Jump to content

pbonline

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. De CV staat onder de limited, staat de auto dan op de limited of de CV ?
 2. Helder ! De CV hangt onder een limited, dat is een rechtspersoon dus moet geen probleem zijn. Ik ga naar het postkantoor ! Dank !
 3. Door een gestrande VOF is een auto prive niet mogelijk. Ik onderneem nu via een CV. Hoe werkt het overschrijven van een auto op een CV ?
 4. Hmm, er is reeds een akkoord aangeboden zonder dat de daadwerkelijk schuld definitief bepaald is? Op welke basis is er dan een akkoord aangeboden? De bank,en andere schuldeisers, willen een voorstel zien wat volgens het boekje is gedaan en niet een schatting. Heeft je jurist ervaring in deze materie? Danny Er is een voorstel gedaan op basis van de schuld bij de betreffende crediteuren. Buiten het formele stuk ( dus de uitnodiging naar ons voorstel te kijken en terugkoppeling te geven ) is er niet veel gebeurd. Mijn jurist is op de hoogte van de materie, echter geen expert. Ik heb zojuist getracht mijn accountmanager bij de bank te benaderen. Er werd voordat ik werd doorverbonden aangegeven dat als een rekening bij het incassobureau loopt, ik kan verwachten dat ik direct de deur word gewezen. Mijn accountmanager kreeg ik uiyeindelijk niet aan de lijn ( spoorloos, althans niemand wist waar hij was ). ik heb hem een nette email gestuurd met het verzoek mij te bellen voor een afspraak. Zijn er mensen op het forum die vaker een crediteurenakkoord hebben geleid en mij wellicht verder kunnen helpen in de stappen ?
 5. Haar situatie is ook schrijnend. Ze woont bij haar ouders en werkt voor minimum bij de hema.
 6. De bank weet wel wat er aan de hand is, heeft maar één doel, de schade zoveel als mogelijk beperken. Je zult moeten komen met een onderbouwd voorstel, wat is de totale schuldenpositie vs vermogenspositie. wat kan je de bank nu bieden en kaan de bank verwachten bij een WSNP/Faillissement.i m.a.w. je zult heel goed duidelijk moeten maken, dat je je stinkende best hebt gedaan om te komen tot je huidige voorstel, Heel subtiel er op wijzen dat afwijzen voor de bank straks minder zal opleveren. Laat je daarbij niet opjagen/opnaaien want aan de andere kant zitten ook maar mensen, die wel het idee moeten hebben dat ze er alles uitgesleept hebben wat ze konden. Is het verstandig om te melden dat de grootste crediteur reeds heeft ingestemd en is afgehandeld ( 250.000 euro @ 5% ) ? Ja! De bank weet precies wat jouw schuldenpositie is! Gewoon alles, maar dan ook alles op tafel leggen, zaken achterhouden heeft geen zin en zal zeker tegen je werken. Duidelijk. Het gehele financiele plaatje. Ik bezit ook een appartement, welliswaar zonder overwaarde. Ook melden dus :) Wat betreft fiscus zijn de laatste aangiften noog niet gedaan. Zal deze ook volgende week laten afhandelen door de boekhouder zodat de daadwerkelijke vordering fiscus ook bekend is.
 7. De bank weet wel wat er aan de hand is, heeft maar één doel, de schade zoveel als mogelijk beperken. Je zult moeten komen met een onderbouwd voorstel, wat is de totale schuldenpositie vs vermogenspositie. wat kan je de bank nu bieden en kaan de bank verwachten bij een WSNP/Faillissement. m.a.w. je zult heel goed duidelijk moeten maken, dat je je stinkende best hebt gedaan om te komen tot je huidige voorstel, Heel subtiel er op wijzen dat afwijzen voor de bank straks minder zal opleveren. Laat je daarbij niet opjagen/opnaaien want aan de andere kant zitten ook maar mensen, die wel het idee moeten hebben dat ze er alles uitgesleept hebben wat ze konden. Is het verstandig om te melden dat de grootste crediteur reeds heeft ingestemd en is afgehandeld ( 250.000 euro @ 5% ) ?
 8. Duidelijke zaak ! Mijn jurist werd inderdaad het bos in gestuurd. Persoonlijk gesprek is beter, geen juristenwerk ? Geen juristenwerk. Jouw werk. Je ligt toch al op de stapel speciaal beheer. Open kaart spelen zoals Marco zegt. Maak ze duidelijk dat geen akkoord meer geld kost dan wel een akkoord. Duidelijk, voor mijn gevoel hebben jullie beide een heel groot punt. ik contact morgen mijn accountmanager voor een afspraak. @Marco, je geeft "een persoonlijk presentatie" aan. Wat moet ik hier bij voorstellen, een kort dossier van de teloorgang van mijn firma, de financiele situatie en het voorstel ?
 9. Duidelijke zaak ! Mijn jurist werd inderdaad het bos in gestuurd. Persoonlijk gesprek is beter, geen juristenwerk ?
 10. Je kunt banken meekrijgen in een betalingsvoorstel tegen finale kwijting bij volledige openheid van zaken, waarin overtuigend wordt aangegeven dat niet accepteren nadelig is voor de bank. Het mag ook niet zo zijn dat andere crediteuren een hoger percentage toebedeeld krijgen dan de bank. Buiten de fiscus natuurlijk. In deze is de partij waar mee wordt gesproken, het incassobureau van de bank. Raad je een persoonlijk gesprek aan of is dit iets voor mijn jurist?
 11. Ja, maar daar moet meen ik 75% van de crediteuren welke 75% van de vordering vertegenwoordigen, accoord zijn. Of zit dat anders? Dat is van beide 51% voor zover ik weet. Heb dit jaar dergelijk dossier gehad, echter waren wij toen één van de crediteuren. Duidelijk, de rechter weegt daarin af of een betaling uit WSNP meer oplevert dan het voorstel ten einde finale kwijting in een crediteurenakkoord. Ik overleg met mijn jurist.
 12. Ja, maar daar moet meen ik 75% van de crediteuren welke 75% van de vordering vertegenwoordigen, accoord zijn. Of zit dat anders? Ik begrijp je niet ? Wat adviseer je als mijn opties, dus welke weg moet ik bewandelen ?
 13. Niet helemaal. Bank, 2x verhuurder en fiscus, dus 20% van de crediteuren welke 62.5% van de vordering vertegenwoordigd. Mijn vraag is concreet, hoe kan ik de bank bewegen om met een crediteurenakkoord in te stemmen, De verhuurders zijn daarna aan zet.
 14. Ja, maar daar moet meen ik 75% van de crediteuren welke 75% van de vordering vertegenwoordigen, accoord zijn. Of zit dat anders?
 15. Mijn jurist heeft de communicatie tot nog toe gevoerd. Misschien is het inderdaad verstandig om persoonlijk contact te zoeken, wellicht dat er dan meer begrip is. Lastig hoor. In mijn geval is de schuld juist zo ver opgelopen door bedrog, bedrog van personeel, inbraak en een onwelwillende verhuurder. Maargoed, dat is weer een lang verhaal. Heeft sparren met de WSNP nog invloed ? Het is gewoonweg zo dat als ze het akkoord niet accepteren, dat een faillessement of WSNP gewoonweg geen stuiver zal opleveren voor hen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept