Jump to content

noor80

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ik heb een nota ontvangen van het HBA. Ik ben werkzaam als Visagist en doe dit meer voor de hobby. Mijn inkomsten over 2012 zijn 350 euro. De nota alleen al is 180 euro. Kan iemand mij vertellen of dit verplicht is?
 2. Kan iemand nog naar mijn antwoord kijken?
 3. Ja, klopt, maar in de aangifte ib wordt nu eenmaal onderscheid gemaakt tussen de gewone jaarwinst en de stakingswinst. Dit is bijvoobeeld ook handig als je de stakingswinst wilt omzetten in een stakingslijfrente en aanspraak wilt maken op de stakingsvrijstelling (die i.c. niet van toepassing is). En als je de goodwill boekt op rekening 8020? Wat is dan jouw tegenrekening? Odeon Ik dacht aan deze boeking; 1011 Bank 100000 aan/ 3000 voorraad 50000 aan/ 8020 goodwill 50000 De stakingswinst snap ik niet omdat mijn eenmanszaak nu eenmaal nog niet is gestaakt.
 4. Nu alleen dit nog, en ik ben op de hoogte.
 5. Bedankt Dennis! Dit is me duidelijk.
 6. Ik heb even opgezocht wat je bedoelt met TBS-regeling. Zie ik het goed dat er een deel in box 1 ( verhuur aan mezelf) en een deel in box 3 belast wordt ( verhuur aan partner)? Dit dan wel naar rato.
 7. Waarom kan ik het niet gewoon als omzet inboeken op mijn eenmanszaak? Zoals ik al aangaf een aparte grootboekrekening aanmaken met 8020 goodwill. Over dit bedrag betaal ik dan toch ook I.B.?
 8. Dus bij de aangifte I.B. moet ik aangeven dat ik een deel van mijn eenmanszaak hebt gestaakt? Snap ik dit nu goed of niet.
 9. Bedankt Dennis! Dit ga ik eens rustig doorlezen!
 10. Het is niet de bedoeling mijn hele eenmanszaak over te hevelen naar de BV maar een gedeelte. Zoals Dennis al aangaf ga ik eerst de waarde van dit deel bepalen ( waarde groothandel dus voorraad + goodwill ) De BV gaat dan dit deel van mijn eenmanszaak kopen. Wanneer de BV dit deel gaat kopen wordt dat dan ook weer belast in mijn eenmanszaak? Stel de BV koopt het van mijn eenmanszaak ( goodwill + voorraad) voor 100000. De waarde van de voorraad is 50000 en goodwill is 50000 Verwerk ik dit dan zo in mijn eenmanszaak? 1100 Bank 100000 aan /3000 voorraad 50000 ( staat uiteraard ook op mijn balans voor 50000) aan/ 8010 omzet goodwill 50000 Deze 50000 kan ik dan bij mijn omzet optellen? En wordt belast aan het eind van het jaar? Ik snap dat er voor de BV een goede adviseur moet komen, voordat ik dit doe wil ik zelf eerst een duidelijk beeld hebben hoe dit verder gaat met mijn eenmanszaak en of ik dit zo goed verwerk in mijn eenmanszaak. Bedankt voor jullie tijd mannen!
 11. Hallo Maarten, Bedankt voor je snelle antwoord. Het kwam ter sprake omdat ik het erg druk heb met mijn salon en mij niet volledig kan richten op de groothandel. Hij wil er graag een BV van maken omdat hij een grote ontslag vergoeding krijgt van zijn ex-werkgever, en volgens hem is het dan interessant om er een BV van te maken ( investeren). Hij voegt daadwerkelijk wel wat toe, voor de inkoop kan hij naar China gaan omdat hij diverse talen spreekt. Als ik het doe wil ik het in geld hebben uitbetaald. We willen allebei 50% van de aandelen. Maar dan is de vraag of het dan op het resultaat van mijn eenmanszaak geboekt moet worden. Hij betaald de helft van de voorraad en een bedrag aan goodwill. Vraag 2 ga ik met hem bespreken en ik laat mijn cijfers zien van de afgelopen jaren betreft de groothandel.
 12. Hallo mensen/ leden, Ik heb al jaren een eigen kapsalon. Als hobby ben ik begonnen met het inkopen van haarstukken uit China om dit vervolgens via een webwinkel door te verkopen. Ik mag wel zeggen dat dit inmiddels een groothandel is geworden, ik lever namelijk veel aan kapsalons. Ik run mijn kapsalon en groothandel vanuit een eigen pand welke ook op mijn balans staat. Alles is ondergebracht onder een eenmanszaak. Mijn boekhouding doe ik al jaren zelf, heb ook de benodigde diploma's hiervoor. Mijn vraag; Een kennis van mij wil zich graag inkopen in mijn groothandel en wil hier een BV van maken. De waarde van de voorraad wil hij door 2 delen, en dit bedrag wil hij storten. Vraag 1: Wanneer ik dit doe, moet het bedrag dan in de BV worden gestort of aan mijn eenmanszaak? Het is immers nu nog een eenmanszaak, en de voorraad wordt gekocht uit de eenmanszaak. Wat is het handigst? Vraag 2: Omdat ik de groothandel in mijn eentje heb opgezet en al behoorlijk naam heb gemaakt wil ik wel een stuk goodwill, hoe kan ik dit het beste berekenen? En moet deze goodwill dan aan mijn eenmanszaak betaald worden? Vraag 3: Het pand waar ik werk staat op mijn balans van de eenmanszaak. Wanneer het een BV wordt willen we wel gaan werken vanuit dit pand. Moet ik dan het pand aan mijn BV verhuren en de opbrengsten belasten in mijn eenmanszaak? Alvast bedankt voor jullie tijd! Groetjes Noor
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept