Jump to content

Minus23

Senior
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Mijn bedrijfje is in NL gevestigd. Belgisch BTW-nummer aanvragen wil ik vermijden. Ik vraag me af of ik op regelmatige basis BTW uit België kan terugvragen. Als ik het goed begrijp, moet ik minstens 400 euro aan Belgische btw hebben betaald wil ik dit kunnen terugvragen? Ik kan dus niet elke losse factuur doorsturen, maar lijk ze te moeten bundelen?
 2. Ja ik wil de Belgische BTW terugvragen.
 3. Beste forumgenoten:) Doordat ik doordeweeks in buitenland (BE) studeer is het soms makkelijker om goederen te laten leveren op mijn studieadres. Is het mogelijk deze BTW terug te vorderen? Bedankt!
 4. Hallo! Met een beetje geluk heb ik binnenkort een toffe baan bij een klein bedrijfje in België, in het weekend zit ik thuis in Nederland. Naast mijn (toekomstige) vaste baan ben ik als zelfstandige ingeschreven in Nederland. Waarmee moet ik allemaal rekening gaan houden? Is dit doenbaar? Ik ben sowieso van plan een boekhouder te gaan gebruiken omdat ik bang ben dat ik door de regels/bomen het bos niet meer gaan zien.
 5. Hallo! Ik heb officieel geen bedrijfscomputer, maar ik heb nog een oude laptop liggen die ik voor al mijn boekhouding, beeldbewerking, website codering etc. gebruik. Nu zou ik graag een (bedrijfs)monitor voor deze laptop willen aanschaffen zodat ik wat fijner kan werken, nu vraag ik me alleen af; kan dit wel? Dit vanwege het feit dat ik niet officieel een bedrijfscomputer heb. Groet!
 6. Hoi! Ik heb iets besteld bij een leverancier in duitsland; hij had mij een bestelbon geleverd en daarom stond geen btw vermeldt en een aantekening van NO VAT en dan een totaal bedrag. Nu kreeg ik bij de 'echte' factuur wel ineens te zien dat ik BTW had betaald ( USt.19% ) en de leverancier negeert mijn emails vervolgens. Moet ik dit als het volgende opgeven (voorbeeldje) Kosten 100 @ Crediteuren 100 Te vorderen btw 21 @ Te betalen btw 21 En daarnaast dan nog de BTW terugvraag indienen bij duitsland? Het betreft hier Q1 - 2013 Groetjes!
 7. Hahahaha kuch, helemaal over die zin heengelezen. Mijn excuses. ''bij vooruitbetaling: de datum van betaling als die afwijkt van de factuurdatum''
 8. Oke, dan nog de laatste vraag. Dit aangeven wanneer de factuur betaald is als het om een vooruit betaling gaat, is per wet bepaald? Zoja, heb je hiervan een linkje voor me? Het betekent namelijk dat mijn hele automatische facturering de prullenbak in kan gaan :)
 9. Oke, dus het zou als het volgt op de factuur moeten staan? Betaling ontvangen op : 03/03/2013 Soort betaling : Bankoverschrijving Factuur datum : 05/03/2013
 10. Oke, Het zit zo, ik heb een geautomatiseerde webshop, nu ontvang ik dus soms een betaling voordat ik een factuur(datum) heb aangemaakt. Hoe/wat moet ik het precies vermelden als ik de betaling binnen heb VOORDAT ik de factuur(datum) heb uitgeschreven?
 11. Hoi! Ik werk sinds kort met een beter factuursysteem op mijn website, waardoor de factuurdatum en de orderdatum van elkaar verschillen ( voorheen waren deze allebei gelijk aan het moment dat een klant een order bij mijn webshop deed ) Nu werk ik al met pro-forma facturen, maar nu is mijn vraag : Is het toegestaan om de factuurdatum NA een betaling te zetten/uit te schrijven? Of moet deze altijd op voorhand gezet worden. Tot hoeveel dagen na een betaling is het toegestaan om de factuurdatum naar voren te schuiven.
 12. Hoi! Situatie is als volgt, ik koop producten in bij leveranciers in europa. Nu moet je bij de kwartaalopgave aangeven welk deel je uit het buitenland heb gekocht, voor hoeveel geld. Nu vragen ze vervolgens het deel belasting wat je hierover heb moeten betalen, echter betaal je hier geen belasting over. Moet ik dit dan zelf berekenen en dan in balans stellen met mijn voorbelasting? Zodat het uiteindelijk op nul komt? Als ik producten verstuur buiten NL, moet ik dit dan ook apart opgeven alszijnde diensten buitenland? Bedankt!
 13. Super, dank je wel. Dan zal ik momenteel alleen aan nederlandse klanten leveren.
 14. Het lijkt met nogal frappant dat je de correcte regelgeving enkel kunt vinden als je hiervoor een betaald boek aanschaft. M.a.w. mocht het daadwerkelijke regelgeving zijn dan zou men het ook moeten kunnen terugvinden op de website van de KVK/Belastingsdienst, wat ik momenteel dus niet kan ( maar dit kan ook aan mijn onkunde liggen, daar niet van ) Edit. Zojuist met de belastingsdienst gebeld en die geven het volgende aan : U hoeft niet de prijs per eenheid exclusief btw te vermelden. U bent wel verplicht om de betaalde btw (in de totaalprijs) te vermelden.
 15. Nu zie ik zelf Elsevier niet echt als een 100% betrouwbare bron. Als ik met de belastingsdienst bel, kunnen zij mij dan van een bindend antwoord voorzien?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept