pejansen

Newbee
  • Aantal berichten

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer in spe
  • Geslacht
    Male

pejansen's trofeeën

  1. Beste higher levels! Ik heb, zo goed als, een restaurant overgenomen. We zijn nu nog bezig met de laatste dingetjes. Per 1 juli is de overname. Personeel is ook geregeld. De huidige eigenaar neemt enkele personeelsleden mee naar zijn andere zaak en ik neem enkele over. Er is echter 1 persoon die wij beide niet willen maar deze heeft als enige een contract voor onbepaalde tijd. De huidige eigenaar wil deze persoon niet meenemen dus ben ik verplicht deze over te nemen. En in mijn nieuwe concept heb ik eigenlijk geen plaats meer voor haar. Maar zowel de eigenaars als het personeel weet dat zei steelt. Zij het af en toe eens een fles wijn, zij het fooi. Meestal mist er wel ca 20 euro fooi elke dag uit haar beurs. Maar we kunnen het niet bewijzen! De eigenaars hebben haar er op aangesproken maar ze heeft niet concreet toegegeven, ze begon meteen een zielig verhaal op te hangen en dat ze psychisch niet goed in elkaar zat en moeilijke jeugd en zo. Tevens wil zij absoluut geen weekenden werken omdat ze dan altijd naar feesten gaat en op stap wil. Hoe kom ik nu toch van haar af zonder dat ik haar moet ontslaan? Is het wellicht een mogelijkheid dat ik haar aanbied dat, wegens reorganisatie, ik haar nog maar 24 uur kan aanbieden en dat ze de rest via het uwv moet regelen maar dat ze dan wel elke vrijdag, zaterdag en zondag moet werken. En dan hopen dat ze zelf zegt, nee sorry, dan ontbind het contract maar met wederzijds goedvinden? Of heeft iemand anders nog een idee? Alvast bedankt! Peter
  2. Dank jullie voor de reactie! Even ter verduidelijking. De eigenaars hebben 1 VOF waar restaurant a en restaurant b onder vallen. Deze liggen op 2 verschillende locaties. Restaurant a hebben ze al 13 jaar. SInds een anderhalf jaar hebben ze restaurant b gekocht. Maar nu blijkt dat ze dit niet aankunnen en te veel werk is. Ze hebben beide bijna een burnout. Ik was 7 jaar lang werkzaam bij restaurant a en ben bij de overname bedrijfsleider bij restaurant b geworden. Nu hebben ze mij gevraagd of ik restaurant b over wil nemen. Hoop dat dit iets verduidelijkt! :) Nu heb ik zelf ook nog dik 100 overuren en bijna 70 verlofdagen op staan. Hoe kan ik dit het beste aanpakken? ik heb geen tijd meer om deze op te nemen want ik kan het per 1 juli 2012 over nemen. Graag zie ik weer een reactie tegenmoet. Met vriendelijke groet, Peter Jansen
  3. Beste higher level, Ik ben in verre onderhandelingen om een restaurant over te nemen. Het betreft een vof dus ik neem de naam, goodwill en inventaris over. Enkele personeelsleden nemen de huidige eigenaars mee over naar een andere zaak van hun. De 3 overige neem ik mee over. Hiervan wil ik er 1 niet hebben, maar hun ook niet meer. Hoe kan ik dit het beste aanpakken? En ten tweede, de overige 3 personeelsleden die ik mee over neem hebben allemaal op dit moment gemiddeld 80 overuren en nog ca. 20 verlofdagen per persoon. Neem ik deze ook mee over? of is dit nog iets tussen hun en de huidige eigenaars?? Graag zie ik jullie reacties tegenmoet! Alvast bedankt!!!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.