Jump to content

SomaQan

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. @The Toolman, Bedankt voor de reactie. Ik snap dat de klant niet de volledige risico mag dragen een ervaren bezorger dient er slechts voor zoals je bij een hotel kunt kiezen voor een 5 sterren hotel of een 2 sterren hotel. Ik ben echter ook nog bezig met verschillende opties om de risico's zo klein mogelijk te houden. Bij justeat betaal de klant het restaurant die dan volledig zorg draagt maar als er iets verkeerds geleverd wordt verwijst justeat naar het restaurant, in mijn geval kan ik hier ook naar de bezorger verwijzen maar zoals ik hierboven al eerder zei ben ik hiervoor een oplossing voor aan het maken. Ik vind het juist wel een goede vergelijking de enige bijdrage van justeat is zoals je zegt met IDEAL betalen en dat de restaurants vindbaar zijn. de meerwaarde van mijn platform is zonder alle kaarten op tafel te leggen dat de bezorgers een zakcentje kunnen bijverdienen terwijl ze zelf boodschappen doen. Mijn platform koppelt als het ware bezorger en besteller aan elkaar. Daarnaast zorgt mijn platform ervoor dat betalingen tussen bezorger en besteller gemakkelijk verloopt. Voor de bestellers is de meerwaarde dat de boodschappen op dezelfde dag bezorgd worden het streven is om hierin het snelste te zijn. Dat kan als je de bezorger vertrouwd met jouw geld. Mijn platform beschermt de besteller hier tegen. het enige contact tussen bezorger en de besteller is het afgeven van de boodschappen. Als ik zou vertellen hoe ik dit rendabel ga maken blijft er niet veel van mijn idee over, ik wil dit graag nog even geheim houden.
 2. @Ron van der Kolk, Precies! volgens mij begrijp jij wel welke kant ik op wil. @John B Ik begrijp wat je bedoelt, we zijn allemaal mensen en maken wel eens fouten, dus ook een ervaren bezorger kan een fout maken. Om deze risico nog verder te beperken naast het kiezen voor een ervaren bezorger was ik al voor aan het kijken. Ik kan je nu nog geen duidelijk antwoord geven, maar ik heb wel wat ideeën om dit op te lossen, ik moet alleen nog onderzoeken of het haalbaar is. @Ward & Brood, Er is wel degelijk bestaansrecht voor dit soort platforms, andere platforms hebben dit al aangetoond. Heb jij wel eens eten besteld bij justeat? Wat als je eten niet bezorgd wordt? Krijg je dan een nieuwe maaltijd van justeat? (in mijn platform betaal je weliswaar pas als je alles ontvangen hebt, maar dit is maar om een voorbeeld te geven.) Ik snap niet precies wat je hiermee bedoeld, maar als je bedoelt dat een bezorger meerdere bestellingen tegelijkertijd gaat oppakken dan heb ik daarvoor al een oplossing dat bezorgers niet meer dan één bestelling kunnen opnemen binnen 1 uur. Ja je kan natuurlijk een nieuwe account aanmaken, maar je betaalt dan weer een fee om bezorger te worden. @Highio Ik begin het liefst onafhankelijk gaande weg kan er geëvalueerd worden om de handen in een te slaan met eventuele merkeigenaren. Bedankt voor de reactie allen.
 3. @Norbert Bakker & Ron van der Kolk Bedankt voor jullie reactie, wat Ron van der Kolk suggereert klopt er is daar geen sprake van. Ik heb er over na zitten denken en ik begin ook steeds minder het nut van de API in te zien. Ik kan inderdaad beter beginnen met een klein assortiment, ik zat net zelf ook te denken om het assortiment gaande weg door gebruikers zelf uit te laten breiden. Hiervoor zal ik een team opzetten die toezicht zal houden over de producten. Door middel van Autocomplete kunnen de gebruikers vervolgens naar producten zoeken en een boodschappenlijstje opstellen. @Patrick Keizer Bedankt voor de reactie. De boodschappen worden pas betaald nadat ze bezorgt zijn en de besteller moet om zijn goede intentie te tonnen wel de bezorgkosten vooruit betalen. Een bezorger moet eenmalig ter registratie inschrijf kosten betalen om bezorger te kunnen worden. Een verkeerd item of een slecht product ontvangen? Mijn platform heeft als doel om niet te concurreren met de grote supermarkten maar om de gaten op te vullen die zij laten liggen. Ik kan uiteraard niet dezelfde service bieden als een verkeerd item wordt bezorgt. Daarom ligt de focus op het puntensysteem waarbij er onderscheid gemaakt wordt tussen ervaren bezorgers die bijna foutloos te werk gaan en beginners waarvan je nog maar moet afwachten. Daarom is het ook de bedoeling dat beginners in het begin alleen tot een bepaald bedrag mogen bezorgen waardoor je als consument minder risico loopt. Iedereen die van gemak houdt en door welke reden dan ook zelf niet wil/kan/geen zin heeft om in de rij te gaan staan. @The Toolman, Bedankt voor de reactie. Dat is dan een keuze die je moet maken, voor meer zekerheid kiezen bij grotere bestelling of toch lekker goedkoop die broekie die net aan zijn 3de bezorgdienst bezig is waarbij er nog een limiet aan zijn bestedingbedrag zit.
 4. Ik zal wat extra toelichten, wat mijn idee in het kort is zonder alle kaarten op tafel te leggen. Dat de boodschappen bezorgt gaan worden door mensen uit je eigenbuurt. In het begin ligt de focus op de kleine week boodschappen tot 50 euro. De bestellers betalen bezorgkosten aan de bezorger. Hiervoor komt een puntensysteem waarin bezorgers met weinig bezorgervaring eerst voor kleine bedragen boodschappen mogen doen. Hoe meer ervaring hoe meer bezorgkosten de bezorgers gaan krijgen.
 5. Dan is enige vorm van terugkoppeling op inhoudelijke reacties toch zeker wel gewenst als blijk van waardering. En puntsgewijze terugkoppeling geef je al in bovenstaande bericht, maar in eerdere draadjes ontbreekt dat als constatering. Ik heb een idee of ik zit een beetje in dubio en dan? Daarmee kom je niet veel verder. Groet, Highio Dat is geconstateerd en ik beloof beterschap, maar als het goed is heb je ook geconstateerd dat dit alleen voor mijn eerste twee topic's geldt en dat ik in mijn laatste topic netjes heb teruggekoppeld en heb gezegd denk dat ik er uit was en iedereen heb bedankt.
 6. Even met de moderator-pet op: jij bepaalt niet of en hoe mensen mogen reageren. Iedereen is vrij om te reageren, ik dus toch ook? Het is mijn topic en wil het graag ontopic houden, dat is toch niet te veel gevraagd beste moderator. Anders kunnen we even nog tientalen topics doornemen waarom x niet op y heeft gereageerd.
 7. Jullie als ondernemers zouden toch als eerst moeten weten dat niet alle ideeën in goud veranderen. Ten tweede, jullie kiezen er zelf voor om te reageren, niemand die jou verplicht. Ik bepaal zelf wanneer ik ergens op wil reageren bedankt.. @Abdelkarim, Bedankt voor je eerste reactie, ik weet dat mijn idee niet hetzelfde is als AH Online en Hellofresh de enige overeenkomst is dat we boodschappen bezorgen maar de manier waarop,snelheid en gemak is totaal anders. Als je nog meer zinvolle reacties hebt dan zie ik ze graag tegemoet, maar anders raad ik je aan om je forumposts ergens anders op te hogen. @Ron van der Kolk Wat je nu hier schetst met een kladblok de supermarkten afgaan is mijn Plan B, ik ben blij dat dit dan geen gedachten was van mij. Een API leek mij alleen makkelijker. Bedankt voor je uitgebreide reactie. @Ward, Goeie tip! ik zal er naar kijken, mijn eerste gedachten/zoektocht was meer gericht op een API, maar mocht ik hier niet aan kunnen komen, dan zal ik de mogelijkheden hiervan onderzoeken. Bedankt voor de reactie. @Highio, Daar heb je gelijk in, mocht ik niks vinden dan zal dit ook de aanpak zijn. Van SRC heb ik nog nooit gehoord ik zal kijken of het iets voor mij is bedankt. @RiVe De kleding online doorverkoop idee is als enige overeind gebleven, door omstandigheden hebben we dit begin dit jaar weer kunnen oppakken. Ik doe dit samen met een kameraad. We hebben besloten om zelf kledingstukken te maken, een merknaam is al bedacht en de eerste test shirtjes zijn al geproduceerd/bedrukt om de kwaliteit te testen. Binnenkort worden hier ook caps aan toegevoegd. We proberen eerst een aantal samples te maken van onze collectie. @mmint & Hans van den Bergh Voor jullie geldt wat ik aan het begin van deze post zei, graag vanaf nu ontopic a.u.b.
 8. Ik zit met het idee om een nieuwe boodschappen bezorg platform op te zetten. Een met een concept wat nog niet eerder is toegepast. Ik heb mijn idee al deels op papier uitgewerkt, het programmeer werk wil ik zelf gaan doen en ik heb al een opzetje. Nu rest mijn vraag waarvoor ik dit topic heb geopend. Hoe kom ik aan een productenlijst van Nederlands grootste supermarkten? Ik heb al naar een API gezocht op Google, buiten Syndy.com kom ik niet echt veel tegen, bovendien bevat de API van Syndy niet de grote supermarkten waarnaar ik opzoek ben. Moet ik hiervoor misschien contact opnemen met de supermarkt zelf? Ik ben wel sites tegen gekomen van mogelijke concurrenten in dezelfde niche(wel een totaal ander idee/aanpak) maar ik ga ze natuurlijk niet mailen om te vragen hoe zij daaraan zijn gekomen. Productprijzen zijn niet essentieel bij mijn idee, een productlijst met een iets verouderde beprijzing, bijvoorbeeld een zak chips wat eerst 1,09 kost maar tegenwoordig 1,25 kost kan ik ook prima verwerken in mijn idee. Ik hoop dat er hier mensen zijn die mij in de juiste richting willen sturen. Alvast hartelijk dank.
 9. De prijs van de silicone is exclusief verzendkosten 3,80 Je hebt inderdaad een punt met waarom ik het anders zou moeten doen . Daar heb ik daar eerlijk gezegd niet zo stil bij gestaan. Ik heb wel wat research gedaan naar verzend manieren met track and trace, maar ging er automatisch vanuit dat webwinkels die telefoonhoesjes verkopen "allemaal" ook aan track en trace deden. @J H (Hans) van den Bergh, @mmint Dus als ik het goed begrijp zeggen jullie gewoon dat het risco nihil is met de brievenbus, en dat ik gewoon voor die optie moet gaan. Naar mijn mening is dat ook eigenlijk de enige manier om een rendable marge te houden dus ik denk dat ik er uit ben. Bedankt heren. Feedback of tips zijn altijd welkom
 10. Hallo ondernemers, Ik zit een beetje in dubio. Ik heb een product die ik op de markt wil brengen, maar zit een beetje te tobben met de opties wat verzenden betreft. Het product heeft de volgende eigenschappen. - Het product past door de brievenbus - Weegt 35 gram - Is van silicone Mijn eerste gedachte was om het gewoon via de Brievenbuspakje (€1,20) van PostNL te versturen. Deze optie levert mij ook het meeste marge op aan winst. Alleen het nadeel van deze optie is namelijk dat de klant zijn pakje niet kan tracen, en dat ik geen poot heb om op te staan als de klant dadelijk zijn pakje niet ontvangt en een klacht indiend. Heeft iemand wat tips voor mij ? Alvast bedankt! Mohamed Ibrahim
 11. Hallo Levellers, Ik heb een idee om een site beginnen waar je een snack kunt bestellen. Een snack waar er veel vraag naar is in Nederland. Het probleem zit hem in waar ik de snack vandaan moet halen, in het buitenland o.a America en Engeland is het erg populair en bijna overal verkrijgbaar. Het is een product die je uit het vriesvak kunt halen maar ook vers kunt bereiden. Opzich is de breiding ervan wel simpel, maar ik heb geen ervaring in de horeca om het zelf te breiden. Mijn vraag is zijn er mensen hier die ervaring hebben met diepvries producten uit het buitenland halen en wat er allemaal bij komt kijken ? houdbaarheid,import,waren wet etc tec. Bedankt alvast! Met vriendelijke groet, Mohamed Ibrahim
 12. Hallo, Ik heb een paar vragen die ik ook elders op een fora gesteld heb maar nog geen duidelijke antwoord op heb. - Is het toegestaan om kleding,accessoires in een stenen winkel te kopen en deze dan online door te verkopen ? - Mag ik het ook doorverkopen zonder vermelding van waar het vandaan komt ? Wel laat ik de labels en zo er gewoon opzitten. - Mag ik de prijzen op de labels doorstrepen of wegknippen, uiteraard laat ik het merk er gewoon opzitten en ook de naam van stenenwinkel. Ik hoor graag wat jullie te vertellen hebben. Met vriendelijke groet, Mohamed Ibrahim
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept