Jump to content

TMT

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Het land in kwestie is Zweden. Ik wil graag een volledig beeld van de situatie schetsen, dus hoor graag wat voor details jullie nog meer zouden willen weten. En ook wat jullie mij aanraden om te doen. In loondienst als werknemer bij het betreffende bedrijf gaan is geen goede optie, want dan zal ik me hier moeten registreren en dan kom ik in de knoop met mijn inschrijving/eenmanszaak NL die ik ook gebruik voor enkele andere opdrachtgevers.
 2. Ik snap het ja.. Het hele obstakel is dat ik me heb geprobeerd me in te schrijven in dit nieuwe land, maar continu werd geweigerd omdat ik er geen werk had, ondanks al mijn goede bedoelingen ;). En bedrijf opstarten werd daardoor ook lastig, ondanks EU wetgeving. Het was mogelijk, maar zou zo'n twee maanden in beslag nemen via EU-procedures en zoveel tijd had ik niet. Ik had me op dat moment al uitgeschreven in NL, en omdat ik daarmee in geen enkel land ingeschreven stond bracht dat allerhande complicaties met zich mee.. Zodoende op papier terug verhuisd naar Nederland, en daar een eenmanszaak begonnen van waaruit ik nu factureer. Het is niet echt de gewenste situatie, maar zo is het allemaal gelopen.. Dus als ik iemand een tip mag geven, zoek gewoon een Nederlandse vriend(in) of laat je buitenlandse liefde naar NL komen ;)
 3. Het contract zoals dat nu staat schrijft voor; -opdrachtgever biedt een jaar lang vergoeding x, per maand door mij te factureren -opdracht is maximaliseer omzet, van deze omzet factureer ik een zeker percentage -ik ga daarvoor minimaal 32u per week voor ze aan het werk - niet op voorgeschreven tijden of plaatsen Het gaat hier om een buitenlandse firma (EU), en daarvoor zal ik ook in het buitenland wonen (EU).
 4. Hallo! Ik heb de zoekfunctie gebruikt en kwam al wat nuttige informatie tegen, toch zou ik graag een verder beroep willen doen op de aanwezige kennis hier aangaande mijn situatie. -Ik woon in het buitenland (EU) bij vriendin, maar sta daar niet ingeschreven -Ik heb een Nederlandse eenmanszaak, ik sta in NL ingeschreven bij familie, dat is ook het post/vestigingsadres van de firma -Ik kan via m'n eenmanszaak aan het werk bij een lokale firma. Ik factureer hen maandelijks een vast bedrag plus een zeker percentage van de winst, wisselende facturen dus. We stellen een initieel jaarcontract op. Zal dit door de belastingdienst geaccepteerd worden? En Joost Rietveld schreef hier eerder dit: Gaat dit in deze situatie ook voor mij op? In dienst treden als werknemer van deze buitenlandse opdrachtgever is eventueel een optie, maar dan zal ik vermoedelijk hier ook ingeschreven moeten staan. Dat lijkt mij de situatie gecompliceerder te maken, want ik moet ook in NL ingeschreven blijven staan voor de eenmanszaak die namelijk ook nog andere opdrachtgevers heeft...
 5. Bij t Ankertje in Amsterdam! Edit, zoals ik eerder zei, de mooiste van allemaal ;)
 6. Na een stuk of 20 onderzoeksuren met talloze telefoontjes en zelfs een offerte verder, genoeg informatie bij elkaar gesprokkeld! Deze uitdaging is er een om aan me voorbij te laten gaan :) Bedankt Willemchina en Henkh, Op naar het volgende idee
 7. Ha Willem, Ik kom uit de parallelhandel. Leuk werk. Ga later je website even bekijken. Gr
 8. Dag Willem, Het is mooi dat het een vak apart is, want het wordt tijd dat ik eens een vak leer ;) Ik ben me behoorlijk aan het verdiepen, want het lijkt me een mooie handel. Volgende week heb ik een afspraak bij de vereniging van Zweedse producenten om wat vragen te stellen over hoe 'de handel' eruit ziet. En ik heb contact gezocht met een (op foto's ogende) grote producent, waarvan ik hoop dat die mij ook wat meer kan vertellen. Tevens probeer ik in vriendenkring een capabele partner te zoeken die in Nederland de markt kan onderzoeken en in een later stadium eventueel een verkoopkanaal kan opstarten. Het hoeft allemaal niet zo hard te gaan.. Wat doe jij precies in de houthandel? Wat je trouwens opmerkt over de drankhandel, ik heb serieus geprobeerd dat op te starten maar werd daarin zo tegengewerkt door de Zweedse overheid dat ik heb besloten dat voorlopig even te stoppen. Wellicht dat smokkel dan niet eens zo'n slechte optie is ;)
 9. Omschrijving van je concept: Beste Higherlevelers, Ik woon sinds twee maanden in Zweden, en ben me aan het verdiepen in de houthandel. Is er hier toevallig iemand die werkt met Scandinavisch hout? Ik ben met name op zoek naar informatie over hoe het Scandinavische hout zijn weg vindt van Zweedse afwerker tot Nederlandse gebruiker. Ik heb al enige informatie bij elkaar weten te sprokkelen, maar hoop hier bijvoorbeeld een gebruiker van Scandinavisch hout tegen te komen. Groeten, Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: 4 jaar als Key Account Manager bij land's mooiste drankenhandel. Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Geen uitdaging, ik zit hier als woonachtig in Zweden dicht op het inkoopkanaal dus hoop partijen te kunnen inkopen en verkopen in NL. Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Geen idee, ik ben slechts nog in de onderzoekende fase. Wat voor feedback hoop je te krijgen: Marktinformatie, zie omschrijving concept.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept