Jump to content

Workerbee

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Dankje Frans. Ze willen een lening geven voor het opstarten van het bedrijf(BV). We gaan de eerste 5 maanden allemaal afstuderen, daardoor hebben we weinig kosten en kunnen we veel uren maken. Na deze 5 maanden gaan we maandelijks factureren aan 3 afnemers en zullen we dus onze eerste inkomsten hebben.
 2. Bedankt voor je reactie Roel. Hoe zit dit dan met eventuele verdere samenwerking? Zou je voor elk product dat je maakt het onder een licentie aan Partij A geven? Hoe hebben zij daar baat bij?
 3. Samen met mijn compagnon hebben wij als student/ondernemer een software wedstrijd gewonnen waarbij we een vernieuwend product mogen ontwikkelen voor een overheidsinstantie. We hebben deze wedstrijd gewonnen met zijn vijfen en willen als dat kan ook zo verder. Mijn compagnon en ik zullen de leiding nemen hierin. Doordat we specifieke expertise hebben in het ontwikkelen van deze software zijn wij ook interessant gebleken voor andere partijen. Partij A, een grote partij binnen deze sector heeft ons benaderd of wij iets zien in een eventuele samenwerking. Zei hebben al veel bestaande software bij overheidsinstanties draaien en zien de toegevoegde waarde van onze expertise. Ze zijn echter nog wel een beetje afhoudend. Nu zijn wij bijna klaar met onze studie (5 maanden afstuderen waarin wij wellicht het product kunnen ontwikkelen) en zien wij dit als kans om een eigen bedrijf op te zetten. Er zijn volgens ons een aantal situaties mogelijk: 1. We maken het product af als fixed-price waarna we het verkopen aan Partij A die het onder kan brengen bij haar netwerk. 2. We starten een "strategische alliantie" waarbij wij onze expertise en hun netwerk in een apart bedrijf gieten. We maken de software voor de klanten van Partij A en de winst zal verdeeld worden over beide partijen. Aangezien we in het begin weinig budget hebben zal er vanaf Partij A een eenmalige investering moeten komen waarbij wij er voor kunnen zorgen dat het gewonnen product gemaakt kan worden. Daarna kunnen we elkaar helpen met andere producten te bouwen. Nummer 2 heeft onze voorkeur omdat het een lange termijn oplossing is en het een goede start zou kunnen betekenen voor ons bedrijf. Mijn vraag is hoe komen wij tot een goede oplossing? Zijn er nog valkuilen en waar moeten we verder aan denken? Wat hadden jullie gedaan als jullie in mijn schoenen stonden? Onze gedachten over optie 2 zijn als volgt: Een BV starten, aandelen 50/50 (We kunnen hierdoor niet zonder elkaar, is dit slim?) Eenmalige investering vanuit Partij A, waaruit loon en andere kosten betaald kunnen worden Een contract waarin staat dat alle producten die vragen om onze expertise door ons ontwikkeld gaan worden (zodat ze niet om ons heen kunnen)
 4. Misschien gaat dat werken en misschien niet. Het gaat in ieder geval veel tijd en moeite kosten om het te bouwen en vervolgens zit er dan nog een hoop werk in de SEO optimalisatie. Dat gaat zijn doel een beetje voorbij. Ik hoopte dat er een "makkelijke" manier was om dit op te lossen. Komende woensdag gaat er een advocaat naar kijken en die zal vertellen wat er mogelijk is en of dat de moeite waard is (als er uberhaupt iets mogelijk is). De uitkomst zal ik hier wel posten ;)
 5. Die app is wel gestolen en ja wij vinden het prima dat hij op hun site staat. Een nieuwe versie kan dus nergens worden geupload maar bedankt voor het meedenken. Oh, en als iemand de app graag wil weten pm me maar!
 6. Hans, het probleem is dat er geen inkomsten binnenkomen terwijl het wel onze app is. Het gaat om een seksueel getinte app en daar is geen ruimte meer voor binnen Google Play.
 7. @Instruments Nee ze hebben hem niet gereversed engineered. Play store moeten sinds kort een advertising id hebben en daardoor werken oude implementaties van advertenties niet meer. Verder hebben we ons ook gefocust op andere app stores maar helaas daarmee niet veel succes als bij deze. @TwaBla We hebben hier inderdaad aan gedacht maar hebben nul juridische kennis. Hoe pakken we zoeits aan als we auteursrecht aanroepen?
 8. Hallo allemaal, Voorheen hadden ik en mijn compagnon een succesvolle app in the google play store. Nadat google zijn regelgeving heeft aangepast is deze app verwijderd. Toen wij twee maand geleden in analytics keken zagen wij een enorm aantal downloads (12.000 per dag). Nu blijkt het zo te zijn dat de app gehost wordt op de site www.9apps.com. Het probleem is echter dat de advertenties niet meer werken en we geen inkomsten binnen krijgen. Wij vinden het natuurlijk prima dat de app op hun site staat alleen zouden graag een versie willen uploaden waar wel advertenties in staan. We hebben dus naar 9apps een nieuwe app gestuurd en meermaals gevraagd of ze hem willen uploaden. Echter krijgen wij geen reactie. Wat zouden we nog meer kunnen doen om te zorgen dat onze nieuwe app op hun site komt? Bij voorbaat dank!
 9. Oke, duidelijk. Het terugbetalen is dan inderdaad geen groot probleem vroeg mij alleen af of dit ook te vermijden viel. Ga kijken naar deze regelen en aftrekposten. Bedankt!
 10. Beste, Als freelance programmeur verdien ik leuk bij met mijn eenmanszaakje. Hiernaast ben ik nog student en moet ik ook nog een aantal jaar. Vanwege mijn vooropleiding ben ik al erg beoefend in het vak en heb hierin genoeg werk. Als student is het echter zo dat je maximaal: 13215,83 mag bijverdienen. Zodra je je studiefinaciering niet stopzet en over dit bedrag heen gaat moet je je studiefinaciering terugbetalen. Hierdoor leek het mij handig om een BV op te richten. Zodra er wat verdiend wordt gaat dit naar de BV en zo zou ik mijzelf kunnen uitbetalen. Hierdoor kom ik dus niet over de bijverdiengrens en blijft het niet uitbetaalde geld van de BV. Verder leek het mij handig mocht er ooit iets mis gaan dat ik niet direct prive aansprakelijk ben. Is dit een verstandige keus? Kijk ik dingen over het hoofd of zit ik helemaal fout?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept