Jump to content

Michaelcb

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Begrijp ik het goed dat je dus eigenlijk te weinig klanten hebt? En dat tekort wil je laten afhangen van de aquisititie talenten van studenten met nul komma nul ervaring? Rare insteek. Ik kan me best voorstellen dat je een of twee stagiaires aanneemt omdat je hulp nodig hebt bij het opstellen van offertes, het invoeren van gegevens in je CRM of het samenstellen van bellijsten. Maar op dit moment klinkt het een beetje alsof het niet lekker loopt, en je hier in een oplossing ziet. Dan kun je misschien nog beter de kosten voor een kantoorpand besteden aan het inhuren van een professional die op commissiebasis voor jou gaat bellen. Sabra je begrijpt me goed en ik wil je bedanken voor je advies. Ik ben nog redelijk onervaren op het gebied van personeel inhuren. Maar waar vind ik een professional die op commissie basis voor mij gaat bellen? Ik heb eerder contact gehad met een bedrijf die voor mij kan bellen, maar die vragen absurde bedragen. Er wordt dan een week lang gebeld door circa 10 medewerkers en dat gaat mij circa 1900 euro kosten.
 2. En voor je eigen bedrijf val je terug in het stenen tijdperk door koud te gaan bellen? Niet echt een reclame voor jouw dienst lijkt mij. En als je koud bellen nu het leukste zou vinden dat er is dan kan ik mij er nog iets bij voor stellen, maar ik lees: Wat ik erg jammer vind is de manier waarop je antwoord geeft. Ik voel me door zo een antwoord echt aangevallen. Vooral omdat je insinueert dat ik mijn diensten "geweldig en fantastisch" vind. Dit heb ik nergens gezegd. Uit ervaringen weet ik dat de beste manier om klanten binnen te krijgen is door koud te bellen en direct een verkoopgesprek aan te gaan. Ja het is een agressieve methode van verkopen, maar het werkt.
 3. Bedankt voor de reacties tot nu. Wat ik verwacht en wat ik nodig heb zijn afspraken met potentiele klanten. Ik richt me op het MKB segment. De manier van afspraken maken is vooral door koud te bellen, maar we krijgen ook circa 20 offerte aanvragen binnen via het internet. Dus ze bellen niet alleen koud. Daarnaast wil ik gezamenlijk "veld" afspraken maken door gewoon een winkel / bedrijf in te lopen zodat de agenda vol zit. Ze krijgen van mij de eerste week een cursus koud bellen en verkoop training. Daarnaast bied ik ze een zeer leuke bonus als ze klanten weten binnen te halen. Voor diegene die "talent" hebben en echt klanten binnen halen kan ik een baan aanbieden. Verder vind ik het fijn dat mensen me waarschuwen om voorzichtig te zijn, maar ik heb een aardige reserve en kan circa een jaar lang een kantoorpand huren. Dus financiëel moet dit niet echt een probleem zijn. Wie zou het niet aantrekkelijk vinden om een stage plek te hebben met uitzicht op een goed betaalde baan? De eisen van HBO leerbedrijf te worden zijn voor mij nu niet haalbaar, maar MBO is ook geen probleem.
 4. Goedendag allemaal, Ik ben Michael en ben nu sinds een jaar de trotse ondernemer van mijn onderneming. Mijn hoofddienstverlening is het werven van nieuwe klanten door middel van SEA, SEO en Social Media. Ik heb het eerste jaar alleen gewerkt en me vriendin heeft me heel veel geholpen en ik heb nu een kleine klanten kring. De inkomsten die ik nu genereer zijn gering en door omstandigheden heb ik de afgelopen maanden weinig klanten kunnen werven. Door middel van koude acquisitie haal ik mijn klanten binnen en daar heb je ijzersterke discipline voor nodig. En dat mis ik wel eens. Vooral, omdat ik me met andere dingen bezig hou wanneer ik sochtends om half 9 op kantoor zit (thuis). Daarom wil ik mijn bedrijf een boost geven door een kantoorpand te huren en stagaires aan te nemen. Vooral stagaires op gebied van Marketing en Communicatie lijkt mij zeer interessant. Ik kan ze een leuke vergoeding bieden en ik denk dat beide partijen er veel van zullen leren en vooruit op zullen gaan. Nu is mijn vraag; kan dit? en hoe denken jullie hierover? Ik moet eerst voldoen aan de eisen om een erkend leerbedrijf te worden (wat overigens geen probleem is) Ik zou graag 4 stagaires willen aannemen binnen korte tijd en met zijn allen 3 maal per week koud laten bellen. Daarnaast mogen ze offertes maken en klantrelaties onderhouden. Dus het wordt geen slavenarbeid ;)
 5. Heb net contact gehad met fraude helpdesk, maar dit bedrijf is al bekend bij hun. Vind het toch echt bizar dat er zo weinig aan gedaan wordt. Geloof me, 90% procent van de allochtoonse ondernemers zullen het geloven en gelijk betalen.
 6. Ondernemers bij deze wil ik jullie waarschuwen voor het volgende bedrijf. www.bedrijfspagina.nl Ik werd vandaag gebeld door een dame die claimde een overeenkomst met mij te hebben en ik de overeenkomst zou kunnen ontbinden of verlengen. Ik merkte op de een of andere manier dat dit geen zuivere koffie was en vroeg haar om de overeenkomst. Deze was volgens haar opgenomen op een bandje dmv telefonisch afsluiten. Die kon ze me alleen opsturen als ik haar nog een opname liet maken waarin ik akkoord zou gaan met de kosten over de afgelopen 2 jaar. Hier ben ik natuurlijk niet mee akkoord gegaan en ze smeekte me bijna om het bandje in te spreken. Want anders zou het mij een hoop geld kosten. Amsterdam accentje terwijl het bedrijf in Antwerpen ligt. Het gaat hier om een restaurant van mijn vader en daar waar mijn vader helaas de Nederlandse taal niet optimaal beheerst pakken ze voornamelijk dit soort types. Die zijn namelijk makkelijk te belazeren en wie wilt er nou een deurwaarder aan de deur? Of wie wilt er nog een keer betalen voor flut vermelding op een website die niet eens in de zoek resultaten van Google staan? Een gewaarschuwd mens telt voor 2. Sorry dat ik het hier plaats, maar wist niet waar ik het anders kwijt kon. (Edit: titel veralgemeniseert)
 7. de klant heeft de eerste 6 maanden facturen gehad en niets betaalt dus die betaalt hij volledig. Daarnaast is het contract getekend voor 48 dus de 30% wordt over 42 maanden berekend. Hij heeft er zelf om gevraagd, want ik heb hem vaak genoeg de kans gegeven om het netjes op te lossen.
 8. We zijn inmiddels al een paar maanden verder en de klant heeft totaal geen verweer gevoerd en heeft de deurwaarder uitgescholden. We hebben de klant 'in gebreke' gesteld en ook daar is niet op gereageerd. Volgens de deurwaarder sta ik erg sterk in mijn schoenen en in overleg hebben we besproken om een procedure op te starten bij de rechtbank. Via via heb ik vernomen dat de klant straks verweer gaat voeren door middel van een valste getuige. Ik ben zeer benieuwd of ze dit werkelijk durven en hoe de rechter dit zal beoordelen. Ik hou jullie in ieder geval op de hoogte.
 9. Als ik automatisch zou kunnen incasseren had het me een hoop ellende bespaard. Helaas wilt de bank dat ik minimaal een jaar sta ingeschreven in het KVK register en minimaal een jaar een zakelijke rekening heb. Ik heb dus nog minstens 6 maanden te gaan. Op mijn contracten staat wel een machtiging voor automatische incasso. Is het misschien een idee dat ik het uitbesteed aan een factoring bedrijf? Die kunnen dan automatisch incasseren toch? Dat zorgt er weer voor dat ik sneller over mijn geld beschik en klanten die niet willen betalen moeten dan wel reageren. Ik heb immers een machtiging voor incasso op het contract staan.
 10. Het is niet dat ik me aangevallen voel, maar sommige insinuatie's zijn onterecht en niet eerlijk. Ik vind jou mening eerlijk en oprecht en ik ga zeker over jou advies nadenken.
 11. Ik wil iedereen bedanken voor de positieve reacties, suggesties en nuttige informatie. Sabra jij ook bedankt voor je reactie. Ik ben een startende ondernemer en heb nog heel wat vragen dus jullie zullen mij regelmatig terug zien op dit forum. Verder wil ik voor de "moraal ridders" die vinden dat ik klanten wurg contracten aansmeer duidelijk maken dat ik een ondernemer ben. En ondernemers moeten commercieel blijven denken. Niet ten koste van de kwaliteit voor de geleverde diensten. Het gaat tot nu toe heel goed en ik verwacht volgende week minstens 3 contracten te sluiten.
 12. Vastgelegd in een wurgcontract. Domeinregistratie, hosting, SEO en nieuwe website voor vier jaar maandelijks 25 euro? Kan mij levendig voorstellen dat jouw klant van zijn contract met jou wenst te worden verlost. Hij moet toch vrij kunnen overstappen naar een van jouw con collegae? Als de klant niet betaalt en de website is jouw eigendom dan moet je de website op zwart gooien of overeenstemming bereiken met klant m.b.t. overdracht van eigendomsrechten. Succes! Iedereen heeft het recht om een mening te hebben en geven, maar ik vind jou stelling dat ik wurgcontracten gebruik onfatsoenlijk en je insinueert dat ik mijn klanten oplicht.
 13. Ik vind dit een interessant gesprek worden. De website worden geleverd met een "CMS" systeem en daarnaast staat in het contract dat de klant ieder kalender jaar de website 4x naar wens kan aanlaten passen. Dus de gedeeltes die niet met het CMS bewerkt kunnen worden. Dat is een goede service toch? Zo blijft de website altijd up to date. Ik ben sinds deze week pas echt begonnen en de agenda voor volgende week staat aardig vol. Vandaag heb ik een klant gehad die super enthousiast was, maar nog niet zeker was of ze haar onderneming door wilde zetten. Ik heb haar geadviseerd om daar goed over na te denken en heb haar NIET laten tekenen. Ik had haar zo op papier kunnen zetten, maar ik zit ook niet te wachten dat een klant na 6 maanden haar onderneming opheft en ze de "30%" moet betalen. De paar klanten die ik nu heb zijn zeer tevreden en ik behalve die ene die niet wilt betalen, krijg ik maandelijks geld binnen. Ik concentreer me nu inderdaad op het lage MKB segment, omdat ik vanuit daar wil doorgroeien. En groeien doe je vooral met geld en goede referenties.
 14. Als de klant de website, hosting, onderhoud, domeinnamen enz niet appart hoeft te betalen kan ik best een maandelijkse fee vragen toch? Het klinkt aantrekkelijker om een klant 69,- per maand te betalen dan in één keer €3312,- te vragen. Het is heel makkelijk, ik doe een investering. De klant betaalt NIETS vooruit en koopt niets. Aan het einde mag de klant de website behouden. Net zoals KPN dat doet bij zowel zakelijke als particuliere klanten. Voorbeeld: Sim only abbonement betaal je €10,- voor en inclusief een iPhone is dat €50,- voor 2 jaar. Aan het einde van de looptijd is de telefoon voor de klant en is de abonnement opzegbaar.
 15. Allereerst bedankt voor je bericht. Nogmaals, ik doe alleen zaken indien ik de omzet van het bedrijf aanzienlijk kan verhogen. Ik ben momenteel flink aan het groeien, veelal door de goede referenties. Mocht ik mijn werk niet goed hebben gedaan en de klant gaat er NIET op vooruit dan zal ik het contract per direct ontbinden. Ik lever diensten zoals zoekmachine optimalisatie, social media en nog een hoofd product wat ik niet kwijt wil. Ik hou ongeveer €25,- per maand over aan een klant. Wanneer ik Belgische praktijken zou uithalen, zou het me minstens €150,- netto opbrengen per klant. De contracten worden niet allemaal voor 48 maanden afgesloten, maar mocht dat een belemmering zijn voor de klant dan kunnen ze zelfs voor een jaar tekenen. Voor de zekerheid: -ik zet klanten niet onder druk -ik selecteer de klanten op onder andere de haalbaarheid van de wensen -ik gebruik geen agressieve verkoopmethode -een klant krijgt ALTIJD een proefperiode En een contract van 48 maanden kun je lang vinden, maar zelfs KPN maakt gebruik in de zakelijke takt van contracten met een duur van 48 maanden. Ik heb alleen tevreden klanten en dat is geen onzin. EDIT: op de vraag of de klant de website apart heeft betaald; Nee ze betalen dus een maandelijkse fee en kopen het in principe af. Verder heb ik al meerdere malen met deze klant om tafel gezeten, maar hij neemt me niet serieus. Ook de deurwaarder blijkt hij niet serieus te nemen. Het enige verweer wat hij heeft is; ik heb niets getekend en als ik wat heb getekend wil ik een kopie. Deze heeft hij van mij ook gekregen, maar plotseling wilde hij het origineel hebben.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept