Jump to content

Sanderrr

Junior
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Hallo Joost, dank voor je reactie. Wellicht heb ik mijn situatie verkeerd uitgelegd. In overleg met mijn accountant (Tevens fiscalist) zal een gedeelte van de eenmanszaak in de BV worden ingebracht. Dit neemt echter de nodige tijd op zich. De vraag is dan of ik al kan beginnen met verkopen van items door het KvK nummer te wijzigen, en vervolgens de inbreng voltooien in de loop van de komende weken/maanden.
 2. Goedemorgen, bepaalde activiteiten van een eenmanszaak wil ik onderbrengen onder een BV. De eenmanszaak zelf blijft gewoon bestaan. Mijn accountant/fiscalist is traag met antwoorden maar ik zou graag van start willen gaan met de verkoop van bepaalde producten. Ik verkoop nu via Amazon onder het KvK nummer van mijn eenmanszaak. Wanneer ik simpelweg het KvK nummer van Amazon verander naar mijn nieuwe BV; is dat in principe genoeg? Uiteraard moet ik de eenmanszaak nog (gedeeltelijk) inbrengen etc, maar kan ik wel alvast van start met verkopen?
 3. Hartelijk dank. Dus als de BV momenteel niks doet is het eigenlijk geen probleem? Ik zal pas activiteiten starten als ik terug ben in Nederland en daarbij ook de volstorting voldoe?
 4. Goedemiddag Joost, hartelijk dank voor jouw reactie. Het vormt dus alleen een probleem zolang de volstorting nog niet formeel voldaan is? Iemand anders wees mij erop dat je in theorie ook het geld in een la kunt leggen om te zeggen dat de volstorting voldaan is, maar dat zal wel niet waterdicht zijn. De Notaris heeft wel aangegeven bij tekenen dat het belangrijk was dit op tijd te doen. Dit staat er in de overeenkomst: De volstorting van aandelen dient onverwijld plaats te vinden doch uiterlijk een juni twee duizend achttien; Is het dan geen probleem als ik dit 1 augustus doe, behalve voor het feit dat ik dan wel hoofdelijk aansprakelijk blijf voor mijn acties tot die datum?
 5. Goedemiddag, wegens een langer verblijf in het buitenland zou het mij niet lukken om de volstorting te voldoen voor de in de overeenkomst vermelde datum. Het gaat om een werk BV met 1 eigenaar (ik). Toelichting: Planning is kom t/m eind juli in het buitenland te zijn. Echter, volgens de overeenkomst moet volstorting voor 1 juni plaatsvinden. Helaas is het niet gelukt om voor vertrek een bankrekening te openen voor de BV. Is het nu noodzakelijk voor mij om naar Nederland terug te vliegen om een bankrekening te openen om vervolgens de volstorting te voltooien; of zijn er nog andere manieren om dit probleem op te lossen? Ik hoor graag jullie advies,
 6. Dit kan ik niet volledig volgen. Maar dit is een redelijk standaard afspraak?
 7. Naar aanleiding van jullie opmerkingen nogmaals (zelf) door het document heengegaan. Ook bezig een jurist te beanderen om in de toekomst dit soort documenten voor mij door te nemen. -- Het punt dat ik nu zelf nog tegenkwam is: - Distributor [[Dat ben ik ]] accepts exclusive liability for all contributions and payroll taxes required under laws of the Netherlands as to all persons employed by and working for it.
 8. Wederom dank voor het meedenken en de kritische noot. @Highio > Dan zal ik het verkeerd geïnterpreteerd hebben. Helaas gebeurd dat makkelijk via internet. Ik waardeer je expertise mening en zal voortaan beter opletten met dergelijke zaken. Wellicht een jurist inhuren om er doorheen te kijken. Is een jurist de juiste adviseur, of kan ik het beter ergens anders zoeken? @Jaap > Ik moest je reactie meermaals lezen maar hartelijk dank voor de uitgebreide comment. - Eerlijk gezegd lijkt mij de kans op enig juridisch geschil zeer klein; en om alles tot de puntjes in bepalingen te zetten lijkt mij ook enigszins overbodig (maar wellicht naief?) De overige punten ga ik nog verder over inlezen (zoals NCC en Weens koopverdrag) -@Norbert > Dat is goed om te weten. Iets om makkelijk overheen te kijken zonder de nodige kennis.
 9. @Norbert Nee, die woorden komen er niet in voor. Hoezo? @Highio Ik waardeer dat je je mening geeft maar je opmerking komt (onnodig?) beledigend over. Als jij het onverstandig vind om dit te doen hoor ik dit graag, en indien je een advies hebt hoe dit beter te doen hoor ik het ook graag.
 10. Ik denk dat je doelt op productaansprakelijkheid, maar als je morgen van Nederland iets koopt in België ben je gewoon importeur en internationale handel aan het bedrijven. Groet, Highio Ik doel inderdaad op aansprakelijkheid. Gaat hier om een vrij grote partij die zelf met een overeenkomst kwamen. Hier zijn enkele aanpassingen in gedaan van mijn kant.
 11. haha nee, scherp opgemerkt maar dit gaat over een UK supplier. Hier werken we al langer mee samen maar nu we toch bezig zijn het geheel iets formeler maken.
 12. Wow wat een snelle reacties, hartelijk dank Steven en Norbert! Mag ik nog vragen wat het laatste stukje betekend? and judgment upon the award rendered by the arbitrators may be entered in any Court.
 13. Goedemorgen, in een overeenkomst met een leverancier wil ik graag bepalen dat mocht er iets mis zijn dit volgens de NL wet gaat. Leverancier wil graag toevoegen dat dit dan wel in de Engelse taal moet. Is dit een ' trucje ' om alsnog niet de Nederlandse wet te volgen? Zie het betreffende stukje hieronder. Any dispute relating to this contract or the breach thereof shall be settled by arbitration to be held in the Netherlands, in the English language, in accordance with the laws of the Netherlands, and judgment upon the award rendered by the arbitrators may be entered in any Court.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept