Jump to content

tomvr

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Dat komt door verhalen op het internet van ondernemers die sommige materialen naar privé halen door ervoor te betalen. Zo lijkt het dan ook of je aan het eind niet meer eigenaar bent van de ingebrachte materialen. Het is dan nu gewoon een zekerheid die ik probeer te krijgen. De levensduur van een bedrijf is korter dan men verwacht.
 2. Dat je als eenmanszaak volledig aansprakelijk bent weet ik. Bij schulden kunnen ze alles van waarde in beslag nemen. Maar wat nergens besproken wordt is of hetgeen je afschrijft nog wel van jou is. Want na een stopzetting ZONDER SCHULDEN wil ik ook graag nog verder met mijn wagen blijven rijden. Maar als hetgeen je afschrijft niet meer van jou is, dan kan dat natuurlijk niet. Dat is hetgeen me bezighoudt. Als ik hierdoor (met een afschrijving dus) alles 'verkoop' aan de staat dan ben ik achteraf armer dan ik dacht. Ik heb dan namelijk geen wagen meer, geen computers meer,...
 3. Dank je, dat is wat ik als antwoord zocht! Hoeveel schuld mag ik dan verwachten als ik met de volgende cijfers afkom? (gewoon een schatting) 1) wagen prive gekocht voor 11000 euro 2) waarde bij opstart bedrijf 9000 euro 3) hiervan geef ik 6500 euro als gebruik binnen mijn bedrijf 4) die 6500 euro schrijft ik af over een periode van 5 jaar, dus 1300 per jaar 5) 4 jaar later stop ik vrijwillig en moet ik dus met de fiscus "onderhandelen", en ik heb dus 5200 euro afgeschreven Hoeveel zou ik mogelijk moeten betalen aan de fiscus om de auto te mogen houden?
 4. Misschien dat iemand kan antwoorden op basis van de Nederlandse wetgeving? Wij hebben geen Belgische Higherlevel, dus Belgen zitten ook hier op het forum ;D
 5. Mijn vraag gaat niet om wat de curator kan beslissen, maar wat in de praktijk met het afgeschreven materiaal gebeurt bij stopzetting van een eenmanszaak. Om het gemakkelijk te maken deze situatie: - Het gaat om een vrijwillige stopzetting, dus 0 euro schuld. Ik wil verder gaan als gewone werknemer omdat ik het als zelfstandige te zwaar vind. - Ik heb een wagen, en 2 computers afgeschreven voor een bedrag van 6000 euro - Ik ben 4 jaar zelfstandige Mijn vraag: Hoe zit het met die wagen en 2 computers? Mag ik die gewoon houden, of moet ik deze kopen vanwege die afschrijvingen?
 6. Dat is nu net wat ik probeer te achterhalen (die impact). Hoe een afgeschreven wagen e.a. in een faillissementsdossier met een KLEINE schuld behandelt worden is voor mij onduidelijk. Als alles dat afgeschreven is aan het eind ook een schuld blijkt is toch iets dat men op voorhand moet weten, toch! Het gaat hier om een bedrijf in België (zie mijn eerste post).
 7. Laten we stellen dat ik slechts 2000 euro schuld heb, en ik heb ondertussen werk als loontrekkende waardoor ik die schuld in 3 maanden tijd kan afbetalen. Gaat de curator alsnog die wagen verkopen omdat ik die voor 50% heb laten afschrijven? Dus die 2000 euro is geen 2000 euro schuld maar wel 2000 euro + restwaarde afschrijvingen... Wat ik niet wil is mijn wagen die ik daarvoor privé gekocht heb, inbrengen in de zaak, en dan eigenlijk de wagen aan de staat verkocht heb, en ik achteraf veel kans heb zonder wagen te vallen omdat ik die niet kon terugkopen! Bij een gewone stopzetting omdat ik verder wil als loontrekkende is ook iets dat kan voorkomen. Dus er zijn geen schulden. Maar dan natuurlijk de vraag of ik mijn wagen ook niet moet terugkopen van de staat... Dat is me dus allemaal niet duidelijk en niemand geeft daar duidelijk uitleg over op het internet.
 8. Ik heb een wagen met een waarde van 9000 euro. Die wil ik voor 50% inbrengen in mijn eenmanszaak. Maar ik zit nog met vragen! Als ik de wagen afschrijf verspreid over 5 jaar en het 4de jaar ga ik failliet of ik wil stoppen. Hoe zit het dan met die wagen? Is die wagen van de staat voor het gedeelte dat afgeschreven is, of is deze nog steeds volledig van mij? (Ik heb een bedrijf in belgie!)
 9. Zoals in de titel staat zit ik met de vraag of ik gegevens van bedrijven mag verzamelen en deze vervolgens verkopen in een importeerbare formaat? De gegevens zijn bedrijf, adres, mail, tel, fax, website,...
 10. Mogelijk bedoel je Google Adwords Certified Partner. Maar premium partner kan ook, maar dat is enkel weggelegd voor erg grote netwerken zoals Goudengids ed. Het is niets speciaal en maakt ze niet beter dan een ander. Lees de tekst hieronder over hoe het er aan toe gaat bij Google. Ik zou zelf eerder in zee gaan met een kleine speler - eenmanszaak of freelancer - die niet verplicht is om minimum 10.000 euro uit te geven. Google maakt iemand een partner tegen betaling (men moet betalen om deel te nemen) en door ze te verplichten heel veel geld uit te geven. Dit kan dus betekenen dat klanten duurder uit zijn doordat de uitgaven zo hoog mogelijk worden gehouden. Ik vind die minimum iets dat niet kan.
 11. Beste HL leden, Ik heb geen antwoord kunnen vinden op mijn vraag via de zoekfunctie. Ik heb een kleine eenmanszaak in Belgie en werk o.a. met Adsense van Google Ierland (met een Ierse btw nummer). Ik lever bezoekers aan adverteerders van Google en krijg per klik uitbetaald. Google betaalt mij dan aan het eind van de maand uit. Het bedrag is dan EXclusief btw. Nu gaat het de laatste maanden slecht door verschillende tegenslagen en heb heel veel inkomsten verloren. Om te besparen doe ik tijdelijk mijn simpele boekhouding, en zo ook heb ik mijn eerste btw-aangifte ingediend bij de Belgische fiscus. En het is hier dat ik iets vergeten ben in te vullen. Het gaat om de volgende melding "ontbrekende roosters 44, 46 en/of 48". Ik ben geneigd de maatstaf van heffing in rooster 44 op te nemen en de andere leeg te laten. In het kort: Google Ierland is een Europese tak van Google met een Ierse btw nr. Zij betalen mij uit exclusief btw. Maar ik hoop dat iemand hier enige uitleg kan geven, zodat ik hiervan kan leren. Bij voorbaat dank!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept