Jump to content

ND2013

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Dat ga ik inderdaad doen, lijkt me het beste. Heb overigens een merkenbureau een onderzoek laten doen, en zij zien er niet veel problemen mee, 80% kans dat het lukt. Ik neem de gok denk ik niet, als er bezwaar wordt gemaakt ben je de kosten sowieso kwijt, plus eventueel juridisch gezeur, gaan we niet aan beginnen. Dank voor alle antwoorden.
 2. Bij deze nog de NICE classification die bij het merkrecht staat: 9 Apparaten voor het opnemen, het overbrengen en het weergeven van geluid of beeld; elektroakoestische apparaten en instrumenten, waaronder luister- en spreeksets en koptelefoons;gegevensverwerkende apparatuur, onderdelen van de voornoemde goederen. Mijn activiteiten vind je in de startpost. De enige activiteit die misschien relevant zou kunnen zijn is: "gegevensverwerkende apparatuur", een netwerkkaart is dat in theorie ook, hoewel het wel een erg breed begrip is. De rest is allemaal gericht op audio(/beeld), waar ik niets mee doe.
 3. Sorry maar wat is dat nu voor een rare reactie? Verkeerde been uit bed gestapt? Ik probeer zoveel mogelijk info te geven zodat de mensen die er verstand van hebben er iets over kunnen zeggen. Het zomaar negeren doe ik niet, daarom is dit topic er uberhaubt. Van een aantal juristen bij merkenrecht bureaus die ik net gebeld heb begrijp ik dat het geen probleem hoeft te zijn, zolang de producten maar onderscheidend genoeg zijn. Het bekendste voorbeeld is Ajax: voetbalclub, schoonmaakmiddel en brandblussers.
 4. De domeinnamen die dat bedrijf heeft in bv Duitsland overlappen met die van mij in NL. De producten/werkzaamheden overlappen echter niet.
 5. Ik zie wel dat hun producten onder NICE classification 9 vallen, en daar zouden de mijne ook onder vallen, hoewel de beschrijving anders is.
 6. Hallo, Een vraagje over merkenrecht: We willen een bedrijf beginnen onder de naam X, dit bedrijf verkoopt server netwerkapparatuur, zoals netwerkkaarten en glasvezelkabels. Nu blijkt er een ander bedrijf te zijn die heeft een merkrecht op X geregistreerd in europa en USA, exact hetzelfde woord. Dit bedrijf gebruikt het woord X niet als merk of product, maar als een bepaalde techniek op zijn producten. Het bedrijf verkoopt hoofdtelefoons om muziek mee te luisteren. Zoals bijvoorbeeld bepaalde 5.1 surroundsets voor thuis THX of Dolby hebben, hebben hun headsets X. Op hun site staat ook dat ze een patent hebben op techniek X. Mijn vraag is nu, gaat dit een probleem vormen? Bij mij is het echt het merk van mijn producten, bij hun een techniek. Maar we doen totaal verschillende dingen, ook in hun beschrijving bij het merkrecht staat niets wat verband zou hebben met mijn producten. Hoor het graag wat jullie hiervan denken.
 7. Sorry, dat bedoel ik inderdaad, had ze even omgedraaid. Klopt, maar prive delen we verder toch alles, dus volgens mij is dit een prima oplossing. Bedankt voor het (snelle) advies!
 8. Hartelijk dank voor je antwoord, ik snap dat het misschien om niet veel geld gaat op die manier, maar het is toch zonde dat wij geld aan elkaar "verdienen" en dat vervolgens naar de belastingdienst gaat. Ik heb nog even met een accountant gebelt en die geeft aan dat ik gewoon een prive onttrekking kan doen, en mijn vriendin een prive storting, en dat het dan ook in orde is! Het gaat overigens om grofweg 15.000 eur.
 9. Hmm, dat zit ze inderdaad, dat is wel jammer. Zijn er andere mogelijkheden?
 10. Hmmm ok, Zij telt de rente dan op bij de winst en betaalt hier belasting over. ik voer de rente op als kosten. Even voor de zekerheid, de uiteindelijke kosten zijn dan per definitie 0. Hartelijk dank.
 11. Aha, zoiets vermoedde ik al. Hoe gaat dit precies in zijn werk? Haar zaak leent het geld aan mijn zaak, tegen 0% rente o.i.d? (of zijn er regels voor die rente, zij hoeft er niet aan te verdienen in principe, het geld komt uiteindelijk allemaal uit en in dezelfde pot) En mijn zaak betaald het langzamer hand terug? (bv over 48 mnd)
 12. Hallo, Ik en mijn vriendin hebben op dit moment allebei een eenmanszaak, we zijn geregistreerd partner en wonen samen. Nu heb ik voor mijn bedrijf een bestelwagen nodig om goederen te vervoeren. Zij heeft al een (personenauto) van de zaak waar ze alleen zakelijk mee rijd en een kilometer registratie bijhoud. We hebben ook nog een kleine prive auto. Het punt is nu, ik kan vanuit mijn zaak die auto niet betalen. Haar zaak draait prima en daar is genoeg geld beschikbaar om hem ineens af te rekenen. De vraag: - Kan er met het geld uit haar zaak een bestelauto gekocht worden, die ik vervolgens voor mijn zaak gebruik? Hartelijk dank.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept