SteelyPan

Junior
  • Aantal berichten

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door SteelyPan

  1. Beste lezer, Sinds enige tijd heb ik een webwinkel in buttons. Ik ben er mee begonnen omdat ik een niche dacht te hebben gevonden en omdat ik er mijn inspiratie in kwijt kon. Het idee was dat ik buttons (voor op tassen, kleding en dergelijke) van historische figuren ging verkopen in sets. Bijvoorbeeld een set bestaande uit Amerikaanse presidenten, een set met Romeinse keizers etc. Het leek mij een leuk idee en ik vind persoonlijk dat het resultaat er zijn mag. Elke set bestaat uit 4-6 buttons en zijn bevestigd op een door mij ontworpen kaart. De sets kosten zo rond de 6 euro, maar de buttons zijn ook afzonderlijk te koop. De site is Engelstalig omdat ik in Nederland een te kleine markt zag. Bovendien zijn de verzendkosten naar het buitenland niet hoog, dus het leek me verstandig om mijn website in het Engels te maken. Betalingen kunnen hierdoor wel uitsluitend met Paypal. Nu heb ik nooit het idee gehad dat ik hier heel rijk mee zou worden, maar ik had graag gezien dat ik er een leuk extraatje mee kon verdienen. Tot nu toe vallen de verkopen echter enorm tegen. Eigenlijk verkoop ik alleen wat aan mensen die ik persoonlijk op de hoogte heb gesteld van mijn webwinkel en dat zijn er niet veel. Nu heb ik gekeken naar Adwords. Ik heb er zelf niet veel verstand van, maar een vriend van me heeft me uitgelegd dat het voor mijn type goederen niet interessant is. Het aantal mensen dat wat gaat kopen weegt niet op tegen de kosten die ik maak aan advertenties. Ik ben nu dus op zoek naar andere manieren om reclame te maken voor een in mijn ogen leuk product. De site waar het om gaat is trouwens www.buttonbee.com. Zouden jullie er je licht over kunnen laten schijnen en aangeven wat voor mij een interessante manier kan zijn om bezoekers te genereren? Waar zouden jullie tijd in steken om een en ander van de grond te krijgen? Overige tips of aanbevelingen zijn van harte welkom. Op deze manier heeft het namelijk niet veel zin om door te gaan. Alvast bedankt
  2. Ik wil een mok laten bedrukken en verkopen. Ik wil als bedrukking een foto van F. Scott Fitzgerald gebruiken, een schrijver die in 1940 is gestorven. Als ik het goed begrijp vervalt het portretrecht 10 jaar na het overlijden van de afgebeelde persoon en het auteursrecht 70 jaar na het overlijden van de fotograaf. Nu is mijn vraag; als aan beide voorwaarden worden voldaan, mag ik dan zomaar dit product met deze foto erop verkopen?
  3. Verder filosoferend over mijn aanstaande webwinkel kwam ik een klein obstakel tegen. De boekhouding. Ik ben aardig met cijfers, maar heb er na Economie II op het vwo niet veel mee gedaan. Ik neem aan dat ik een boekhoudingprogramma nodig heb? Ik heb even gezocht, maar kon geen gratis (ik blijf Nederlander) software vinden. Zijn er wel gratis programma's hiervoor, of voldoet Excell bij het voeren van een kleine boekhouding? Ook vroeg ik me af hoe het zit met btw voordeel. Mijn vader heeft een eigen bedrijf, dus ik heb even met hem gekletst. Hij heeft het meeste uitbesteed, dus kon mij helaas niet heel veel verder helpen. Ik heb nu nog geen 'bedrijf', maar ik wil alvast een voorraadje aanleggen. Zijn inkopen en aankopen die ik nu doe, over een maand (als ik verwacht te beginnen) nog aftrekbaar? Als ik het namelijk goed begrijp van mijn vader kan ik straks (naast inkopen) een bureaustoel of iets dergelijks aftrekken van de belasting, omdat ik dat dan nodig heb voor mijn bedrijf. Waar kan ik vinden hoe je dit precies moet aangeven? Ik kon op de site van de belastingdienst niets vinden, hoewel ik ervan overtuigd ben dat er iets moet staan..
  4. Duidelijk. Ik heb er zin in. Ik ga eerst rustig beginnen en zal hier laten weten als ik in de knoei kom, of juist als het hartstikke goed gaat! Alvast bedankt voor de hulp!
  5. Dank je wel. Heb jij (of heeft iemand anders) eventueel nog antwoord op mijn financiële vraag, even hiervoor?
  6. Je kan producten verkopen op Bol.com en Amazon. Op Bol.com verschijnt dan jouw artikel, of jouw prijs bij een bestaand artikel. Zij rekenen daar een fee over. Je betaalt dan een vast bedrag en een percentage over het totale bedrag als je een product verkocht hebt. De producten moeten passen in het huidige assortiment van Bol.com. Dat is op zich ook nog een idee. Moeten dit nieuwe producten zijn? Bij Bol kun je immers ook tweedehands kopen. Dan zou ik mijn producten daar kunnen neerzetten, en dan daar reclame maken voor mijn eigen winkel. In combinatie met adverteren op marktplaats heb je dan toch een redelijk bereik, lijkt me?
