaakt en in eenmanszaak ingebracht. Zoniet, dan kan die overwaarde dienen ter meerdere zekerheid voor een door een bank verstrekt of te verstrekken krediet. Nog een tip, bestudeer de opmerking van Rene een goed. Wat bedoel je met contant gemaakt? Overwaarde van mijn hypotheek kan als eigen vermogen worden gezien toch?
 4. Dat dacht ik ook! Echter heb ik vorige week begrepen dat er wellicht mogelijkheden zijn. En anders zou ik misschien kunnen kiezen om de voorraad met stichting qredits te financieren!?
 5. Ik vind dat eerlijk gezegd niet zo raar Roel! Misschien weet mijn boekhouder daar wel een trucje voor ;)
 6. Ik heb volgens mij hier wel eens gelezen dat ondernemers een paar duizend euro salaris mee financieren. 30% eigen vermogen in de vorm van overwaarde hypotheek. En anders via een combinatie van stichting qredits en de reguliere bank.
 7. Nog een vraagje: Ik ben de afgelopen jaar met verschillende ideeën bezig geweest waarvan dit hem nu gaat worden! Is het mogelijk om een stuk salaris/opstartkosten/etc mee te financieren van de afgelopen twee jaar? Of zijn hier regels voor?
 8. Dat is een stuk duidelijker nu. De verdeling precies gaan we nog formuleren. Dit zullen we met de brancheorganisatie doornemen! Maar je kunt dus eerst 6 weken klussen, geld uitgeven en dan per opening de rente en aflossing per maand voldoen?!
 9. Dat weet ik nu nog niet. Dat zou inderdaad wel handig zijn denk ik! Je bedoelt dat de verbouwing van het pand, marketing onder de lening komen. En inkoop via rekening courant krediet?
 10. Bedrijfskrediet bij de ABN! Voor verbouwing, inkoop, marketing en overige kosten en aanloopkosten.
 11. Het eigen vermogen bedoelde ik niet. Dat is aanwezig, en ben ik ook op gewezen. Alleen ik ben benieuwd hoe het daarna zal verlopen. Ervan uit gaande dat ik de lening krijg: * Die kan ik op een bewuste dag 'laten in gaan' ? * We hebben 6 weken nodig voor verbouwing, en ik kan dan pas inkopen gaan doen. Elke leverancier werkt weer anders. Ondertussen moet de lening wel maandelijks terug betaald worden. Hoe doe ik dit? Hoe houdt ik het overzichtelijk?
 12. Beste allemaal, Het ziet er naar uit dat ik een droom in vervulling kan laten gaan. Een fashion schoenen winkel starten. De situatie is als volgt: * pand gevonden en in onderhandeling * assortiment samengesteld en afspraken met Italiaanse leverancier zijn gemaakt * de financiële gegevens cq haalbaarheid laat ik door een brancheorganisatie toetsten. Deze kosten financier ik zelf voor. Met deze gegevens en het commerciële plan dat ik zelf heb geschreven ga ik naar de bank. Ervan uit gaan dat ik de financiering rond krijg. De stappen die daarna volgen zijn wat onduidelijk voor me! Met name hoe het werkt met de financiering. Ik krijg het geld gestort op de rekening? Dan moet er 6 weken verbouwd worden en de inkopen moet gedaan worden. Maar de financiering moet ook worden betaald neem ik aan? Hoe werkt? Heeft iemand ervaring met een winkel, en wil mij daar mee inzicht over geven? Ik beschik zelf namelijk niet over verder eigen vermogen. Ik ben benieuwd Groetjes, Jac
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept