Jump to content

frissekijk

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Pff, net een hele reactie getikt, verkeerde knopje en alles weer weg! Even opnieuw; Momenteel wacht ik op reactie van de eigenaar van het betreffende pand. Deze blijkt met vakantie, dus wellicht duurt dit nog een week. Eigenlijk heb ik het gesprek liever nog gisteren dan vandaag, gezien ik het idee vooral wil laten afhangen van de huurprijs die ik maximaal wil betalen. Komen we daarin niet tot overeenstemming, dan houdt het grapje (voor nu) zowiezo op. Toch zet ik intussen heel wat zaken op een rij. Zoals beloofd ben ik bezig met het maken van verschillende berekeningen, als ook aan het inventariseren wat ik nog nodig heb aan aankleding en inkoop. Ik wil het pand voor nu 1 maand huren (ik weet dat dit mogelijk is) met mogelijk nog een maand. Ik schat in dat komende maanden flink inkopen zal worden gedaan voor de feestmaanden. Daarin wil ik proberen een graantje mee te pikken. Door extra winkelend publiek in het centrum en eventueel wat leuke spulletjes in tekopen voor de feestmaanden. De laatste 2 weken probeer ik een 'magazijn leegverkoop' o.i.d. te doen. Als ik daar dan toch zit, kan ik net zo goed proberen zoveel mogelijk te verkopen, zodat ik de voorraad wellicht eens een hele grote opfrisser kan geven. Om langer te blijven lijkt me niet nodig, ik schat in dat januarie en februarie niet de beste maanden zullen zijn.
 2. Ik heb het topic nu tot pagina 4 doorgelezen. Het is een soortgelijk verhaal als in een ander 20 pagina's tellend topic welke ik eergisteren heb doorgeworsteld. Vreselijk voor deze ondernemers en vooral ook dat er een lange nasleep aan vast hangt met zoveel schuld. Ik krijg er de kriebels van en dit soort voorbeelden zijn voor mij al de eerste reden om 1. Geen langlopende huurcontracten aan te gaan voor een winkelpand. 2. Niet te werken met grote inkooporders per seizoen, maar gespreid inkopen iedere 2/3/4 weken. 3. Vooral geen leningen aan te gaan.
 3. Ben momenteel niet in de gelegenheid om uitgebreid te reageren, dit probeer ik later vandaag te doen. De discussie die aan het ontstaan is vind ik reuze interessant. Ik ben nog maar 25 maar ik weer nog wel goed dat ik mijn ouders jaren terug altijd heb horen roepen, klein beginnen, langzaam groeien. Het lijkt alsof de mentaliteit hierin is veranderd. Eerst veel lenen, flink investeren, vooral niet 'half' beginnen. Je hebt 'uitgerekend' dat je ongeveer zoveel omzet makkelijk binnenhaalt dus alles kan. Blijkt het om allerlei redenen toch iets minder te gaan, ben je direct failliet.
 4. Bedankt voor de fijne tips. Faillisementsuitverkopen ga ik direct mee aan de slag! Zijn er ook ondernemers op het forum die zelf reeds ervaring hebben met tijdelijke betrekking in een (pop up) shop?
 5. Geweldig, dat zocht ik! Ik heb een leuk concept met als hoofdzaak trendy, maar heel aparte/ opvallende damesschoenen. Aangevuld met onweerstaanbare accecoires. Vooral gericht op de modebewuste vrouw. Tegenwoordig hangt hier geen leeftijd meer aan vast merk ik. Maar een 'type', wat mijn doelgroep onwijs leuk maakt. Mocht ik besluiten door te gaan met de plannen voor een winkel, wil ik tevens een start maken met hele trendy kledingitems. Hoewel, dit ga ik zowiezo doen, ook indien de winkel er niet van komt. De producten zijn kwalitatief, maar wel heel aantrekkelijk qua prijs. Leuke (merk) schoenen koop je overal. Maar er zijn genoeg mensen met een lager budget die ook graag wat anders kopen dan de 'eenheidsworst' die wordt aangeboden door grote ketens.
 6. Hahaha, ik weet het, ben ook echt heel erg enthousiast, anders stopte ik dit idee ook direct de vriezer in. Terugkijkend naar mijn berichten is je reactie volledig terecht. Vandaar dit topic. Ik wil niet verblinden door mijn enthousiasme en stel de (kritische) opmerkingen daarom zeer op prijs. Ik ben zeer blij dat men de moeite neemt kennis en ervaring te delen en Ik neem uw en andere tips zeer ter harte. De komende dagen ga ik wat berekeningen maken, waarna ik ook eens met mijn boekhouder om de tafel ga. Zijn er naast een eigen marktonderzoek wellicht ook websites met informatie per gemeente betreft koopgedrag consument/ gemiddelde omzet per 4kante meter? Of is dit een hele rare vraag?
 7. Hoe leuk een webshop ook is, ik mis het persoonlijk contact met de klant. Uiteraard ga ik gewoon door met de webwinkel en gezien het onderhoud hiervan veel tijd in beslag neemt, is het geen dagvullend programma. Ik gebruik dezelfde voorraad als in de winkel en wellicht is het mogelijk om vanuit de winkel het eea te doen, op een rustig moment. Veel meer als internet verbinding, printer, laptop en inpakmateriaal is er niet voor nodig. Ik denk dat het reëel is te denken dat een winkel ook niet hele dagen storm loopt en ik die momenten kan nemen voor het updaten van de webwinkel. Het nieuwe werken ;-). Je neemt je werk mee naar je werk.
 8. Fijn dat jullie de moeite nemen voor het meedenken en de tips! Het is inderdaad zo dat ik enkele investeringen zal moeten maken. Echter probeer ik deze te beperken tot zaken die ik altijd nog kan meenemen of hergebruiken. Ik denk in deze aan wat kledingrekken en evt een paar paspoppen. Ik heb een hele tijd terug eens gekeken naar kassa systemen, blijkbaar kun je het wat dit betreft zo duur maken als je zelf wilt, wat een prijzen! Voor een tijdelijke shop de investering wat mij betreft niet waard. Het doel is ooit een 'echte' winkel en mocht dat ooit lukken ga ik hiermee verder. Het pand wat ik nu op het oog heb ligt 15 meter van een pin apparaat, het zou me veel kosten besparen alleen contant te laten afrekenen. Anderzijds, het verhoogt de drempel tot aankoop natuurlijk enorm. Ik heb nog niet uitgezocht wat de kosten voor een draadloos pin apparaat zijn, dit ga ik doen om eens af te wegen wat in mijn situatie het interessants zal zijn. De staat van het pand aan de binnenzijde is ronduit triest. Het staat enkele jaren leeg. Beton op de vloer en vies vochtig afgerafeld behang op de muren. Maar het is een kleine ruimte ( ik schat 40/50m2)wat met enige creativiteit en een partner met 2 rechterhanden ( jaren zzp in bouw) makkelijk knus zal aandoen. De locatie is top, een druk verbindingstraatje tussen 2 winkelmarkten midden in het centrum. Wat me inderdaad wel aan het denken zet is de aanloop periode. Wellicht duurt het even voordat ik gevonden wordt en ben ik weg tegen de tijd dat er aanloop is. Anderzijds, in het geval ik merk dat er duidelijk vraag is naar mijn concept reden om de echte stap te wagen. Ik weet dat ik het rooskleurig zie en misschien overkom alsof ik naïef ben. Het eerste is waar, maar naïef ben ik niet. Ik zie dit misschien als ' testperiode ' alvorens een echte winkel te starten. Dedalnietemin ben ik nIet onervaren in ondernemen, een doorzetter eersteklas, maar nieuw in deze branche. Daarom sta ik meer dan open voor ieder inzicht!
 9. Bedankt voor uw bericht! Ik sta 600% achter mijn product. Hiermee ben qua inkoop ook volledig vrij, ik zit niet vast aan inkoopcontracten/hoge minimum orders en bijkomende hoge kosten die er dan zouden zijn bij het inkopen van nieuwe zomer/winter collecties. De bedoeling is twee of drie wekelijks inkopen te doen, waardoor ik continue in kan spelen op nieuwe trends en niet vastzit aan niet goedlopende collecties die me half of heel mijn budget hebben gekost. Ik heb afgelopen zomer op diverse braderieën gestaan en zo al een klein beetje kunnen proeven. Op de meeste braderieën heb ik winst gemaakt. Op sommige braderieën een hele grote winst. (de beste dag € 1600,- omzet) op de slechtste braderieën had ik net de kraamhuur eruit. Ik sta 600% achter mijn product en ik weet dat er vraag naar is. Maar ik weet ook dat het een product is wat niet iedereen aanspreekt en dat ik op een locatie moet zitten met de juiste doelgroep. De vast terugkerende kosten die het huren van een pand met zich meebrengen vind ik nogal behoorlijk. En dat is de reden dat ik het tot op heden nog niet heb gedurfd. Omdat mijn locatie 'spot-on' móet zijn lijkt het mij een geweldige kans om tijdelijk dit pand te kunnen huren (tegen aantrekkelijk tarief), om zo te kunnen proberen of ik aanloop heb en of er in deze omgeving daadwerkelijk vraag is naar mijn product.
 10. Een korte introductie; Ik ben een zeer ambiteuze jonge onderneemster. Een jaar geleden ben ik onbevangen (maar voorbereid!) en vol enthousiasme begonnen met een mode webshop. Deze loopt redelijk, maar 'nog' niet genoeg om volledig van te leven. Geen probleem, hier had ik op gerekend gezien ik ben gestart met een zeer laag budget. De bedoeling was parttime erbij te werken, parttime te ondernemen. De banen liggen niet voor het opraken en zo kwam het dat ik een geweldige baan kreeg, fulltime. Hierdoor heb ik zo goed en kwaad als kan wel zoveel mogelijk tijd aan mijn webshop besteedt, maar toch nog te weinig om voldoende omzet eruit te halen. Het contract voor de baan stopt binnenkort, hiervan was ik ook op de hoogte. Ik het wat geld opzij kunnen zetten met het eindigen van mijn baan een boost te kunnen geven aan de webshop. Nu doet zich het volgende voor; Het is uiteraard mijn doel om ooit een winkel te beginnen, doch zie ik het in de huidige economie allerminst zitten om huurcontracten aan te gaan waar ik 2 jaar of langer aan vast zit. In de stad waar ik woon staan enkele winkelpanden te huur welke gesloopt moeten worden. Op dit moment probeer ik in contact te komen met de eigenaar, want van andere winkeliers hoor ik dat deze momenteel ook te huur zijn voor zeer korte periodes. MIjn eerste gedachte, ideaal om te proberen of mijn 'handel' wel in de smaak valt in deze stad, wellicht een deel van de voorraad te kunnen verkopen, zonder al te veel risico, gezien ik niet aan langdurende contracten vastzit. Anderzijds denk ik, wat zie ik over het hoofd. Natuurlijk, de winkel krijgt niet de uitstraling die ik zou willen, je gaat immers geen verbouwing plegen in een pand waar je pakweg 2 a 3 maanden zit. In het ergste scenario (denk ik) maak ik geen omzet en ben ik de kosten voor de huur kwijt. Maar dan kan ik dit beschouwen als een goede les, waarbij ik niet direct gigantisch mee het schip in ga. Uiteraard heb ik zelf behoorlijk wat research gedaan, zo spit ik dit forum al geruime tijd door en ben ik net door een 20 pagina's tellend topic geworsteld, waarin het helaas minder goed afliep. Ik heb een fijne boekhoudster waar ik al een aantal gesprekken mee heb gehad. Ik denk altijd, als je niks durft zal er ook nooit iets lukken. Ik ben nog jong, niet achterlijk, vol passie. Iemand tips?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept