Jump to content

platoNL

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  kvk
  frankwatching
 1. Beste Marcel, dank voor je constructieve bijdrage...! Het gaat om een (naar verwachting) sterk groeiende onderneming) met een mooi verdienmodel. Ik zoek naar een manier om de managementfee mee te laten groeien met de ontwikkelingen, dwz op z'n minst bijstelling per kwartaal. Ik begin op € 2.500, doch wil daar niet ruim een jaar op blijven 'hangen'. Een formule 'per maand' waarin omzet, kosten en reserveringen een rol spelen, en een factor om de benodigde vrije cashflow te bewaken wellicht? of wordt dit dan te ingewikkeld om uit te voeren?
 2. oh ja, uit de reacties maak ik wel op dat EB de aangewezen optie is: minste kosten aan derden, meest flexibel etc....
 3. dank voor jullie reacties!! tja, duidelijk moge zijn dat ik, ongewenst en onverwacht, een zeperd te verwerken heb gekregen. kapitaal moet idd geheel uit toekomstige inkomsten komen en de vraag is dan àlle fiscale besparingsmogelijkheden te benutten. zo te horen zijn die helaas erg beperkt. ik besef dat het dan op sparen/reserveren aankomt: uit managementfee en dividend... ach, gewoon hard werken dus :-)
 4. Casus: - nauwelijks pensioen opgebouwd - 1949 = 63 nu - dga, 50% managementfee 15k - eerste winstjaar 2013, prognose is sterke doorgroei - ik wil stoppen met werken ná mn 70ste In de voorbereiding van mijn laatste 'bergbeklimming' probeer ik nog zoveel mogelijk te repareren van een eerder debacle; daaronder valt vanzelfsprekend ook een redelijke oudedagsvoorziening..... Daarbij vraag ik me af of ik in 7 à 10 jaar nog veel kàn repareren. Kan iemand me adviseren? Daarop wel/niet inzetten? Of het op een andere manier doen gegeven mn leeftijd? Dank alvast, Frank
 5. casus: - 2 fundingpartners, elk 25% ak - ikzelf als managing partner, 50% ak - substantiele resultaten in het vooruitzicht basisafspraak is dat de managementfee - min 2.500 bedraagt - max 15.000 bedraagt we zoeken naar een manier om de managementfee op een verantwoorde, maar ook heldere wijze te laten meegroeien met de omzet. Helder:, betekent in mijn ogen: - geen discussie over wel of niet - strakke aanknopingspunten Verantwoord, betekent in mijn ogen: - liquiditeit van de onderneming bewaken - ruimte voor tegenvallers laten kan iemand mij adviseren hoe een goede 'formule' op te stellen? dank alvast, frank
 6. vervolgvraag: - in een emz-situatie kan ik gebruik maken van fiscale regelingen/voordelen.... - wegen die voordelen niet op tegen - de later optredende - nadelen bij omzetting naar een bv? bovendien is de vraag wanneer en 'of' die situatie wel spoedig zal optreden - aansprakelijkheidsissue is niet doorslaggevend/zwaarwegend
 7. wellicht interpreteer ik verkeerd... maar ik lees 'aanmerkelijk belanghouder moet fictief loon toepassen'??? is dat dan niet zo? indien niet zo, moet ik dan alleen zelf fl toepassen? en, begrijp ik, kan ik om verlaging verzoeken... startup, geen winst jaar 1 enz...??
 8. Casus: - 3 (beoogde) oprichters van nieuwe bv - 2 oprichters zijn funding-partners en op geen enkele wijze verder actief (alleen financiering), elk 25% ak - 1 oprichter is directeur-bestuurder, 50% ak - funding-partners (75+) verstrekken lening aan bv - treden uit na terugbetaling lening en redelijk rendement - prognoseresultaat 2013 nihil of verlies - 2014 € 100.000 ik heb een aantal vragen: - kan ik voorkomen dat fundingpartners gebruikelijk loon moeten toepassen? - is bv wel de meest vd hand liggende optie? dank alvast voor reacties ! Frank
 9. @ Odeon... ja, lijkt me nu een voor de hand liggende oplossing. dank voor je post!
 10. zou ik het idee in kunnen brengen onder een voorwaardelijke waarde, bijv gekoppeld aan omzet oid; daarmee zou ik dan moment van belastbaarheid verschuiven naar moment van waardecreatie. of zie ik dit verkeerd?
 11. ieder 50% vd aandelen eerste optie was... partner koopt aandelen na oprichting... agio € 100k accountant partner kwam met alternatief: (achtergest) lening 100 k èn 50% van nom ak dan moet ook mijn inbreng worden 'teruggevonden'... verkoop idee waardering op 100k, betaling als achtergest lening daar mijn arbeid/inspanningen niet zijn betaald resumerend A en B beiden 50% ak nom A lening aan BV 100k B lening aan BV 100k wellicht heb ik iets niet goed begrepen???
 12. aanvulling: ik kan volgen dat ik moet afrekenen over verkochte goodwill in de eenmanszaak, de vraag is complexer dan alleen de vraag over afrekenen of niet..... WANNEER afrekenen? nu de goodwill op een voorwaardelijke basis, immers (achtergestelde) lening, is vastgesteld. @Michel... inderdaad een goede vraag: zijn er fiscaal betere manieren om dit goed neer te zetten? dank alvast!
 13. @all... dank voor reacties! toelichting: de idee is dat - op basis van ondernemingsplan - we elk voor 50/50% participeren inbreng door mij = businessplan en daarvoor verrichte onbetaalde arbeid inbreng partner = kapitaal tbv startup € 100.000 los van aandelenkapitaal kwam ook de vraag aan de orde of we niet beiden onze inbreng id vorm van een achtergestelde lening moeten doen, dat kwalificeert dan als ev kwalificeert mijn inbreng als goodwill? wat zijn de fiscale consequenties?
 14. Ik heb ruim een jaar gewerkt - in mijn eenmanszaak - aan een nieuw businessconcept. De bedoeling is om in januari te lanceren. Ik heb een (investerende) partner gevonden, we hebben besloten een nieuwe bv op te richten. Ik breng mijn eenmanszaak in. Kan ik mijn verrichte arbeid - de ontwikkeling van het concept - waarderen en op die wijze inbrengen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept