Jump to content

Joe40

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  financiering
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. wij hebben een seizoenproduct die in de winter dus weinig omzet genereert. wij hebben ook wel een winterproduct maar merk ik de laatste weken dat de markt echt heel slecht is. dus daarom de keuze om een baan erbij te zoeken, om wat meer zekerheid te creeren.
 2. Sorry voor de late reactie heel veel op pad geweest de laatste week. tot nu toe redden we het nog steeds net wel, kosten en inkomsten zijn ongeveer gelijk. ben nu bezig met zoeken naar een baan erbij om de privekosten te kunnen dekken. het blijft spannend we staan op het randje maar wel in balans.
 3. Gegevens verschaffen is geen probleem, dit is voor mij de eerste keer op een forum, dus vandaar misschien de onduidelijkheid. als bedrijf verkopen en adviseren wij kleinere bedrijven en particulieren rollen folie en op maat gemaakte producten van folie. Verder leggen wij zwembaden en vijvers aan dit is dan ook weer folieverwerking maar dan op locatie. aangezien folie een seizoenproduct is kwamen wij altijd in de winter stil te staan. ons winterproduct is nu silo's verkopen en plaatsen voor water en mestopslag. wat er gebeurt is waarom we nu dus in de problemen zijn gekomen is dat wij in 2010 ons kindje hebben verloren. Dit heeft zo'n impact gehad dat wij eigenlijk niet meer in staat waren om te werken. 2012 hebben we de draad weer opgepakt met inderdaad al een flinke schuld, maar we zitten wel weer in een stijgende lijn. Nu weet ik wel dat dit mijn eigen schuld is en geef dus de bank ook niet de schuld, maar wil wel graag verder met mijn bedrijf. Aantal problemen die zich voordoen is de crisis. aanboren van nieujwe producten ( kan het niet verzinnen meer, of er zijn al 100.000 webwinkels van) Financien is zeker nijpend. Omzet dit jaar tot nu € 70.000 dit is veel te weiinig natuurlijk. €4.000 kosten is €2.000 prive en €2.000 zakelijke kosten, dit was eerder veel hoger doordat we een grote loods hadden met winkel vandaar komt ook de meeste schuld. als er nog informatie mist hoor ik het graag.
 4. De knoop doorhakken om te stoppen is een hele moeilijke maar soms de enige keus. precies maar is dat een goede keus, nu stoppen is 80.000 afbetalen wat nooit gaat lukken. of doorgaan tot het mis gaat en misschien de schuldsanering in. van beide opties kan ik de consequenties nog niet precies achterhalen
 5. 80.000 schuld ontstaan door 2 jaar lang vaste kosten van 4000 per maand??? Is er in die 2 jaar wel omzet geweest? op deze vraag heb je nog geen reactie gegeven. Als er alleen maar een schuld van 80k is en geen bezittingen dan denk ik dat je vooruitzichten niet echt goed zijn. In 2006 zat ik in een vergelijkbaar schuitje, door snel te handelen en de boel op te doeken kon ik de schade beperken. Enerzijds brachten alle spullen nog wat geld (maar niet veel) in het laatje en ik was heel snel van mijn vaste zakelijke lasten af. goede afspraken met crediteuren gemaakt. Verder vanaf dag 1 samen alles aangepakt en daardoor kunnen we het nu weer zonnig in zien. De knoop doorhakken om te stoppen is een hele moeilijke maar soms de enige keus. :-\ er is nu ± 15000 voorraad, en de kosten per maand zijn nu 4000, dit was meer maar het bedrijfspand hebben we al opgezegd 6 mnd geleden we hebben geen verdere schulden bij crediteuren
 6. Eigenlijk niet vreemd. Er is in 2010 een BBZ ingegaan en nu in 2012 is er (weer) een tekort. Blijkbaar zijn de "overlevingskansen" niet erg groot., waardoor externe financier ic de bank geen uitbreidingsmogelijkheden meer ziet en tracht haar belang te verlagen. Ook TS heeft weinig vertrouwen in een goede afloop, gezien zijn eerdere reactie bij de eventuele mogelijkheid familie om financiele steun te vragen! Vraag van TS zal moeten zijn: op welke wijze kan ik de schade zoveel als mogelijk beperken en dat zal zo mogelijk anders moeten zijn dan alweer geld in het bedrijf pompen. niet helemaal mee-ens, ten eerste weet de bank niks van de bbz, ten tweede zijn er projecten waardoor de bank dus ook wel zijn geld terug kan krijgen. de bbz in 2010 kwam door persoonlijke omstandigheden en niet omdat het slecht ging met het bedrijf
 7. de schuld is ontstaan doordat wij 2 jaar eigenlijk niet in staat waren om fatsoenlijk te werken, wij tegelijk een belangrijk dealerschap verloren en we vaste kosten hebben van € 4.000 p er maand. de schuld is dus in 2 jaar ontstaan. nu we dus weer een stijgende lijn hebben en verwachtten dat het goed zou komen, juist nu terkt de bank aan de rem. wat op zich wel logisch is denk ik maar voor ons net op het verkeerde moment.
 8. via familiekan niet en ik zou ook niet willen dat familie erbij in schiet als het wel mis gaat.
 9. En kan je op voorhand niet afspreken met de bank dat als je een project binnenhaalt zij dit toch willen financieren? Is toch ook in hun voordeel? Als je een project binnenhaalt wordt er dan een stuk vooruit betaald door de klant? Dit heb ik al geprobeerd maar de bank wil absoluut niet meewerekn in welke vorm dan ook, wel is het zo dat de klant een aanbetaling doet van het project.
 10. Het besluit is inderdaad al genomen, na lang praten is het nu geworden dat we de tijd hebben tot 1 april, en het krediet per maand € 1000,- wordt teruggedraaid. Verdere regelingen zoals het omzetten naar een andere vorm wil de bank niet aan meewerken. het probleem is dat we dus nu aan ons limiet zitten, maar nog wel tot 1 april de tijd hebben. dus tijd is er nu nog wel maar geen cent om te handelen.
 11. stijgende lijn is nu nog in de min maar er zijn nu kansen op projecten waardoor het dit jaar alsnog goed in de plus zal eindigen nu. maar ik durf de projecten niet te verkopen omdat ik ze nu niet kan inkopen omdat de bank alles heeft vastgezet.
 12. Bedankt voor de reactie,s en ja BBZ hebben we aan gedacht en ook al gekregen in 2010. En de stijgende lijn is in zover dat als we de laatste maanden van dit jaar niets doen omdat we nu niet kunnen inkopen we dan alsnog het jaar met verlies zullen eindigen. Ik zoek dus eigenlijk zoals ik het zie een investeerder zodat er weer wat geld is om het bedrijf door te kunnen zetten.
 13. Hallo ik heb een dringende vraag, ik heb een bedrijf (vof) sinds 2005 samen met mijn vrouw. nu is het bedrijf eigenlijk altijd elk jaar wat gegroeid tm 2009. in 2010 is het heel slecht gegaan met ons gezin door persoonlijk omstandigheden, hierdoor hebben wij 2010 en 2011 met verlies gedraaid. dit jaar 2012 hebben we de draad weer opgepakt en is er weer een stijgende lijn. Vorige week kwam de bank ineens in beeld daar wij een krediet hebben van € 80.000 en we dus ook aan de limiet zitten van die € 80.000 dat het krediet teruggedraaid gaat worden. in 1 klap zitten we nu dus vast en kan ik niet meer inkopen, en dus ook niet verkopen, maar geeft de bank ons wel tm 1 april de tijd voordat ze de stekker eruit trekken met wat voorwaarden natuurlijk. zo mogen we niet meer boven de € 80.000 uitkomen en is de limiet op onze priverekening ook op nul gezet. Mijn vraag is nu omdat ik eigenlijk niet weet wat te doen, moet ik alles op alles zetten om door te gaan ( wat ik graag wil) door bv een baan er naast te gaan zoeken, wat ongeveer de helft van de kosten per maand dekt, met de kans dat de als ik boven de € 80.000 uitkom de bank alsnog zegt het is afgelopen. ik heb dan een baan dus zal ik een afbetalingsregeling krijgen tot mijn 80e jaar. of doe ik niks behalve dan proberen natuurlijk het bedrijf te redden en als de bank dan komt en ik ga failliet misschien kom ik dan in de schuldsanering voor 3 jaar. Graag hoor ik reacties van mensen die hier ervaring mee hebben of iets weten. sorry voor het onduidelijke verhaal maar probeer zo kort mogelijk de situatie te beschrijven.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept