Ga naar inhoud

Stoffenwinkel

Legend
 • Aantal berichten

  289
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

35

Persoonlijke info

 • Jij bent:
  ondernemer
 • Geslacht
  Female
 • Voornaam
  Henny

Bedrijfsinfo

 • Plaats
  Veghel
 1. In mijn tijd moest je echt toestemming vragen, ik weet niet of dit nu verandert is, maar er zijn werkzaamheden denkbaar die niet stroken met je werk bij de overheid. In de car uwo kan TS dat allemaal terugvinden, ook is het verstandig die even na te slaan op het gebied van reïntegratie. Als de arboarts rust voorschrijft en je werkt gewoon door in je eigen bedrijf kan dit (terecht) uitgelegd worden als het niet meewerken aan herstel. Of je moet een hele goede advocaat hebben die weet uit te leggen dat de burnout daardoor verminderd….. Ik denk dat als je nu een burnout hebt dat je je baan keihard nodig zult hebben. Zet die niet op het spel. Of je moet genoeg middelen hebben om zonder te kunnen natuurlijk.
 2. als je bij de overheid werkt moet je toestemming vragen en niet een mededeling doen, je was dus al te laat. Ik ken genoeg mensen met een burnout om te weten dat die zeker niet ineens zo op je dak valt, boven dien als je echt een burnout hebt denk dan eerder aan 2 jaar dan 2 maanden. Je zit nu echt in de shit, als je een werkgever bij de overheid treft zoals ik die had en die komt er achter dat je tijdens ziekte een webshop runt is het echt mis. Dus, neem een beslissing, ga kijken hoe die webshop nu de kast in kan. Ook voor je gezondheid veel beter. Laat dit niet op zijn beloop. Je werkgever kan overigens ook aanvoeren dat het opstarten van de shop naast je werk bij heeft gedragen aan je burnout, dat het te veel van het goede is geweest. Hetzelfde geldt voor je herstel. Kvk gaat je werkgever niet inlichten, maar je loopt wel een behoorlijk risico dat die er achter komt. Of je zult de rest van je werkzame leven daar stil moeten blijven over de webshop. Je inschrijfdatum is altijd terug te vinden. Succes!
 3. persoonlijk zou ik wachten op de vergunning, er zullen niet nog 10 huurders staan te popelen om te huren. Als het niet loopt hoe wil je dan dat iemand anders het over neemt? Die 3 jaar is verstandig. Maar als het niet zou lopen kan het je nog de kop kosten, kijk goed naar de hoogte van je huur en je omzetberekeningen. Ga eens uit van het laagste en wat er dan gebeurd. (ik bedoel dan niet een omzet van nul, maar je laagste inschatting van klanten en gemiddelde uitgave per klant). En heb je wat van de huurprijs afgekregen? daar zou ik nl standaard voor gaan.
 4. Ik kan je daarin toch geen positief nieuws geven, 16 uur werken als zelfstandige ongeacht of je iets verdient gaat van je 16uur ww af. Had je al eerder naast je 16 uur bij de baas als zelfstandige gewerkt was het een ander verhaal geweest. Of er moet onlangs nog iets gewijzigd zijn in de wetgeving, maar dat weten anderen hier dan vast en zeker wel.
 5. Hai Jessica dankjewel, de benodigde formulieren waren allemaal al ingevuld toen ik in december bij de kvk was. Het had toen dus gewoon afgerond kunnen worden. Deponering ging niet over mijn bv. Maar bedankt voor je antwoord, ik hoop maar dat het volgende week beter gaat bij de kvk (dan heb ik de afspraak)
 6. euh nou met die fiscalist bespreek ik dus helemaal niets meer! Maar het deponeren gaat niet over mijn bv io. Dat is verder al helder, met dank aan de heren hier.
 7. ik ook ;-) Ik blijf het gevoel houden dat er iets anders achter dit geheel zit maar ik heb echt geen idee. Misschien de connectie met het Amerikaanse bedrijf. Zijn 2 bv's die onder 1 bv zitten. Moederbedrijf is nederlands. In ieder geval is er hier niets wat voor concurrentie topsecret is of zo.Mijn man weet de consequenties wel maar hij gelooft mij niet, of gelooft niet dat het voor hem geldt. Ik geef het nog 1 poging, ik ga wat stukken uitprinten voor hem. Maar dat is wel het laatste, want er is er maar 1 die hier stress van heeft en dat ben ik, terwijl ik niets met die bv van doen heb. (maar ja wel met de de eigenaar).
 8. het lijkt me toch logisch dat je met de inkoopprijzen werkt, ik zie niet in waarom dit niet bij te houden zou zijn? je verwerkt toch elke inkoopfactuur in je boekhouding? Als ik iets verkoop boek ik de inkoopwaarde en de voorraad. Voorraad gaat omlaag, inkoopkosten nemen toe. Ik weet dus wel van elk product de inkoopprijs, proef een beetje in je verhaal dat jij dat niet weet? Je voorraad zegt iets over de waarde van je bedrijf. Het zou bijv kunnen dat je voorraad verdubbeld terwijl je voor jezelf weinig inkomen uit het bedrijf haalt. Voor de belastingdienst is dit wel interessant om te weten. Je hebt dan immers wel winst gegeneerd maar deze weer in je bedrijf gestoken.
 9. de accountant heeft er kennelijk allerlei redenen voor maar ik weet niet welke. Ik zie ze zelf niet in ieder geval en mijn man kan het mij ook niet uitleggen. Hij is op de hoogte van de consequenties. Kun jij een goede reden verzinnen om niet de deponeren?
 10. Nee zeker niet. Voor jou was het misschien duidelijk peter dat dit een onzinverhaal is, voor mij niet. ik kon er nergens iets over vinden en dit is niet mijn vakgebied. Ik moet dus afgaan op die medewerker. Feit is wel dat zij me dus ook op kosten jaagde, een accountantsverklaring kost geld immers. Ik bedacht me ook, ik kan wel weer naar die kvk gaan maar dalijk zit zij weer tegenover me. Dan krijg je een welles nietus spel. Geen behoefte aan. Ik ga nogmaals bellen, want ik ga niet weer voor niets er naar toe. 3 medewerkers, 3 verhalen, dalijk komt verhaal nr 4. Dit kan gewoon zo niet.
 11. Nav jullie antwoorden heb ik toch maar weer contact gezocht met de kvk, en warempel: de accountantsverklaring is grote onzin. Tjonge, die vrouw was nog wel zo stellig, ik ben er de 17e geweest om alles te regelen dat kon dus niet. Nu blijkt dat ze het gewoon af had kunnen werken. Verdorie. Ik moet dus weer terug naar de kvk. Tenminste dat adviseerde de man die ik nu aan de lijn had. Dan kom ik niet op een stapel. nav mijn verhaal zei ook hij al vrij snel: volgens mij heb jij geen echte accountant. Ik ga dit eens uitzoeken. (als me dat lukt). De man van de kvk zag ook dat de bv van mijn man sinds oprichting in 2001 nog nooit jaarrekeningen heeft gedeponeerd. ' Schrik niet' zei hij dat doe ik ook niet want dat wist ik al, dit is op advies van de accountant. Kan niet he? maar het gebeurt wel en mijn man vertrouwt hem blind. Ik ga mijn spullen terughalen. Ik laat een ander het vanaf beginjaar 2013 doen. Maar ik ben echt bang dat mijn man nog eens hele grote problemen krijgt en dan trekt die accountant zijn handen ervan af. Mijn man weet niets van boekhouding, hij denkt nog steeds dat ik nu een grote fout bega door de bv io om te zetten naar een eenmanszaak. De enige fout is geweest om ooit te luisteren naar die accountant en een bv io te starten! Heren erg bedankt, ik kan mijn problemen nu zelf oplossen! wel een slechte zaak: 3 medewerkers gesproken bij de kvk, 3 verschillende verhalen gekregen! moet niet kunnen
 12. ik heb alles al klaar liggen, de juiste formulieren zijn bij de kvk al ingevuld, maar ik kan het pas indienen als ik de verklaring heb waaruit blijkt dat ik al die tijd als eenmanszaak heb gehandeld. De accountant moet die dus afgeven. Vond het zelf ook wel raar overigens, hoe blijkt dat dan precies? Ik kan over deze materie online niets vinden helaas.
 13. Het moet idd een eenmanszaak worden. Ik moet er bij zeggen dat ik alle gegevens inboek. Het gaat om 2013, het startjaar van mijn onderneming. Volgens de kvk kan het alleen alsnog een eenmanszaak worden als hij die accountantsverklaring overhandigd. Wat betreft die suppletie, ik wil dus weten wat er is ingediend, ik moet nu wat nabetalen en weet niet waarom. De accountant zei tegen mijn man dat hij er niets mee ging doen want hij moet op de kosten letten en hij vond het bedrag te klein om energie in te stoppen. Het gaat om 170 euro. Het is nu 3 maanden terug ik heb zelfs geen kopie van hun aangifte gehad. Het is een echte accountant, juridisch heel goed onderlegd, heeft al menig rechtzaak met de belastingdienst gevoerd heeft ie kennelijk heel veel lol in. Heeft zelfs de FBI achter zich aangehad voor zijn aandeel in zaken in Amerika. ik vind het allemaal niet zo stoer, ik wil gewoon contact met mijn accountant en of hij heel goed is in rechtzaken winnen……. ik wil helemaal niet in rechtzaken terecht komen. Dreigementen zullen bij hem dan ook weinig uithalen, krijg je een half wetboek over je heen uitgestort. Heb ik in ieder geval wel contact…. dat wel.
 14. eigenlijk is mijn vraag dus niet hoe ik de bv io moet omzetten want dat weet ik wel, de vraag is meer hoe ik mijn accountant moet aanpakken, ik weet het echt niet meer.
 15. Op advies van de accountant van mijn man, waar ik ongewild aan vast zit, maar voor de lieve vrede toch maar naar toe ben gegaan, ben ik 2 jaar geleden een bv io gestart. Zijn redenering 'je weet nooit hoe het gaat lopen met je winkel en zo blijf je flexibel' klonk wel aannemelijk, alhoewel ik zelf al meende dat een eenmanszaak het beste was. Nu, 2 jaar verder, wil ik van de io af. Sterker nog dat wil ik al langer. Maar mijn accountant speelt een raar spelletje, hij maakt mijn man wijs dat ik allerlei onheil over mij en dus over ons afroep en vindt dat de bv voorlopig io moet blijven. het is echt grote onzin, mijn winkel is nu gestopt, ik ga verder als webwinkel met heel wat lagere omzet. Die bv komt in de komende tig jaar echt niet in beeld als iets wat zinvol is. Wel zinvol voor mij zijn startersaftrek, zelfstandigenaftrek etc etc. Ik krijg zelf geen contact met de accountant, krijg zijn vrouw aan de lijn die hem afschermt als een pitbull. De irritatiegrens is bij mij ruim overschreden. Ik ben toch gdv zijn klant!!! Maar een onbelangrijke klant, mijn man en zijn familie daarentegen zijn goede klanten al jarenlang. Mijn man krijgt, na vaak bellen en doen wel contact. Ik was het dus echt helemaal zat, ben naar de kvk gegaan maar nu blijk ik een accountantsverklaring nodig te hebben om de io om te kunnen zetten. Deze accountant heeft nu alle macht in handen, er komt natuurlijk niets. Hebben jullie nog een idee hoe dit aan te pakken? Ik overweeg steeds om mijn spullen op te halen, hij heeft voor 2013 een concept jaarrekening voor een bv gemaakt, waar boven staat 'beauty salon zus en zo' en ook in de jaarrekening staat 'inkoop salon'. Ik heb dus geen beauty salon. Deze jaarrekening heeft ie gemaakt nadat ik al had aangegeven naar een eenmanszaak te willen. Ik weet het, ik had mijn gevoel moeten volgen, maar het is lastig om niet samen bij 1 accountant te zitten. Hoe zouden jullie dit nu aanpakken, ik ben de stress hierover zo zat. Volgens de kvk moet de accountant verklaren dat ik al die tijd als eenmanszaak heb gehandeld. Ik ga dus wel weg bij deze man, voor de duidelijkheid. Maar van mijn eerste jaar heeft hij nu alle gegevens liggen en soort van verwerkt. Als ik het heb over geen contact krijgen dan bedoel ik dat dit al meer dan een half jaar speelt. Dus niet een week of wat… Hij heeft ook nog een btw suppletie ingediend zonder dat ik die gezien heb een kopie heb ik na 3 maanden nog steeds niet. Ik vind het onacceptabel, ik ben verantwoordelijk voor de aangifte en heb geen idee wat ie heeft gedaan. Let wel: ik doe zelf mijn btw aangifte!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.