Jump to content

usa_wholesailor2

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6

Personal info

 • You are:
  adviseur
 • How did you find us:
  partner-site

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Beste Ondernemers, Misschien dat jullie mijn blogposts wel eens gelezen hebben over HandTrux? https://www.higherlevel.nl/extra/columns/view/511 Ik wil even een korte update schrijven. Ik ben as we speak in Nuremberg en sta daar op de Spielwarenmesse. De grootste van de wereld. Ik zit midden in een droom die uitkomt. En ik dacht dat jullie dat vast wel wilden weten. Ik lig in mijn bed met mijn laptop en ben klaar wakker. Ik probeer al een aantal uren de slaap weer te vatten na mijn nachtelijke plasje, Het wil maar niet lukken. Door mijn kop razen de afgelopen dagen waarin alles wat we hoopten en van droomden uit lijken te komen. We staan hier op de speelgoedbeurs en de hele wereld komt bij ons langs. Iedereen komt even graven. Ook de uitvinder van Kapla kwam langs. Ook even graven. Mijn vrouw en ik gaan als een speer hier. We zijn wel een bijzondere attractie met originele speelgoed. We hebben nu al meerdere containers verkocht. Het moet allemaal nog bevestigd worden maar het zijn allemaal distributeurs en CEO's die met ons praten. Dus die doen geen halve toezeggingen. Dat kunnen ze zich niet permiteren. De mensen van Wallmart zijn langsgeweest en allerlei andere mensen. O.a. de bijna complete staf van Lego. Dat zijn net kleine kinderen! erg leuk!. Ik zal het binnenkort allemaal in detail beschrijven maar ik wilde even kort laten weten dat het erg goed gaat en we erg blij zijn met hoe het zich hier ontwikkeld. We kunnen nu ook alle andere plannen gaan uitvoeren die we al van plan waren. Beste Ondernemer: Houdt vol, blijf kritisch en blijf bijstellen, maar geef niet op en laat je door niemand onzeker maken. Maar ego en arrogantie is je vijand. Ben on-nederlands enthousiast over wat je doet. Dan komt het allemaal goed. Ik ga opstaan en me klaar maken voor een nieuwe dag. Ik MAG nog 3 dagen! YES! Groeten Aldo PS: Zou het komen omdat ik in dezelfde wijk woon als Roy Donders? Zit er iets door het leidingwater? ??? ;D
 2. Ik ga volgende week naar de ToyFair in Nurenberg in Duitsland. Ik vroeg me af of je daar ook aan promotie mag doen als je daar geen officiele plaats hebt. Ik zou me willen verkleden en flyers uit willen delen. Maar ik vraag me af of ik er dan uitgegooid zou worden. Iemand die hier ervaring mee heeft?
 3. Ik kan het bedrijf wel vinden alleen als ik wil afrekenen en mijn gegevens op moet geven dan kan ik alleen USA kiezen als land van mijn bedrijf.
 4. eigenlijk is de vraag simpel. Ik ga zaken doen met een amerikaans bedrijf maar ik zou wel meer over ze willen weten voor ik een handtekening zet. Hoe kan ik een financieel rapport krijgen ? Dunn and bradstreet doen dit alleen voor amerikaanse bedrijven. https://creditreports.dnb.com Chamber of commerce zie ik ook niet iets staan. Misschien gebruik ik de verkeerde zoekwoorden ?
 5. Ik ben in een ver gevorderd stadium in de onderhandelingen met een Amerikaanse partner. We willen zijn product hier ook gaan introduceren en willen daarom zijn merk ook op europees niveau registreren. Nu zie ik dat het registratie process bij de europeese instantie vergelijkbaar is met dat van de benelux die ik al eens doorlopen heb. Wijkt dit in de praktijk ook weinig af van elkaar? Is dit iets om zelf te doen ? http://oami.europa.eu/ows/rw/pages/CTM/feesPayment/feesPayment.en.do Bij het benlux merkenbureau was een registratie waarbij behalve een merknaam ook een logo werd meegegeven geen enkel probleem omdat de combinatie eigenlijk altijd wel uniek is en dus niet op problemen stuit. Is dit op europees niveau ook zo ? Gaarne jullie advies.
 6. Misschien niet helemaal duidelijk van mijn kant, Ik bedoel niet de inhoust van de regelgeving want die heb ik wel doorgelezen. (maar niet echt gesnapt) Maar meer wat de ervaringen zijn om (speelgoed) producten te certificren, wat dat gekost heeft en wie ze daar voor gebruikt hebben. Ik bedenk me nu ook dat ik hier ook voor naar het buitend (binnen eu) kan gaan om deze test te doen. Zal wel eens kunnen schelen in de kosten.
 7. Ik ben bezig om een stuk speelgoed uit de USA te gaan importeren. Deze zal dan een CE markering moeten krijgen om hier verkocht te mogen worden. Het zal dan getest moeten worden op basis van speelgoedrichtlijn 2009/48/EG. "What ever that may be!" Ik heb vanuit de USA al het e.a. gekregen aan tests: - Material safety data sheet met informatie over het materiaal waarvan het gemaakt is: styrene acrylonitrile butadiene copolymer en styrene. Informatie over of je er in kan stikken, het brandbaar is, of het giftig is enz En van twee instanties informatie dat de gebruikte kleuren /pigmenten niet giftig zjn voor kinderen. Nu heb ik een offerte gevraagd en die kwam neer op € 3100,- *dank EU voor het opstellen van idioot veel regels* :P :'( Nu vraag ik me af of dit zo hoog moet zijn ? Of er mensen zijn met ervaring hiermee? Advies ?
 8. klopt ik ben net bezig en nog in onderhandeling met de producent. Maar daar moet ik voor weten welke cijfers ik bij elkaar moet hebben om te kunnen besluiten of het zin heeft. Vandaar deze berekening. Ik heb nog andere plannen met andere producten maar ik moet me deze materie eigen maken. Inzicht krijgen. Ik ken iemand die heeft een winkel en die heeft ie al 8 jaar en nog geen jaar winst gemaakt. Ik noem het zijn hobby. Dat wil ik dus niet. Vandaar dat ik dit allemaal wil weten. Er zijn nog veel zaken uit te zoeken en kosten die er bij komen voor ik hiermee verder kan en of ik dat überhaubt wel moet doen.
 9. Ik ben nu puur met de cijfers bezig. Ik heb nog niks gekocht. Ik laat een paar samples komen en ga daar wat markt onderzoek mee doen. Inkoopprijs is 9,- USD ofwel 6.90 EUR. Maar dan moet het nog naar europa. Ik ben dan ook door getoonde berekening bezig om te kijken of de verhoudingen kloppen tussen de bedragen. Wat wil een groothandel verdienen? Wat moet je aan winstmarge maken als je aan consumenten verkoopt? dat soort vragen. Dat je soms bij hele grote orders nog wel eens verlies moet maken om cashflow te hebben daar keek ik bijvoorbeeld van op.
 10. Verkoop je aan consumenten in een stenen winkel of via internet? In het laatste geval heb je ook nog verpakkings- en verzendkosten (of betaalt de consument die?). Houd bij internet-verkopen ook rekening met retouren. En reken een percentage voor defecte exemplaren (afhankelijk van wat je met de fabrikant hebt afgesproken). Goeie dingen noem je. ! Het zal hoofdzakelijk via internet worden denk ik.
 11. Bedankt mensen ! Ik ben geen rekenwonder maar op deze manier kan ik het wel verder steeds bijwerken als ik andere cijfers binnenkrijg. Ik ben nu aan het onderhandelaar met de producent om me exclusiviteit te geven voor Nederland, België en Duitsland. Ik ben namelijk bang dat als ik het een beetje op de rit krijg dat ik dan links en rechts ingehaald wordt door de grote bedrijven. En daar heb ik geen zin in. Als ik dat kan krijgen dan kan ik ook marktonderzoek gaan doen. Ik heb ook gevraagd of hij er 6 op wil sturen als sample dan kan ik het verder ontwikkelen. Ik houdt jullie op de hoogte.
 12. Ooh ja verwijzing stond verkeerd. Bedankt! Hij klopt dus rekentechnish in ieder geval ? Ik kan aan kosten ook verder niks bedenken dan wat ik gedaan heb. En dan bedoel ik puur de kosten om het hier te krijgen en te gaan verkopen. Opslag e.d. reken ik nog niet uit en bedoel ik dus ook niet.
 13. Dat moet allemaal nog blijken maar ik wilde weten of ik alles wel genoemd heb. Aan belastingen, verzekeringen e.d. Maar ook of de verhoudingen realistisch zijn. Of de comsument er daadwerklijk ook 18,95 voor gaat betalen is nog maar de vraag. Maar ik denk het wel.
 14. Misschien klopt deze al beter. Ik heb er ook bijgezet welke formules ik er bij gezet heb en uitleg. In inkoopprijs zat inderdaad een fout. Groothandel marge moet nu ook kloppen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept