Jump to content

valentyn

Junior
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  geen
 1. nee elk kwartaal zon soort bedrag.
 2. kwartalen 1-3 ongeveer 600-700e (alle bedragen zijn verekend met btw die ik in de kosten heb voorgeschoten) aan btw. mn marges zijn idd niet zo hoog.
 3. ik kan geen gebruik maken van de kleine ondernemers regel helaas. val ik net buiten. die 2000 euro is winst over het hele jaar. ik moest over het 4de kwartaal 1000 euro btw aan de belasting dienst betalen. ik heb het inmiddels opgelost ;D
 4. Bedankt voor de info. Toch blijf ik het een beetje raar vinden, eerste jaar een dik verlies, volgend jaar een beetje winst en dan direct moeten terug betalen. Lijkt mij , voor de levensvatbaarheid van het bedrijf toch redelijk dat je die kleine winst met het verlies van het jaar daar voor mag verekenen om zo wat extra spek op de botten te krijgen voor het komend jaar. Maar daar vergis ik me dus in :P ik heb de btw aangifte voor 4de kwartaal al gedaan en betaald. Kan ik nu toch nog wat extra kosten posten genereren voor 2014? Als ik nu naar de winst en verlies rekening kijk staat er een positief saldo van 2000 over 2014. Ik snap dat ik het niet handig heb aangepakt (had beter in dec nog wat zakelijk aankopen kunnen doen), maar zijn er nog mogelijkheden om die 2000 wat te drukken? Vr groet, Valentijn.
 5. Goedemiddag, Ik heb sinds 2013 een kleine eenmanszaakje. Verder ontvang ik sinds 2013 bbz om in mijn levensonderhoud te kunnen voorzien. Het eerste jaar heb ik een verlies van 8500 euro geboekt. Ik hoefde daardoor niets aan de gemeente terug te betalen. Het tweede jaar (2014) heb ik een kleine winst van 2000 euro gemaakt. Moet ik dit bedrag nu aan de gemeente terug betalen? Ik vind dat zelf een beetje cru, aangezien ik nog druk bezig ben met het verlies van het eerste jaar goed te maken. Ik heb dit geld ook niet liggen, maar door het jaar heen direct weer in de zaak geinvesteerd. Heb ik pech en moet ik gewoon 2000 euro dokken of zijn er regelingen waarin je b.v de winst mag verekenen met het verlies van een jaar er voor? Weet iemand hoe dit precies zit? Vriendelijke groet, Valentijn.
 6. Hola! Ik ben 10 maanden geleden samen iemand een vof begonnen. We importeren wijn uit spanje en proberen dat hier in nederland te verkopen. Nu doe ik de boekhouding. De voorraad hou ik bij in een excel bestand. Nu is het zo dat we zojuist weer een grote lading wijn hebben gekocht. Dit administreer ik onder grootboekrekening 7000 inkoop wijn. Maar als je nu de jaarrekening zou opmaken lijkt het alsof we erg veel verlies geleden hebben. Dit komt natuurlijk omdat de inkoop wijn een grote kosten post is, en deze wijn nog niet verkocht is. Is this the way to go? Of moet je toch op 1 of andere manier de voorraad die je hebt in je administratie verwerken? Zo ja..ook graag wat tips hoe dit het makkelijkste kan :) Alvast bedankt!
 7. Hola :) Ik heb 6 maanden geleden samen met iemand een vof gestart. Nu ben ik aan vroege kant, maar ik ben bezig om uit te zoeken hoe ik het beste de jaarrekening + IB kan gaan doen. Kan ik dit zelf doen? Of is het beter uit te besteden. Ik heb al een aantal boekhouders benaderd, en het most me ongeveer 400,-. Wat ik alsnog wel veel geld vind. Is dat ook zo? Paar gegevens over de onderneming: - detailhandel via internet - 5 verschillende producten - tot nu toe iets van 200 bestellingen - boekhouding heb ik tot nu toe zelf gedaan via www.e-boekhouden.nl. En is verder accuraat - btw aangifte ook zelf gedaan. Het is op dit moment nog een erg klein bedrijf. We zijn begonnen met een start kapitaal van 11.500E. We hebben uiteindelijk verlies gedraaid (iets van 4000 oid). Wat adviseren jullie mij (behalve volgend jaar winst te maken ;D )
 8. gheghe ;) ja ik snap wat je bedoeld. Maar je kan ook niet alles vast leggen toch. Je krijgt toch onherroepelijk te maken met veranderende omstandigheden. In het vof contract staat iig dat er de eerste 3 jaar geen winst ( behalve het primair winst aandeel) mag worden opgenomen.
 9. Alles gaat in goed overleg natuurlijk. Ik krijg een primair winst aandeel (de hoogte hiervan bepalen we elk jaar opnieuw) daarna wordt de "winst" pas door 2 gedeeld. We hebben in eerste instantie afgesproken om zeker de eerste 3 jaar deze winst niet op te nemen. Daarna herevalueren.
 10. hartstikke bedankt voor jullie input. Ik laat het vennootschap onder firma contract door mijn accountant controleren. En mocht het bedrijf een succes worden dan heb ik er totaal geen moeite mee om 50% van de winst af te dragen. Dat moet je gewoon zakelijk zien toch? De andere vennoot loopt NU al het risico, logisch dat daar iets tegen over moet staan. Bovendien hebben we afgesproken dat alle eventuele winst direct weer in het bedrijf wordt gestoken. Niemand trekt er iets uit dus. Behalve mijn "salaris" dan.
 11. Het ging mij om het "toontje" van nico. Ik vind dat geen normale manier om een onervaren starter van advies te voorzien. Maar goed, dat zal dan misschien wel aan mij liggen. En natuurlijk heb ik wel 100% vertrouwen in mijn idee/bedrijf. Anders was ik niet begonnen. Echter is het met zon krap budget ook noodzakelijk om goed te letten dat de kosten niet uit de klauwen lopen. Ik vind de kosten voor het uitbesteden van de administratie gewoon te hoog. we kunnen nu wel eindeloos gaan discussieren welke rechtsvorm beter is. Maar het feit is dat er al een vof is opgericht. Punt. Het enige wat ik wilde weten of we mijn idee/tijd/energie/voorwerk op de balans kunnen waarderen. En we dus beide beginnen met een kapitaal rekening van 10.000. Dat kan blijkbaar niet. Prima. That's all i wanted to know. Ik heb trouwens wel een accountant, maar die gaat alleen de jaarrekening, en aangifte inkomsten belasting doen.
 12. @Michel_S bedankt voor je input! zal het er nog eens met de andere vennoot over hebben @nico bespaar me je ironie. zit ik niet op de wachten.
 13. @michiel S dank voor je reactie. Contract hebben we dus al enigszins opgesteld. Daarin krijg ik al een primair winst aandeel (je zou het loon kunnen noemen voor de werkzaamheden die ik het eerst jaar ga verrichten). Dit aandeel wordt van de winst (als die er is :P) afgetrokken. En dan wordt de resterende winst pas doormidden gedeeld. Maar het probleem met de oplossing die jij aandraagt, is dat mijn "voorwerk" alleen gewaardeerd wordt ALS we ook winst draaien. Wij willen het juist van te voren regelen. Stel we draaien een winst van 0 in het eerste jaar. We hebben dan nog 10.000 op de bank staan. Als we er dan mee stoppen, willen we het zo regelen dat we dan beide recht hebben op 5000.
 14. Wat ik met intellectueel eigendom bedoel is natuurlijk het idee (wat echt wel meer inhoudt dan alleen olijven importeren), de contacten die ik heb gelegd in het land waar ik de olijven ga importeren. Ik weet niet of dat intellectueel eigendom heet. Maar hoe het ook heet. Dat willen wij (beide vennooten) dus waarderen. En wel zo dat het net zo veel "waard" wordt als de investering die in geld wordt gedaan door de andere vennoot. Een administrateur zoeken is geen optie. Ik wil het nog wel een keer zeggen: Ik ben nieuw, jong en onervaren ( i get that) , maar ook slim genoeg om me in korte tijd (maand of 3, want dan gaan we pas starten) in deze materie te verdiepen ( het is nu ook weer geen rocketscience) . Vandaar dat ik hier ook post. Kom op jongens. Een beetje positiever mag ook wel ;) ps. ik snap ook echt wel dat als de zaak op de fles gaat er niets meer te verdelen valt (50% van niets is niets ;) ) Maar waar ik op doelde was dat als we er mee kappen (om wat voor reden dan ook) dat we dan beide recht hebben op 50%.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept