Jump to content

Ferryr

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • Country
  Nederland
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Lelystad
 1. Snap wel dat je dat vind. Sommige sprekers komen inderdaad wat zweverig of apart over. Dat vind ik ook van de bovenste spreker die Xiao aankaart ook wel een beetje. Maar zijn verhaal / tekst vind ik juist wel weer erg goed! Overigens zijn het wel altijd hele intelligente mensen die daar spreken. Dat heeft misschien ook wel een beetje met het onderwerp te maken denk ik. Onderwerpen bij TED lopen uiteen van Technology, Business, Computers en Sience tot Health, Life, History, Religion en Atheism.
 2. Ja, ik denk dat je daar helemaal gelijk in hebt. :-) Fascinerende speeches trouwens! Ik kijk regelmatig naar TED toespraken, maar deze kende ik nog niet.
 3. Op zich kan ik me ook wel een beetje vinden in jou verhaal Xiao. Maar ik denk dat het dan nog steeds belangrijk is om te starten en er dan echt voor te gaan. Blokkades uit de weg ruimen, problemen oplossen, nadenken, leren en jezelf hervatten als het mislukt. Wat ik overigens ook een goed boek vind, is het boek van topondernemer Richard Branson: 'Gaat niet bestaat niet'. Het leest weg als een leuk verhaal, maar er zitten hele interessante levenslessen / visies in. Ik denk dat het vooral belangrijk is om in jezelf te geloven. Weten dat je het kan en ervoor gaan. Maar niet naast je schoenen lopen (een groot bedrijf starten). Je zult bij het begin moeten beginnen, om uiteindelijk je einddoel te kunnen bereiken. Leuke speech. Zo had ik het nog niet bekeken, maar hij heeft wel een punt. Overigens vind ik wel dat je de speech van Eric Thomas in de startpost een beetje moet nuanceren (wat ik eigenlijk automatisch deed). Hij heeft het bijvoorbeeld over niet slapen etc. omdat je anders je kans op succes kan missen. Met dit soort dingen slaat hij de plank wel wat mis vind ik. Als je het wat nuanceert hou je denk ik een inspirerend verhaal over. Wanneer je iets wil bereiken zul je scherp, gefocust en fit moeten zijn. Zonder pauzes, slaap, ontspanning, plezier of afleiding, zul je nooit iets kunnen bereiken. Bovendien moet je dat ook niet willen. Je zult een burnout krijgen en vrolijker / gelukkiger wordt je er zeker niet op. En dit laatste is nou juist waarschijnlijk de reden, om succesvol te willen zijn in jou ding. Je kan prima plezier hebben in de dingen die je doet en keihard moeten werken. Het druk bezig zijn met je passie kan je natuurlijk ook juist energie geven.
 4. @P.J. De realiteit leert ons dat het bij de mensen die succesvol zijn, vaak niet voor het oprapen heeft gelegen (enkele uitzonderingen daargelaten). Veel mensen denken vaak te makkelijk over deze mensen. "Die verdient makkelijk geld, dat kan ik ook makkelijk, ik doe dat ook wel 'effe' " of “de minister president verdient €300.000 per jaar voor een beetje slap ouwehoeren”. Deze succesvolle mensen hebben vaak keihard moeten werken voor hun positie en moeten op die positie vaak ook nog flink doorbikkelen. Deze video zou deze mensen misschien meer inzicht kunnen geven. Van de tweede groep verwacht ik dat ze meer aan deze video kunnen hebben t.o.v. de eerste groep. Veel mensen hebben een droom / ultiem verlangen. Maar vergeten dit snel weer, omdat ze denken dat het onbereikbaar is. Zeker wanneer ze het hebben ‘geprobeerd’ en het mislukte. De droom kan ver weg zijn, maar het is vaak haalbaar. Voor de één is dat 'veel' geld verdienen, voor de ander is dat misschien een groot zakenimperium opbouwen of zijn / haar sport op professioneel niveau uitvoeren, iets groots betekenen voor de maatschappij op sociaal-niveau of een popster worden. Stel; je hebt een droom, iets dat je heel graag wilt bereiken. Een doel, en daar echt voor wil gaan. Dan ben ik er persoonlijk van overtuigd dat de mens de kracht bezit om dat te bereiken. Je zult er keihard voor moeten werken, dingen aan de kant moeten zetten. Met vallen en opstaan, ups en downs. Veel mensen stoppen na het vallen. Staan misschien op, maar slaan uiteindelijk een andere weg in. Fouten zullen ongetwijfeld gemaakt worden, maar het is belangrijk daarvan te leren en die fout niet nogmaals te maken. Problemen zijn er om op te lossen. Ik denk dat wanneer je de video op de juiste manier bekijkt, je bovenstaand daar dan in terug kan vinden.
 5. Het woord inspiratie past denk ik beter bij deze video dan motivatie. Het zou mensen kunnen inspireren die graag iets willen bereiken in het leven, maar denken dat het voor het oprapen ligt of onbereikbaar is.
 6. Het geheim van succes. Hoe graag wil jij succesvol zijn als ondernemer? Wat heb je daarvoor over? Een inspirerend filmpje die ik graag met jullie wil delen. Zelf ben ik ervan overtuigd dat nagenoeg iedereen succesvol kan worden in zijn / haar ideaal. Zolang je er maar echt voor gaat en het echt wilt. “When you want to succeed as bad as you want to breathe, then you’ll be successful”
 7. @Sabra, bedankt voor het advies. Als het nodig mocht zijn ga ik inderdaad wat van mijn ouders lenen, maar niet bij voorbaat. Indien er toch een tekort dreigt te ontstaan voor het einde van die maand, dan kunnen mijn ouders dit tijdelijk aanvullen. Ik verwacht absoluut niet dat dit nodig gaat zijn, als ik kijk naar de omzetten van de afgelopen periode. Dan zou mijn omzet met +60% moeten teruglopen in die maand. Een businessplan met liquiditeitsbegroting etc. maken is inderdaad verstandig en dat ben ik ook op termijn van plan. :)
 8. Geen rentekosten indien er netjes aan het einde van de maand wordt afgelost. Dit werd door de bankmedewerker verteld en ik kan ook niks over rentes vinden op internet. De kosten zijn: [*] Voor een Rabo CreditCard betaalt u € 2,50 per maand. [*] Geld opnemen bij geldautomaten kost u € 4,50 per opname. [*] Geld opnemen met uw Rabo CreditCard aan de balie bij een bank kost u 3% van het opnamebedrag. [*] Geen transactiekosten bij een creditcardbetaling. bron: http://www.rabobank.nl/bedrijven/producten/betalen_en_ontvangen/betalingen_doen/rabo_creditcard/ Overige kosten: http://www.rabobank.nl/images/tarieven_zakelijk_betalingsverkeer_29401701.pdf EDIT: Jongesaab, bedankt voor de reactie en het advies. De 2000 euro in een maand tijd aflossen moet geen enkel probleem opleveren. In mijn verhaal praat ik over één tot maximaal twee maanden. Dit laatste is enkel om mezelf meer ruimte te gunnen, voor bijvoorbeeld investeringen. Als ik van het meest negatieve scenario uitga en ik zou aan het einde toch tekort komen. Dan kan ik dat eventuele kleine resterende bedrag van mijn ouders lenen. Dit zou dan een fractie zijn van de 2000 euro.
 9. Vandaag heb ik nog een keer met de rabobank gebeld en ditmaal heb ik wel een medewerker aan de lijn gekregen die bereid was mee te denken. De vorige keer dat ik belde ging het namelijk zo: nee, kan niet, houdt op, doei. In eerste instantie leek het er ook weer op dat er niet zo snel een goede oplossing was binnen de rabobank i.v.m. de nieuwe regelgeving. Maar toen vertelde de medewerker mij ineens dat ze een creditcard wel op basis van omzet / rekeninginzage konden aanvragen. Dit was ideaal! Ze hadden geen verdere gegevens van me nodig en meneer zou de creditcard voor me aanvragen. Ik zou worden teruggebeld. Twee uur later werd ik teruggebeld met de mededeling dat de creditcard-aanvraag was voltooid. Binnen 5 werkdagen kon ik de creditcard tegemoet zien, met een limiet van 2000 euro. Jammer dat de eerste medewerker niet bereid was mee te denken, maar er is gelukkig toch een oplossing gevonden! :-) Persoonlijk had ik verwacht dat een creditcard aanvragen lastiger zou gaan, dan een aanvraag voor 'rood staan'.
 10. Je hebt gelijk Jean, haha. ;) Toevallig is mijn ambitie inderdaad om met de tijd langs sigarenwinkels te rijden, om daar startpakketten te verkopen. Maar niet met deze doelstelling. Ik ken overigens geen tabak-winkeliers persoonlijk. Als dit de enige oplossing zou zijn, dan kies ik toch eerder voor de familie-lening. Ook dat is geen wereldramp, als er niks anders op zit. Denk dat ik nog één telefoontje waag richting de rabobank, wellicht dat ze iets kunnen met een tussentijds financieel overzicht i.c.m. de kwartaaloverzichten. Bedankt voor de input allemaal!
 11. Hoi Joost, Bedankt voor het meedenken. Nederlandse leveranciers geven inderdaad vaak dergelijke mogelijkheden. Helaas werkt dat bij mijn leverancier niet zo. Ook heb ik geen betalingstermijn, anders had dat voldoende speling gegeven. Mijn leverancier zit in China en ik moet eerst betalen alvorens alles wordt verzonden. Een krediet bij mijn leverancier zit er dus helemaal niet in, helaas.
 12. Sabra, ik begrijp je vraag en de onduidelijkheid. Mijn ouders staan er financieel niet goed zo voor en hebben zelf leningen lopen. Ik hoop dat het iets duidelijker is nu :)
 13. Bedankt voor de reacties allemaal. Ik moet zeggen dat ik inderdaad niet heel bekend ben met het lenen van kredieten, vandaar wellicht mijn verkeerde visie. Aan de hand van de omzet die mijn rekening binnenkomt had ik verwacht dat de bank kon zien dat ik ruim voldoende kredietwaardig was voor dat bedrag. Daarnaast hebben ze genoeg onderpand en ben ik privé volledig aansprakelijk omdat ik een eenmanszaak heb. Ook heb ik geen schulden / leningen bij andere partijen (zowel zakelijk als privé) en heb ik al mijn rekeningen altijd netjes op tijd betaald. Rood staan op mijn rekening past inderdaad perfect binnen mijn eisen en hier gaat mijn voorkeur ook naar uit. Rood staan bij de rabobank heet volgensmij FlexKrediet en dat biedt de rabobank in mijn regio niet aan. Ze bieden alleen krediet op rekening courant aan. Daaraan stellen ze ook meer voorwaarden. Het gaat overigens om een bedrag van €2.500,- , geen €6000,-. De reden waarom ik dit een klein bedrag noem, is omdat mijn onderneming ruim voldoende kredietwaardig is voor dit bedrag. Toen ik de bank belde verwachtte ik dat ze genoeg zouden hebben aan bekijken van de inkomsten op mijn raborekening, zoals Jean Hupperets misschien verwachtte. Wellicht dat ze inderdaad iets kunnen met een tussentijds financieel overzicht en een prognose. Een ondernemingsplan heb ik momenteel niet liggen. Dit staat wel op mijn todo-list, maar dat vond ik voor de kleinschaligheid waarmee ik mijn onderneming destijds ben gestart niet nodig. Wel heb ik toen de nodige analyses uitgevoerd en schattingen gemaakt natuurlijk, dit voer ik nog steeds periodiek uit. Een familielening zou inderdaad ideaal zijn, maar mijn familie is niet zo vermogend. Als er geen andere weg is, kan ik het tijdelijk van mijn ouders lenen. Dit hebben mijn ouders al voorgesteld, maar zie ik als laatste optie.
 14. Beste HL-ers, Mijn onderneming bestaat nu 1 jaar (een webshop). Voor mijn onderneming heb ik op korttermijn een kortlopende, flexibel-aflosbare bedrijfsfinanciering / voorraadfinanciering nodig. De afgelopen maand heb ik veel incidentele uitgaves gehad en kleine inversteringen gedaan. In deze maand zijn de uitgaves uiteindelijk groter geweest dan de winsten. Hierdoor heb ik op termijn niet genoeg geld om nieuwe voorraad in te kopen van mijn hoofdproduct. Mijn producten importeer ik zelf uit azie. Doordat ik deze maand veel heb geinversteerd, moet ik één inkooppartij gefinancieerd krijgen. Het betreft dus de inkoop van mijn hoofdproduct. Deze financiering kan ik dan binnen één tot maximaal twee maanden aflossen. Het zal gaan om een benodigd bedrag van ongeveer 2500 euro. Mijn onderneming zet maandelijks 3000 - 4000 euro om en is groeiend. Er zit een gezonde marge op mijn producten en ik heb weinig vaste lasten (zowel zakelijk als privé). Met die 2500 euro koop ik nieuwe voorraad in, welke een verkoopwaarde heeft van ongeveer 6000 euro. Elke één tot twee maanden koop ik voor dit bedrag mijn hoofdproducten in. Ik heb een rekening bij de rabobank, dus heb ik vandaag met mijn locale rabobank-kantoor gebeld. Op de website las ik iets over het flexkrediet. Dit komt volgens mij het dichtste in de buurt van wat ik nodig heb. Echter gaf de medewerker van deze rabobank aan dat ze dit product in mijn regio niet leveren. Als alternatief was er een krediet op rekening courant. Indien ik dat aan wou vragen moest ik jaarcijfers kunnen aanreiken en/of een ondernemingsplan. Dat werkt dus totaal niet en is ook absoluut niet doeltreffend. Ik heb het kleine bedrag op korttermijn nodig. Ik wil deze week of in ieder geval volgende week nieuwe voorraad kunnen bestellen en binnen één tot twee maanden kunnen aflossen. Nu zijn jullie een beetje bekend met de achtergrond. Ik opzoek naar een financiële instelling, welke mij op kort termijn een klein bedrag kan uitlenen. Wat kunnen jullie mij adviseren? Welke financiële instelling kan op kort termijn een vrij aflosbare kleine zakelijke lening afgeven? Alvast bedankt!
 15. Hallo allemaal, Mijn naam is Ferry Ras en ik ben een 19 jarige jonge ondernemer. Voordat ik ondernemer werd ben ik twee jaar fulltime verkoper geweest in een telefoonwinkel en een half jaar account manager bij een importeur en distribiteur van geurproducten. Gedurende deze werkperiode heb ik nog een opleiding Marketing en Communicatie met succes afgerond. Ondanks dat ik geen ondernemers of handelsfamilie heb, trekt het mij al van jongs afaan aan. Eerst was het een sterke ambitie en nu is het een passie. Mijn onderneming bestaat nu één jaar en alles gaat helemaal prima (natuurlijk ook wat kleine tegenslagen gehad). Het is allemaal leuk aan het groeien en ik kan er al prima van leven. Momenteel onderneem ik voornamelijk via internet (in de vorm van een webshop). Hiernaast wil ik op korte termijn nog een nieuwe webshop oprichten en daarna wil ik graag iets buiten het internet doen. Voor veel ideeën buiten het internet om, heb ik momenteel nog niet de financiële middelen. Deze enigszins innovatieve ideeën blijven tot die tijd op pauze staan. Via zoektochten op google kom ik regelmatig op deze site terecht. Reden van aanmelding is omdat ik nu een wat gerichtere vraag heb. Daarnaast wil ik hier wat actiever gaan deelnemen in de hoop veel van elkaar te kunnen leren.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept