MBH

Junior
  • Aantal berichten

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door MBH

  1. Goededag, Ik ben al een tijdje aan het onderzoeken of onderstaande constructie mogelijk is maar ik kom er niet helemaal uit. Is het mogelijk om mijn prive auto te verhuren aan een werkmaatschappij (B.V.) en daarvoor huurinkomsten te ontvangen waarbij de huur voor mij onbelast is in box 1 en ik enkel in box 3 wordt belast met de waarde van de auto? Belastingdienst geeft het volgende aan: “U betaalt belasting in box 1 over de vergoeding die u ontvangt óf in box 3 over de waarde van de auto als het uw auto is. Dit hangt af van het antwoord op de vraag of u extra werkzaamheden verricht waardoor u een hogere verhuuropbrengst hebt. Dit is het geval als u bijvoorbeeld: • actief op zoek bent naar huurders Bijvoorbeeld via een website of app. • de auto naar de huurders brengt en weer ophaalt • de auto vaker schoonmaakt in verband met de verhuur • extra onderhoud pleegt aan de auto in verband met de verhuur U moet dan uw totale inkomsten opgeven als resultaat uit overig werk in box 1 óf als winst uit onderneming.” Ik voldoen niet aan alle bovenstaande punten en val dus in box 3. - Ik ben niet actief op zoek naar huurders - Ik breng de auto niet en haal hem ook niet op bij de huurders - Ik maak de auto niet vaker schoon in verband met de verhuur - Ik pleeg geen extra onderhoud aan de auto in verband met de huur https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/werk_en_inkomen/interneteconomie/auto-met-anderen-delen/een-auto-verhuren/autoverhuur-tegen-vergoeding-hoger-dan-kosten
  2. Bedankt voor je reactie. De fijne kneepjes van deze consequenties ken ik nog niet. Waar moet nog meer op gelet worden naast de werknemersverzekeringen? We willen een situatie waarbij we allebei geen verplichte werknemersverzekeringen willen. We zijn wel allebei 50% aandeelhouder. Voor zo ver ik heb kunnen achterhalen geldt er in deze situatie dan geen verplichting voor werknemersverzekeringen bij 2 holdings als bestuurders (DGA's). Wat is dan het meest voor de hand liggend/gebruikelijk in onze situatie?
  3. Goededag allen, Ik zou graag willen weten wat het beste is om te doen in de volgende situatie: Holding 1 (van mij) Holding 2 (van mijn compagnon) Werkmaatschappij (beide holdings bezitten 50% van de aandelen van de werkmaatschappij) Nu moet er bij het oprichten van de werkmaatschappij worden aangegeven wie de bestuurder is. Wat is wijsheid en het beste om te doen? Er zijn geen bestuurders die geen aandeelhouder zijn in deze situatie. Optie 1: Beide holdings opgeven als bestuurder Optie 2: 1 van de holdings opgeven als bestuurder Ik kom er niet echt uit met de informatie die ik op internet kan vinden tot zo ver. Alvast hartstikke bedankt voor jullie feedback!
  4. Beste heren en dames, Zelf heb ik nog nooit eerder een container geïmporteerd en ik weet dus niet precies hoe het in zijn werking gaat. Ik ben bezig met research voor het importeren van een container vanuit China, het zal gaan om een LCL (groupage) container. Ik zit echter nog met wat vragen: *Welke haven in Nederland zou ik hiervoor het best kunnen gebruiken? of wat is er mogelijk? (Rotterdam/Amsterdam?). Ik kom zelf uit de omgeving Amsterdam en zou graag de goederen zelf willen ophalen bij de haven. *Mijn handelsagent in China heeft aangeboden om zorg te dragen voor het transport. Ik zelf dacht om voor de incoterms CIP of CIF te gaan. Klopt het dat het enige verschil tussen CIP en CIF is dat bij CIP de kosten voor de haven van bestemming door de verkoper worden betaald? Waar zou ik de kosten voor de haven kunnen vinden? Misschien is het namelijk voordeliger om dan CIF te doen. *Hebben jullie nog aandachtspuntjes of tips waar ik op moet letten? Bij voorbaat dank!
  5. Bedankt voor jullie informatie, ik heb besloten om de voorraadwaardering gewoon te blijven doen!
  6. Beste mensen Ik zit voor de administratie van mijn eenmanszaak bij een online boekhoudprogramma genaamd Acumulus. Hun geven aan dat het volgens de Belastingdienst niet verplicht is om aan voorraadwaardering te doen. Ik citeer het volgende van de website van Acumulus (https://wiki.acumulus.nl/index.php?page=voorraadwaardering): “Waarom zou ik aan voorraadwaardering doen? Ten eerste wordt dit in het traditionele boekhouden vaak zo gedaan dus denkt men vaak dat het zo moet. Wij hebben diverse malen aan de belastingdienst gevraagd of het verplicht is, en het antwoord was steeds: nee. Ten tweede kan het van belang zijn om de waarde van de onderneming beter zichtbaar te maken op de balans. Wanneer u niet aan voorraadwaardering doet, is eigenlijk niet goed duidelijk wat de onderneming waard is. Dat kan van belang zijn wanneer u uw bedrijf wilt verkopen. We spreken dan van een commerciële balans omdat de balans de commerciële waarde van de onderneming moet weergeven. Voorraadwaardering is echter alleen nuttig en zichtbaar op het moment dat de werkelijke waarde van de voorraad bepaald en op de balans zichtbaar is. Voor de aangifte IB is de waardering niet noodzakelijk. De belastingdienst gaat primair uit van een fiscale balans ofwel een balans die aangeeft over welke winst inkomstenbelasting dient te worden betaald. Aangezien wij boekhouden zo makkelijk mogelijk willen maken, ontraden wij het hele proces van voorraadwaardering. Het is meer werk en levert eigenlijk alleen maar een rijker plaatje op van het bedrijf. Hierdoor moet u op korte termijn mogelijk meer belasting betalen. Met voorraadwaardering stelt u de aftrek van kosten immers uit. Dat kan in uw voordeel zijn of in uw nadeel afhankelijk of u nu of in de toekomst meer of minder winst maakt. Als u in het begin veel voorraad inkoopt maar weinig verkoopt, zou voorraadwaardering gunstig kunnen zijn. Op termijn maakt het niet zoveel meer uit maar u heeft er wel meer werk aan” Nu is mijn vraag of het echt klopt dat je niet aan voorraadwaardering hoeft te doen. Ik ben in 2013 begonnen met mijn eenmanszaak en heb vorig jaar wel de voorraad aangegeven bij de IB aangifte van 2013. Ik kwam er nu dus achter dat dit wellicht niet eens nodig is en het zou mij een hoop werk schelen. Ik moet de aangifte IB 2014 nog doen en ik zit nu met de vraag of ik de voorraadwaardering kan laten zitten en hoe ik dat het beste kan aangeven in de aangifte inkomstenbelasting 2014. Alvast bedankt voor jullie hulp!
  7. Is een contract met winstverdeling de enigste manier die mogelijk is bij een VOF? Of zijn er ook andere manieren/soorten contracten mogelijk via een VOF?
  8. Is het mogelijk om zonder dat de ontwikkelaar ook een vennoot wordt een contract op te stellen met een verdeling van de winst? Aangezien ik en mijn vennoot al een winstverdeling hebben opgesteld in een VOF contract. Of zou een andere constructie beter zijn?
  9. Beste mensen, Ik en een vennoot in een V.O.F. en we zijn momenteel bezig met het opzetten van een website. De ontwikkeling van de website wordt gedaan door een goede kennis van ons. Deze goede kennis wilt als beloning voor het bouwen van de website geen vooraf afgesproken bedrag maar een aandeel en/of meedingen in de winst van de onderneming. Deze goede kennis wilt dus betrokken worden bij de onderneming. Mijn vennoot en ik weten niet wat de beste manier/opties zijn om de ontwikkelaar van de website te betrekken bij de onderneming. Is het mogelijk om aandelen weg te geven in een V.O.F. ? en wat zou een goede constructie zijn? Heeft iemand hier ervaring met een soortgelijke situatie? Of heeft er iemand advies? Hoe kunnen we dit het beste aanpakken? Bij voorbaat dank voor jullie hulp!
  10. Ik zit met een vraag over het gebruiken van informatie/gegevens van bedrijven voor op je eigen website. Hiermee doel ik op 2 verschillende soorten informatie Bedrijfsgegevens (adres, telefoonnummer etc) Mag een online bedrijvengids zomaar informatie gebruiken van de website van bedrijf X? Zodat de online bedrijvengids deze informatie zelf op hun eigen website kan zetten? Producten/aanbod De website www.jouwaanbieding.nl is een website welke allemaal producten/aanbiedingen van andere websites verzamelt en deze op zijn eigen website plaatst. Is het wel juridisch toegestaan om zomaar deze gegevens van andere websites te halen en op je eigen website te zetten? Bij voorbaat dank voor jullie hulp!
  11. Ik ben halverwege 2013 gestart met mijn eenmanszaak en heb toen geïnvesteerd waardoor ik op een verlies kwam voor 2013. Dit verlies is bij de inkomstenbelasting verrekent met de inkomsten uit mijn bijbaan. Dit samen is het totale verzamelinkomen 2013. Voor het verzamelinkomen voor 2013 had ik evengoed nog een aardig verlies. In 2010,2011,2012 heb ik geen inkomen gehad. Ik had ergens gehoord dat het mogelijk was om het verlies van 2013 dan als aftrekpost/kosten te verrekenen met de inkomstenbelasting 2014.
  12. Beste bezoekers! Ik vraag me af of het mogelijk is om het verlies wat ik in 2013 had als aftrekpost/kosten te gebruiken voor de Inkomstenbelasting 2014?
  13. Oke dat is duidelijk! Dit zou dus wel betekenen dat ik nog €377 terug krijg aangezien ik dit al betaald heb toch?
  14. Beste Joost, De cijfers zijn als volgt: Q3 2013 Verschuldigde omzetbelasting: €120 Voorbelasting: €483 Terug te ontvangen: €363 (dit bedrag heb ik ontvangen) Q4 2013 Verschuldigde omzetbelasting: €2060 Voorbelasting: €1320 Te betalen: : €740 (dit bedrag heb ik betaald) Nu is het dan toch zo dat ik in Q4 de €740 niet had hoeven te betalen wanneer je de KOR regeling toepast? En dat ik dit bedrag dus kan terug vragen door middel van een suppletie Q4 2013?
  15. Hallo Higherlevelbezoekers! Ik ben erachter gekomen dat ik de KOR regeling had kunnen toepassen voor 2013. Ik ben op 01-06-2013 begonnen met mijn eenmanszaak. Ik kreeg het 3e kwartaal geld terug van de belastingdienst. Het 4e kwartaal moest ik €740,14 betalen aan de belastingdienst. De omzetbelasting over heel 2013 genomen kwam dus op €740,14 uit. Ik heb dit bedrag dus nu betaald aan de belastingdienst. Alleen nu kwam ik erachter dat ik gebruik had kunnen maken van de kleine ondernemingsregeling. Hoe kan ik dit nu het beste oplossen?
  16. MBH

    Fiscaal Partners

    Ik heb een fiscaal partner en ik weet dat je als partners samen een heffingsvrij vermogen in box 3 van €42.278 hebt in plaats van €21.139 als je geen fiscaal partner hebt. Nu is mijn vraag: Hoe zit het met de berekening hiervan? Maakt het uit op wie zijn rekening het geld staat? Kun je al het geld op de rekening van 1 van de 2 fiscaal partners zetten zonder dat je hierover belasting hoef te betalen? Bijvoorbeeld €25.000 bij persoon 1 en €15.000 bij persoon 2. Ik kan hier specifiek niet informatie over vinden op het internet. Ik hoop dat er hier iemand is die weet hoe dit precies in zijn werking gaat.
  17. Oke duidelijk! Ik zit alleen nog met het volgende; Ik hoef voor 2013 geen inkomstenbelasting te betalen. Heeft het dan nog wel zin om de kilometeradministratie van 2013 mee te nemen in de administratie? Aangezien de aftrek geen effect heeft omdat ik al geen inkomstenbelasting hoef te betalen.
  18. Beste! Ik heb een scooter in bezit en deze gebruik ik privé en zakelijk, De scooter staat niet op de zaak. De zakelijke ritjes heb ik vastgelegd in een bestandje. (enkel datum, beginstand en eindstand). Ik kan nu toch het aantal zakelijk gereden kilometer x €0,19 aftrekken van de inkomstenbelasting? Ik hoef voor 2013 geen inkomstenbelasting te betalen. Heeft het dan nog wel zin om deze kilometeradministratie mee te nemen in de administratie voor 2013? Kun je dit dan in 2014 verrekenen?
  19. Beste mensen, Ik zit met de vraag of voorraadwaardering verplicht is of niet. Ik heb me laten vertellen dat wanneer je een kleine voorraad hebt dat je deze niet hoeft mee te nemen in je inkomstenbelasting als winst/waarde zijnde, klopt dit? Is er een regeling voor kleine ondernemers? Laten we het volgende voorbeeld nemen: Voorraadwaardering eind 2013: €2.000 Winst en verlies rekening Omzet 2013: €10.000 Inkopen voor verkoop 2013: €10.000 Overige gemaakte kosten 2013 €3.000 Stelling Het deel inkopen wat in aanmerking komt voor de brutowinst berekening bedraagt dan: €10.000-€2.000(waarde voorraad)= €8.000 De brutowinst zou dan bedragen: €10.000 - €8.000= €2.000 Hierna worden de andere gemaakte kosten (geen inkoop) nog van dit bedrag afgetrokken en dan kom ik op een netto winst/verlies: (€2.000-€3.000) = - €1.000(verlies) Klopt deze beredenering? Of moet het op een andere manier worden gerekend of zelfs helemaal niet?
  20. MBH

    Toepassing KOR

    Helemaal top! bedankt voor de hulp
  21. MBH

    Toepassing KOR

    Ik heb een vraag mbt het invullen van mijn omzetbelasting voor het 4e kwartaal en het toepassen van de KOR Start bedrijf: 5 mei 2013 Aangifte 2e kwartaal alles €0 (geen kosten of ontvangsten) Aangifte 3e kwartaal: €362,88 terug ontvangen Situatie 4e kwartaal: Te betalen btw: €740,14 Totaal jaar: BTW: €2180,63 Voorbelasting: €1803,37 Te betalen btw: €377,26 -> toepassing KOR regeling = €377,26? Nu wil ik de Kleine ondernemings regeling toepassen. 1) Ik moet voor het 4e kwartaal €740,14 betalen aan belasting en als ik dan €377,26 aftrek dan moet ik terug betalen aan de belasting, €362,88 het bedrag wat ik in het 3e kwartaal heb ontvangen? 2) Ik moet voor het 4e kwartaal €740,14 betalen aan belasting en als ik dan de KOR regeling toepas van €740,14 kom ik uit op €0,- Welk bedrag is de juiste om bij de aangifte omzetbelasting 4e kwartaal toe te passen @ €362,88 of €740,14
  22. Oke helemaal duidelijk! bedankt voor de informatie
  23. Beste Higherlevel bezoekers, Ik zit met een vraag; Een klant van mijn webshop betaald via Paypal. Vervolgens houdt Paypal een X bedrag in vanwege de kosten voor de transactie. Dit bedrag wordt direct verrekend met het bedrag wat Paypal heeft ontvangen van de klant. Nu vraag ik me af of er over de kosten welke Paypal berekend BTW wordt geheven? Aangezien Paypal geen officiële bank is zou je denken dat ze niet vrijgesteld van BTW zijn. Graag hoor ik jullie mening, ervaringen hierover!
  24. Beste mensen, Ik ben op zoek naar een online boekhoudprogramma voor mijn webwinkel. Echter is er zoveel keuze dat ik de bomen door het bos niet meer zien. Nou vraag ik me af; Welk boekhoudprogramma gebruik jij en heb je een webwinkel? en ben je tevreden over dit boekhoudprogramma?
  25. Bedankt voor je info. Maar in principe is paypal zelf al een eigen kas/bankboek. Je kunt namelijk zo een uittreksel van de transacties uitprinten. Is dit dan voldoende of moet er nog aan andere eisen worden voldaan?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.