  7. Goede adviezen. Ik had nog niet gekeken naar de specifieke voorwaarden die de webshopverhuurders hanteren. Mocht het toch een onverhoopt succes worden, dan is het zeker belangrijk dat ik mijn werk niet kwijtraak als ik een profesioneler pakket neem. Hier ga ik achteraan. @Erwin, hoe zie je dat precies voor je, dat meeliften met Amazon/Bol? Klinkt interessant, maar ik begrijp niet zo goed waar je op doelt. Ik zit nu vooral met het financiële- en marketingverhaal. Ik ben in eerste instantie wel van plan uiteenlopende spullen aan te bieden, en vooral veel mensen via marktplaats op mijn site wil krijgen. Zoals ik al aangaf hoef ik hier niet rijk van te worden, maar zou ik graag een paar honderd euro per maand extra verdienen. Mocht ik merken dat 1 productsoort makkelijk verkoopt, dan ga ik mij daar eventueel in specialiseren, maar ik wil eerst bekender raken met het hebben van een webshop. Nu vroeg ik mij af of er kosten zijn waar ik rekening mee moet houden. Ik heb uitgerekend dat mijn KvK bijdrage ongeveer 40 euro per jaar is, ruim 3 per maand. Daar komen dan de kosten van een webshop (15 euro) bij. Dit lijkt mij erg weinig? Uiteraard zal ik inkoopkosten, onvoorziene kosten (mensen die niet betalen, producten die kapot gaan e.d) enzovoort hebben, maar dit zijn geen 'vaste' bedragen. Als ik besluit een maand niets in te kopen en ik geen enkel product verkoop, dan zijn mijn kosten dus maar 18 euro per maand? Ik krijg het gevoel dat ik een flinke kostenpost mis? Als ik het inderdaad voor 18 euro per maand kan starten, dan zijn de risico's toch zeer klein? Als ik dan bijvoorbeeld voor 1 euro per stuk een partij boeken koop, die in de winkel 15 euro kosten. Zelfs als ik dan niemand op mijn site krijg, kan ik de boeken altijd kwijtraken aan een winkel als de Slegte (en verlies ik niets) doorverkopen? Zolang ik producten inkoop tegen een zeer lage prijs (theoretisch gezien, ik snap dat een marge van 1500% een beetje overdreven is), kan mij niet veel gebeuren?
  8. Bedankt voor de reactie. Ik zat zelf ook met het idee dat uiteenlopende artikelen erg verwarrend zijn en dat je dan zeker geen vast klantbestand creërt. De horloges dienden vooral als voorbeeld. Ik zou ook geen D&G horloge online kopen, omdat de kans dat je een neppert koopt vrij groot is. Mijn vriend koopt vooral veel uit faillissementen. Daardoor zal hij niet altijd eenzelfde productcategorie voor mij hebben. Dat is de voornaamste reden dat ik een groot -en vooral wisselend- assortiment zal hebben. Dat lijkt mij ook wel interessant. Ik begrijp van je dan niche het toverwoord is en daar heb je waarschijnlijk ook wel gelijk in. Betekent dat echter dat mijn plan op voorhand kansloos is, of zijn er wel manieren om toch iets winstgevends neer te zetten? Over de websites van webwinkels. Ik heb hier geen ervaring mee, dus ik laat me graag overtuigen. Wat bedoel je precies dat ik 'in sterke mate afhankelijk ben van de verhuurder?'. Kan hij zomaar besluiten dat mijn site uit de lucht gaat, of doel je op de financiële kant (dat ik per transactie een bepaald bedrag verschuldigd ben aan de verhuurder)? Mijn voorkeur gaat in elk geval uit naar een huurwinkel en minder naar een open source. Als je SEO, Biedmeer en Shoppagina vergelijkt, waar moet ik dan vooral op letten? ik let primair op de kosten vs mogelijkheden en de lay out. Zijn er andere dingen van belang, of onderscheiden de aanbieders niet veel van elkaar?
  9. Beste lezer, al een tijdje loop ik rond met het idee een webwinkel te beginnen. Daarin ben ik natuurlijk niet de enige en de kansen die ik zie, zijn ongetwijfeld dingen waar anderen al tegenaan zijn gelopen. Toch wil ik een poging wagen. Ik wil klein beginnen. Het is zo dat ik net klaar ben met mijn studie (geschiedenis, helemaal geen link met mijn winkel). Ik wil een jaar proberen iets op te starten, kijken of het bevalt en of ik er een boterham mee kan verdienen. Komt het niet van de grond, dan maak ik volgend jaar mijn Master af. Ik wil eigenlijk niks lenen omdat ik eerst wil kijken of er überhaupt iets te verdienen is. Mocht het goed gaan, en ik willen uitbreiden, dan kan ik altijd nog geld lenen. ik heb nu 4000 beschikbaar. Dit is geld dat ik tijdens mijn studie opzij heb gezet. Daarnaast werk ik al een tijd part time en dit blijf ik voorlopig ook doen. Ik hou hiermee maandelijks 350 aan over (na aftrek huur, abonnementen en alle andere vaste lasten, inc boodschappen). Wat wil ik doen? Een vriend van mij koopt in het buitenland en in Nederland vaak goedkoop spullen op. Dit varieërt van visspullen tot fietsen, van gadgets tot meubels. Hij verkoopt dit dan weer in partijen door. Ik wil de kleinere goederen (horloges, sloten en dergelijke) overnemen en dan in een webwinkel verkopen. Eventueel ga ik later zelf spullen opkopen, maar dat is nu niet aan de orde. Ik hoef hier niet rijk van te worden. Het is in eerste instantie de bedoeling dat ik er een leuk extraatje aan kan verdienen (dit deed ik voorheen met pokeren, maar daar ben ik klaar mee) en dat ik dus geen verlies maak. Ik ga dus een vrij breed en vooral variabel assortiment aanbieden. Nu ben ik geen ondernemer, maar heb ik altijd interesse gehad in opkopen en doorverkopen. Ik beschouw mezelf als slim, verstandig en aardig met cijfers. Ik heb een brede kennis, maar ben nergens in gespecialiseerd. Mijn vriendin goed met administratie, dus dat zal het probleem niet zijn. Mijn probleem is vooral het volgende. Hoe weet ik (voor zover dat mogelijk is) dat ik niet teveel betaal voor producten en hoe kan ik zo verstandig mogelijk aankopen. Als voorbeeld. Mijn vriend heeft 10 horloges van een bepaald merk. Deze kosten tussen de €100 en 150 euro in de winkel. De horloges zijn nieuw en zitten in het originele doosje. Is er iets zinnigs te zeggen over de prijs die ik er maximaal voor kan betalen, om winst te kunnen halen? Ik kan mijn horloges niet hetzelfde laten kosten als in de winkel. Ik ben een soort outlet, dus het moet vooral goedkoop. Ik heb verder geen kosten, behalve inkoop. Ik heb geen personeel, geen kosten voor opslag enzovoort. Ik hoef dus geen grote marge aan te houden. Mijn idee is om alles op marktplaats te zetten en dan te linken naar mijn winkel. Dan heb ik dus een klein budget nodig om als topadvertentie op marktplaats te komen. Eventueel ga ik nog kijken of ik via google wat reclame kan krijgen, maar eigenlijk wil ik de kosten minimaal houden. Ik heb nodig (ik been een absolute beginner, dus vul graag aan wat ik over het hoofd zie) Opslagruimte. Dit is beschikbaar. Ik heb ruim 20m2 om spullen op te slaan in huis. Webwinkel. Dit heb ik niet. Op internet vond ik een website waar je voor ongeveer 15 euro per maand een webwinkel kunt krijgen. Dit is de link van de demosite http://demo.shoppagina.nl/. Is dit alles dat ik nodig heb, of heb ik nog een 'echte' website nodig en is dit een aanvulling? inkoopbudget. Ik wil eerst max 2000 uitgeven aan producten. Deze wil ik verkopen en met de omzet koop ik nieuwe producten in. Als alles goed gaat groeit mijn omzet en daarbij dus ook mijn assortiment. Tijd. Ik zie het als een hobby. Ik werk part time en heb genoeg tijd over. Ik ben bereid er met mijn vriendin de benodigde uren in te steken meer informatie!. En daarom ben ik vanaf vandaag lid van het forum. Nogmaals, ik begrijp dat dit geen innovatief idee is waar ik miljonair mee ga worden. Dat is ook niet de insteek. Ik weet dat de markt krap is en er geen goud geld voor het oprapen ligt. Ik wil gewoon een aanvulling krijgen op mijn part time salaris. Als alles goed loopt en ik er plezier in heb, dan ga ik eventueel uitbreiden. Wat ik erg lastig vind is om spullen voor de juiste prijs over te nemen. Het horloge in het eerdere voorbeeld kost minimaal 100 in de winkel. Als ik er 25 voor betaal, is dat dan een deal waar voldoende marge opzit, of moet ik echt maar een fractie van de prijs (5/10 euro) betalen. Dit zal verschillen per goed, maar ik hoef uiteindelijk maar een kleine marge te halen om nettowinst te realiseren. Graag hoor ik van jullie tips, opmerkingen of keiharde kritiek. Ik ben een complete beginner en hoor liever nu wat ik fout doe, dan wanneer ik straks 6 ton dakpannen heb gekocht en er niet vanaf kom..
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.