Jump to content

wtenbroek

Junior
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  student
 • Gender
  Male
 • First name
  Willjan
 • Last name
  ten Broek
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  KvK Sprout

Company info

 • Location
  Leiderdorp
 1. Dank voor uw reactie. Alleen mijn vraag is nu, welke is de beste? Met welke cursus heeft u ervaring?
 2. Dag higherlevel, Tijd geleden alweer! Graag zou ik meer kennis willen vergaren op een zo snel mogelijke manier. Kan iemand mij vertellen welke cursus of korte opleiding ik het BESTE zou kunnen volgen waarin ik de volgende aspecten leer: - Snel lezen - Begrijpend lezen - Geheugen verbeteren - Samenvattingen maken - Mind mapping - Tijd plannen Het gaat mij erom dat ik zo veel mogelijk kan leren en onthouden. Er is namelijk nog erg veel wat ik wil leren en toepassen. Omdat er zo veel te vinden is op het internet, ben ik benieuwd of hier iemand is die ervaring heeft in een "allround cursus" of iets... Bedankt alvast! Vriendelijke groet, Willjan
 3. Dankje Wouter, voor je snelle reactie. Dat betekent dus dat als ik een blog heb bijvoorbeeld en ik plaats een artikel van een andere website, zoals Sprout.nl, dat ik "illegaal" bezig ben en voor de rechter gesleept kan worden? @offtopic Nu ik het toch over Sprout.nl heb! Wouter, ik kwam je tegen op die site! Haha. Wat grappig zeg. Hoe is het met je webshop en je verdere carrière? Gr.
 4. Dag forumgangers, ik heb wat opgezocht over copyright, het recht van het kopieren. Nu is mij iets niet helemaal duidelijk. Als ik een website heb en ik zet er dingen op, die ik op andere sites vind. Mag ik dit dan plaatsen, zolang ik de bron erbij vermeldt of niet? Of is dat alleen toegestaan als ik daadwerkelijk toestemming heb gekregen van de schrijver? Gr.
 5. @Sabra Mijn doelgroep zal liggen tussen de 14 en 30 jaar. Ik denk namelijk dat je in deze leeftijdscategorie het meest up-to-date wilt zijn van nieuwe producten enz. Als ik het mis heb, hoor ik het graag. En ja, ik zal klein moeten beginnen. Dus misschien eerst in mijn eigen regio, en als dat aanslaat uit gaan breiden. Maar ik denk niet dat ik me moet focussen op alleen bepaalde soort producten of iets dergelijks. Want mijn concept moet juist zijn sterkte hebben van de grote diversiteit. @TwaBla Van Fab had ik nog niet gehoord. Bedankt voor de link. Maar wat ik wil gaan lanceren zal wel anders zijn dan dit. @Bas Nee, het krijgt niet een startpagina idee. En ik wil ook niet gaan werken met de affiliatie constructie die werd genoemd door Wouter Hol. Als ik me aan meer regels zal moeten houden als ik het direct wil verkopen, dan moet dat maar. Dat soort sites waar jij aan denkt, worden ook bezocht met bepaalde redenen. Mijn site zal ook zo zijn redenen hebben. Hier wil ik verder niet op in gaan. @Annedien Hoen Nee, ik wil niet alleen op een kantoortje gaan zitten knutselen. Voor mij is sociaal contact heel belangrijk. Ik wil dus meer de vibe van het internet-ondernemen opgaan. Het liefst wil ik natuurlijk een flinke site opzetten in 1 keer, maar ik ben bang dat dat niet haalbaar is. Ik heb "the lean startup" en "business model generation" gelijk besteld. Bedankt voor de tips! Met het idee wat ik in mijn hoofd heb over mijn onderneming, denk ik wel degelijk dat ik erg vernieuwend ben. De mensen die ik wel alles heb verteld zijn namelijk erg enthousiast. Bedankt voor alle reacties. Gr. Willjan ten Broek
 6. Ja, daar heb je gelijk in. Misschien is het ook beter om zelf de omschrijving te maken, of in ieder geval te verbeteren naar een tekst die aantrekkelijk is voor de lezer. Maar zij moeten grotendeels bepalen wat er komt te staan. Het draait immers om hun en niet om mijn mening. Dus het moet wel echt inhoudelijk blijven, zeg maar. Verder is dit wel een goed punt om verder over na te denken. Het word zeker geen marktplaats. Geen tweedehands producten. En ook geen troep! Haha. Er word eerst naar gekeken of het wel bij mijn idee past. Zo niet, dan komt het er niet op. Ja, een webwinkel, ik denk dat het daar wel op gaat lijken, als er iets gekocht word. Maar absoluut NIET de uitstraling! Ik ben wel blij met dit forum. Ook al vind ik het niet makkelijk om kritiek te krijgen, of om soms ergens een duidelijk antwoord op te geven. Ik leer er al erg veel van! Gister ben ik naar GO Pitch for a capital geweest. Hier heb ik erg veel opgestoken over het pitchen. Zijn er nog evenementen of borrels die mij echt worden aangeraden?
 7. Nee, het worden ten eerste niet alleen maar gadgets. Ten tweede, word er niet door mij een bericht geschreven maar kunnen zij zelf informatie over het product kwijt. (Voor de duidelijkheid, niet alleen maar producten.) Daarna gaan wij kijken hoe het product het makkelijkst verkocht kan worden online zonder omwegen maar direct via de site. Dus als hun een vaste leverancier hebben, wil ik bekijken of daar wat mee gedaan kan worden. Ook wil ik mij gaan richten op de Nederlandse markt als eerste. Als het aanslaat gaan uitbreiden naar de rest van Europa. De sites die je aangaf zijn naar mijn mening erg rommelig, overal zie je informatie en woorden. Ik heb een simpele en leuke manier in me hoofd om het product centraal te stellen. Maar nogmaals, ik heb het niet alleen over gadgets of producten. Misschien zijn er wel mensen die ook geïnteresseerd zijn in nieuwe uitgaansgelegenheden. Ik zeg niet dat dit mijn insteek was maar nu ik er zo over na denk is dat misschien ook wel interessant. Je laat me wel nadenken TwaBla!:)
 8. Ja ik wil het kopen ook via de site laten gebeuren, zodat er geen omweg gemaakt hoeft te worden, als een consument geïnteresseerd is, in het product. Op welke manier ik dit wil laten gebeuren, daar ben ik over na aan het denken. Uit eigen voorraad is in ieder geval geen optie. Ik dacht zelf aan, geld vragen voor het plaatsen van het product. Dropshipping is zeker een optie. Maar mijn hoogste prioriteit is eigenlijk, de introductie van een product of dienst te vergemakkelijken zonder hoge reclame kosten. Dus misschien wil ik alleen geld vragen voor het plaatsen.
 9. Nee, ik zat inderdaad niet te denken aan goedkope rotzooi uit China. Meer aan design dingen, maar ook producten die bijzonder of gewoonweg leuk zijn om naar te kijken. Waar je bijvoorbeeld een gevoel van krijgt als: "Dat is handig zeg!" of "Dat is leuk zeg!", "dat wil ik hebben!". Maar ik zat eigenlijk niet alleen te denken aan producten, maar ook zoiets als Flowerqlip. De uitstraling van de site moet sowieso professioneel zijn. Geen reclames. Strakke vormgeving. Waar de consument zich vertrouwd voelt om iets te kopen. Een uitstraling die past bij de strakke, moderne tijd. Dit forum heeft me tot nu al geholpen om ook het idee voor mijzelf wat duidelijker te maken. @P.J. Aan welk product dacht jij? Bedankt voor de reacties! Gr. Willjan
 10. Bedankt voor alle reacties! De reden dat ik zo'n cursus/opleiding wil gaan volgen is omdat het mij handig lijkt om een beetje basiskennis te hebben over het ondernemen. Ik heb namelijk nog helemaal geen ervaring en laat me liever geen oor aannaaien als ik wil starten. Ook zijn er natuurlijk dingen die ik, als ik begin, nog zelf kan doen, mits ik de kennis heb. Dit zou dan geld schelen. Wat ik van plan ben, is een online platform op de starten die het voor bedrijven makkelijker maakt hun product onder de ogen van consumenten te brengen, zonder dat zij veel geld hoeven uit te geven. Het kunnen producten zijn in allerlei catagoriën omdat ik een idee heb, hoe ik deze wil gaan onderscheiden. Zodat de consument alleen ziet, waar zijn of haar interesses liggen. Ook het kopen moet makkelijk zijn. Ik heb er zelf een idee over, waar ik in de toekomst nog wel op terug kom. In dit topic heb ik al wat vragen beantwoord https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=26;action=display;threadid=46898 .
 11. Nee, met alleen een wens kom je er niet, daar heb je gelijk in. Daarom wil ik het ook gaan uitvoeren. De reden waarom ik erin geloof is omdat ik het zelf altijd leuk vind om over nieuwe producten te weten te komen. Alleen ik (als consument) heb geen zin en tijd om elke dag alle websites te bezoeken die de producten weergeven die mij misschien interesseren. Of allerlei tijdschriften te kopen waar ze in te vinden zijn. Dan zou ik er elke week 5 moeten kopen. Er staat vaak een tekst bij die het blad zelf verzint en als ik het wil kopen moet ik eerst de website opzoeken die erbij vermeld staat. Veel te omslachtig allemaal! Daarom heb ik een idee in mijn hoofd om dat in een leuke, snelle manier, aan te bieden en te verkopen. Wat ik dus heb te bieden is dus een idee voor een leuk concept. Ik vind het zo moeilijk om hier uit te leggen wat ik precies wil omdat ik niet alles wil verklappen. Is er al een platform waar elke ondernemer aan denkt, als hij een nieuw product op de markt wil brengen of importeert? Waar hij zelf kan bepalen hoe of wat hij neerzet. Het verkopen ook gelijk via dat platform kan gebeuren op een snelle en makkelijke manier. (ik heb nog niet uitgewerkt hoe dat zou moeten gebeuren maar heb zo mijn ideeën). Er zijn veel mensen die gewoon graag op de hoogte worden gehouden over producten waar ze nog niet van weten. En als dat op een leuke en makkelijke manier te weergeven is. Alles laat zien, maar alleen waar zij zich in interesseren. En als ze het willen kopen ze daarvoor ook niet doorgelinkt hoeven worden naar één of andere webshop maar dat direct kunnen doen (misschien inloggen via facebook). Wie zou daar niet elke dag eventjes op willen kijken. In de eerste instantie dacht ik aan een app maar dat gaat nog te veel geld kosten. Daarom heb ik mijn zinnen gezet op een website. Het idee erachter heb ik al klaar. Ik zoek nu nog de juiste manieren om het op te zetten en door te zetten. --- Zijn er nog mensen hier die morgen naar "GO Pitch for a capital" gaan in Nijmegen?
 12. Ik kwam op de site van NHA, een cursus "AOV startend ondernemer" tegen en een cursus "succesvol ondernemen". Is er iemand die hier ervaring mee heeft? Want ik wil graag een cursus of opleiding volgen, die ik naast mijn huidige baan kan volgen. Waarbij ik kennis op kan doen over de vele aspecten, waar ik mee te maken ga krijgen bij het ondernemen. Alvast bedankt! Gr. Mod edit : titel verduidelijkt
 13. Ik wil het ook heel groot gaan aanpakken. Waarschijnlijk neem ik te veel hooi op me vork als ik dat gelijk wil gaan doen, daarom wil ik ook wat kleiner beginnen. Maar uiteindelijk wil ik dat iedereen op mijn platform komt kijken die geinteresseerd is in alles wat nieuw uitkomt en interessant is, wat bij zijn of haar interesses past. Ik zie trouwens onder je naam "raad van advies" staan maar ik heb nog geen enkel advies gekregen van je.
 14. @Highio Bedankt voor je reactie. Het kan inderdaad ook best zijn dat hij het zo heeft bedoeld maar het kwam zo op mij over. Het is misschien wel leuk om een blog te starten. Dankje voor de tip. Ook zal ik een ondernemingsplan gaan maken. Want ik heb nogal de neiging om van A naar C te gaan en dan B over te slaan. Of om niet te weten waar ik moet beginnen. Het lijkt me handig dus om voor mezelf een plan te schrijven. Het is namelijk extra moeilijk om te weten waar te starten en wat er allemaal moet gebeuren omdat ik geen kennis of ervaring heb in het geen wat ik wil ondernemen. Gr.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept