henryht

Senior
  • Aantal berichten

    45
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door henryht

  1. Nee, dat zeg ik niet. Ik maak wel een beetje winst. En hierbij kom ik dus weer terug op mijn allereerste vraag: Als men geld op mijn rekening overzet gaat de bank raar opkijken. Maar is dit ook zo als je bent ingeschreven bij de KvK? Niemand heeft namelijk zo veel contant thuis liggen voor een hele PC.
  2. Mijn plan is: Ik wil er zelf geen dikke winsten uit halen. Ten eerste doe ik het voor de leuk. En ten tweede wil ik alle winst die ik maak door investeren in het bedrijf zelf!
  3. Tja, dat is wel een goed punt. ;) Maar ik beschouw dit ook vooral als een leerzaam (en leuk) projectje. Niet als inkomstenbron. Mijn eis is geen verlies maken :P Natuurlijk hoop ik op meer, maar het hoeft niet. Ok, dus er moet dan gewoon wel inkomstenbelasting betaald worden, maar ik krijg een kleineondernemings-regeling?
  4. In ieder geval heb ik er geen spijt van dat ik hier ben gekomen. Ik heb voors en tegens gezien (ok, vooral tegens) en de meningen gehoord van ervaren ondernemers. Dit is allemaal veel waard en de sleutel tot succes. In ieder geval als ik zelf ook goed meewerk. Dat was ook mijn plan, ja ;) Om het huidige plan even te posten: - Logo ontwerp afronden - Logo's laten maken en importeren. (c.a. 70 euro) - Website afmaken - Inschrijving bij de KvK. Eenmanszaak (€39,57 p/j). Minder dan 1345 winst per jaar = geen BTW - Website hosten (12+9,96 p/j. €6 eenmalig) - Facebook pagina - Reclame op marktplaats in de regio - Google Adwords in de stad. - 5000 Flyers drukken en rondsturen - Tijdens reparatiewerkzaamheden: Eigen computers promoten - Eerst via Facebook, kennissen, MSN etc. - Eerst veeleisende klanten - Verzekeren - Gratis service voor de eerste 2 keer. - Hoge kwaliteit tegen normale prijzen - Legale Windows - Transport van leverancier via een via-via-kennis - Nadruk op: Hoogwaardig, stalen, luxe behuizingen die zorgen voor: Geluiddemping (stilte), goede airflow (koelte) en een perfecte uitstraling. - 2 jaar garantie - Mond-op-mond reclame - De computer naar uw wensen!
  5. Ubuntu kan ik inderdaad als een keuze erbij zetten, maar Windows wel als standaard. Anders loop ik een grote groep mis.
  6. Kijk, jij snapt het! Dit is ongeveer hetzelfde wat ik doe, maar dan koop ik in bij de leveranciers. Dit is juist waar ik me op richt. Niet alle gamers/programmeurs kunnen dat. Zij weten alles van games of C++, maar niet per se iets van hardware. In jouw geval is mijn dienst overbodig, maar er zijn nog genoeg andere mensen die dit graag de markt in zien gaan!
  7. Oneens gr Devlinx Sorry, maar dit stel ik niet echt op prijs. :'(
  8. Dank je voor het delen van je kennis, Jean ;) Ik merk inderdaad dat men niet erg onder de indruk is. Ook al moet ik eerlijk zeggen dat in mijn ogen een prachtige en kwalitatieve computer (ik richt me nu minder op de prijs, maar uiterlijk en kwaliteit) gewoon gewenst is mijn de consument, maar zoals ik al zei: In mijn ogen. Mijn ogen hebben nog maar weinig van de wereld gezien, en met zo'n project dat ik van plan was te beginnen in de zomervakantie moest daar een beetje verandering in komen! Het bouwen voor vrienden en kennissen doe ik al volop. Misschien is het beter om daar dan ook een kleine vergoeding bij te vragen.
  9. Sorry, maar op welk punt precies? Want ik heb het met alle respect in ontvangst genomen. Als je me even kunt wijzen waar ik slecht overkwam, kan ik daar tenminste wat van leren. Zo heb ik er niks aan (behalve dat ik weet dat ik afgekraakt wordt). Hoe dan ook. Onbeschoft overkomen is nooit mijn intentie geweest, en ik snap totaal niet vanwaar zulke reacties moeten komen. Ok, naïef. Ik ga er op letten. Maar is dat geen ander woord voor optimistisch? In ieder geval beter dan pessimistisch, hoop ik? P.S Is het verborgen bericht van hem dat ik gewoon moet stoppen? :'(
  10. Kijk, hier heb ik wat aan, Paradocx ;) Genieten van je leven is een fantastische tip. En als dit niet slaagt ga dat zeker doen. Om eens terug te komen op enkele punten: Algemene voorwaarden ben ik van op de hoogte, en dat gaat/moet zeker gebeuren voor ik begin met de verkoop. Dit vergt echter veel tijd en moeite. Ik ben van plan voor nu nog even regionaal te blijven. Oftewel: Ik zorg zelf voor mijn transport (persoonlijke service, noem ik dat). Hierbij komt dus ook installatie etc. Zie eerdergenoemde posts. Om DOA's te voorkomen zorg ik er uiteraard voor dat ik ze na het monteren ook een keer opstart en test. Dit is zo gedaan. Intensieve test hoeven niet. Mocht een klant toch problemen hebben ben ik bereid ze te helpen. Qua RMA's heb je helaas wel gelijk. Het is het lot van de ondernemer. Waarom zal ik een serienummer nodig hebben? En waarom bijhouden in de database? Ik had eigenlijk het plan om gewoon een klantenbestand te maken. Het is een pure gok dat slechts 2-5 % een reparatie nodig heeft, maar dat weet je nooit van te voren. Tot nu toe is het op 0% gebleven. Tegelijk profiteren van je jeugd en profiteren van ondernemen. Jong ondernemen, heet dat.
  11. Ok, het is risicovol, naar momenteel kan ik er werkelijk niks meer bij bedenken om het met minder risico te laten lopen. Zonder extra punten kan ik dus niet goed vergelijken. Als ik kijk naar de reacties kijk, kan ik een heel duidelijke mening horen: Het is beter om niet te beginnen :(
  12. Goede punten, leuk dat je er over nagedacht hebt. Jammer dat niet iedereen even enthousiast is. :( 1) Waarom zou ik ze uitstel geven? Gewoon na het leveren betalen, neem ik aan. 2) Zie punt 1 3) Ik sla niks tot weinig op. Dit betaal ik gewoon van mijn rekening. 4) Ja, er is niks mis mee als je het rustig aan doet. 5) Dat is al meerdere malen gevraagd. Mail is het voornaamste medium 6) Daar ga ik in ieder geval wel van uit. Tenzij je een goed tegenargument hebt 7) Kleiner = minder concurrentie. 8 ) Zie eerdere reacties. Door de kwaliteit-prijs verhouding 9) Ik heb ongeveer alles compleet ja, maar soms komen er goede tips hier waar ik nog over kan denken 10) Ja, waarom begin ik er anders aan? ??? Ik doe het zoals ik het normaal ook doe. 11) Ik. En ik betaal mezelf er ook niet voor 12) Heb ik al. 13) Transport gaat via PostNL. 14) Ik, om de maand is genoeg. 15) Daarom begin ik nu de zomervakantie er aan komt P.S Bedankt voor de zeer motiverende Kneus die je me geeft. Dat is echt een opkikker.
  13. Bedankt voor het advies ;) Maar ik heb er zelf vertrouwen in. Al dan niet winst maken, dan wel de kosten terugverdienen. Alle punten die je hebt genoemd kan ik mee leven. Regels en wetten gaan veel tijd kosten, maar het kan niet anders. Ik heb dit altijd als een hobby gehad. Maar nu vind ik het eens tijd voor een stap hoger. Laten we zeggen: een Higher Level!
  14. Ok, dan zal ik wel moeten. Iets minder om te horen, maar waarom? Elke tip of elk advies beredeneer ik met alle respect. Wat is daarbij het probleem met overclocken? Het is tenminste iets vernieuwends (en in het voordeel van de consument).
  15. Ik bedenk me ineens: Heel veel webshops doen aan vooraf betalen (en dan ook 100%). Hoezo doen ze dat dan als het wettelijk verboden is? Ik moet zeggen: Veel Dell fans hier ;) Ik heb net snel een berekening gedaan. Tegen de korting-acties van Dell kan ik weinig doen. Zonder korting ben ik goedkoper, met korting zij (tenzij ik ook korting geef). Ik ben een stuk goedkoper als ik illegale windows installeer (merk je niks van), maar weet niet wat de consequenties zijn. Voorbeeld: Dell Vostro 470. Als ik simpelweg die onderdelen in gewone winkels koop is het zo'n 40 euro duurder. Het verschil zit hem echter in kopen bij de leverancier. Helaas komt er wel weer BTW bij. Maar... Het verschil is weer dat bij mij de kwaliteit hoger is (na mijn slechte ervaring met acer computers koop ik er nooit meer eentje uit de fabriek). Ik ga me dus waarschijnlijk richten op de bijzondere klanten door extra service te verlenen met: Overclocken (de CPU sneller maken dan hij op papier kan halen. Dit doet de fabrikant o.a voor meer verkoop van duurdere producten). Waterkoeling (koelen m.b.v water. Dit is extra stil en extra "cool"). Heb ik ooit aan gedacht. Het is inderdaad geen slecht idee, maar je moet er 1: aangenomen worden. 2: je kunt het na de vakantie niet meer doen 3: het is een stuk minder zelfstandig en leuk ;)
  16. Oe, interessant om te lezen. @Luc: Het is inderdaad veel beter dan een krantenwijk of vakkenvullen. Het leukste is dat het veelzijdig is. Je bent eigen baas, en dat is voor mij een uitdaging :) Op lang termijn weet ik nog niet. Het begin moet eerst nog goed gaan voor ik verder kan. Mocht het echt zo ver komen heb ik al contact opgenomen met Foxconn en kan ik eventueel ook praten met de gespecialiseerde fabrikanten. @Jazzy: In mijn geval kiezen de kopers niet exact wat ze er in willen. Ze kiezen het globaal, en ik kijk wat het er best bij past. Volgens mij is het dan toch op maat gemaakt ;) @John: Mag Dell dat wel in de algemene voorwaarden zetten? Want het spreekt wel tegen met de wet. Anders doe ik dat ook wel!
  17. Dat is nou net mijn voordeel. Ik hoef er helemaal niet van te leven. Normaal gesproken woon je ook thuis als je 15 bent :)
  18. Wow, dat wist ik niet eens. Maar ik zie wel staan dat ze het binnen 7 werkdagen moeten doen, met uitzonderingen. Een daarvan is als het gaat om persoonlijke producten, zoals een op maat vervaardigd pak. Valt een op maat gemaakte computer daar dan ook niet onder?
  19. Hm.. Maar mijn garantie is maar 2 jaar he :P Niet 2,5 jaar. Ik weet dat jij advies geeft op gebied van ICT met je bedrijf, maar waarom zal een klant een super mooie PC na 2 dagen weer weg willen doen?
  20. Ok, Dell heeft een grotere bekendheid, maar dat wil nog niet zeggen dat ze goedkoper zijn. Ik heb het meerdere malen uitgerekend, en ik blijf toch echt goedkoper (omdat ik weinig loon vraag). Men is uiteraard dol op smartphones en tablets, maar dat is nooit gelijk aan een echter PC of laptop. Dat laatste kan weer weg worden gewerkt door het feit dat redelijk veel mensen weten dat de kwaliteit/prijs van een PC hoger is dan bij laptops. Over service aanbieden moet ik inderdaad eens nadenken ;)
  21. Ja, klopt. 2 Jaar is denk ik wel goed, of niet? Ik ben nog aan het kijken naar een verzekering, maar helaas zetten vermelden ze de prijzen niet echt duidelijk :( Ik denk dat ik me ga onderscheiden van de gamepc (die erg lijkt op pc-samenstellen.nl) door een heel ander uiterlijk. Ik probeer een makkelijker overzicht te maken. Hoe ik ze ga overtuigen is verder nog steeds een lastige vraag... Edit: Ik ga de nadruk leggen op het uiterlijk van buiten. Wat duurdere, maar solide en goed uitziende behuizingen. Dat spreekt andere mensen aan dan bijvoorbeeld zo eentje bij Game PC.
  22. Eu, dat is weer een fantastische tip :D Maar over winst maken uit kennissen... Tot nu toe is er nog nooit iets van mij stuk gegaan :) (kwaliteit). Ik heb vriendschap met vrienden (waardigheid). Dus ga ik er geen loon voor vragen (prijs) :)
  23. @SimonV: Inderdaad, jouw scenario's zijn ook wel realistisch. Dat van proefwerkweek is wel leuk :P Maar daarom begin ik pas daarna :) Met 2 klanten van de 5000 flyers heb ik al genoeg om de flyer-kosten terug te verdienen :) Het blijft altijd een gok, ik weet het. @herman: Daar ben ik dus al mee bezig. Ik heb gezien dat het best goed loopt, maar aan vrienden en kennissen ga je geen winst halen. Het zijn allemaal non-profit klanten waar je het vrijwillig voor doet.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.