Jump to content

tagwise

Newbee
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Betreft de tips; ze mogen van mij ook lekker algemeen zijn. Ik verwacht eigelijk dat er meer mensen hun Limited naar de nieuwe Flexibele BV zullen 'omvormen' door de nadelen die toch wel aan de Limited kleven. Zo mooi zijn als dit een sticky kan worden voor iedereen die het zelfde wenst te doen!
 2. @ odeon, dank voor je antwoord Ik heb wel kapitaal gestort, maar geen 18.000 euro. Ik ga er van uit dat de accountant de activa-passiva transactie meeneemt in zijn plan, ik zal dit in ieder geval meenemen. Over wat voor 'meerwaarden' doel je overigens? De nieuwe, op te richten flex-bv, zal exact het zelfde ter uitvoering brengen (mijn freelance werkzaamheden) en heeft behalve de auto en wat contant geld verder weinig bijzonderheden.
 3. Goede middag HL leden, Momenteel heb ik sinds mei 2011 een Limited, de oprichting ging erg gemakkelijk. Na loop van tijd begonnen de nadelen zich te tonen; geen financieringen (in enige vorm, zelfs creditcard-aanvragen werden geweigert), gedoe met het indienen van documenten bij het CoC, de Belastingdienst die vraagtekens had bij de oprichten en nog maar niet te spreken over het dienstverband als directeur bij een Limited (wederom mbt. financieringen voor privé). Ik heb daarom de keuze gemaakt om zo snel mogelijk, na de start van de Flexibele BV mijn Limited hier naar te laten 'overzetten'. De overname van de Limited wil ik zo snel mogelijk en 'geruisloos' laten overnemen. Ik heb gekozen bij de oprichting van de Limited om wel een aandelenkapitaal te storten, deze wil ik danook 'overnemen' ik de Flex-BV. Wat zijn de aandachtspuntjes voor de overgang van de LTD naar de Flex-BV? - Kan ik de LTD uberhaupt geruisloos inbrengen in de nieuwe BV ("overname")? - Kan de auto die ik momenteel in de LTD heb ingebracht worden "overgenomen" door de nieuwe BV - Heeft het financieel of fiscaal nog specifieke aandachtspuntjes Het doel is om de LTD zo snel mogelijk te beeindigen (dus uitschrijving uit het Engelse/Nederlandse handelsregister). Wie heeft er voor mij tips? Gr, Mike PS: Momenteel bereid mijn accountant ook al een 'overname' document voor die mij moet informeren over voordelen en nadelen van de overname. Ik heb met een overname zelf echter geen ervaring vandaar mijn vraagstelling.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept