mckooiker

Junior
  • Aantal berichten

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer in spe

mckooiker's trofeeën

  1. Ziet er inderdaad goed uit, en het is makkelijk en goedkoop om eens te proberen! Pizza in een marktkraam is niet erg handig en moeilijk haalbaar, maar thuis werkt dat natuurlijk uitstekend! Ook gnocchi en lasagne gaan zeker tot het assortiment behoren :D
  2. Hoi deHans, Geweldig idee om het eens te proberen, maar je zit dan natuurlijk wel met het probleem dat "dirk vn" aankaartte: als je "op risico" naar de markt komt krijg je misschien geen plek en weet je nog niets. Op een braderie zou dit idee natuurlijk wel kunnen. thuisafgehaald.nl heb ik nog nooit van gehoord, maar klinkt mij als muziek in de oren! Ik zal het meteen uitzoeken, hardstikke bedankt!
  3. Ok, ik heb de excell sheet die ik gevonden heb op deze site ingevuld (er zaten een paar foutjes in), en ik moet toegeven dat de omzet van 180 euro per dag inderdaad een beetje laag was. Minimum omzet (= net rondkomen) moet echt wel zo`n 250 Euro per dag zijn. Dit komt overeen met 40-50 porties pasta per dag, of iets minder met drank verkoop en/of verkoop van verse pasta (zonder saus).
  4. @Wouter Hol: Bedankt voor de opbouwende kritiek! Voor een standplaats op een vaste markt betaal je tussen de 12 en 25 Euro, zie link van de gemeente Utrecht hieronder. Voor mijn berekeningen ben ik uiteraard uitgegaan van 25 Euro per marktdag. standplaats Utrecht Voor mijn berekening ga ik uit van een aantal variabelen die ik in een excell file heb geplaatst, en als output krijg ik het netto inkomen per maand belastingschijf, BTW en andere kosten worden automatisch berekend. Ik zal morgen een van de standaard excell files die ik vandaag tegen ben gekomen op deze site invullen. Variabelen/kosten die ik heb meegenomen zijn: kostprijs ingredienten/tasjes en bakjes huur standplaats verkoopprijs aantal dagen per week dat ik op de markt sta aantal weken dat ik op de markt sta per jaar "overige kosten" van 2000 Euro per jaar afschrijving op de keet en equipment ontbreekt nog!! @paradocx: zoals al gezegd gaan we beginnen alleen de weekenden zodra we een vaste standplaats hebben bemachtigd op een markt. Dit zou onnodig op en neer rijden moeten voorkomen. De saus (of in ieder geval de basis) kan makkelijk van tevoren worden gemaakt en ingevroren in porties, en dan is het een kwestie van minuten totdat het klaar is. En geloof me, dat is nog steeds 100 keer beter dan de doorsnee "voeg heet water toe en je bent klaar pasta" van knor die de doorsnee Nederlander thuis maakt (no offence intended!). Bovendien zijn er weinig Nederlanders die verse pasta maken. Ontdooide producten kun je inderdaad niet opnieuw invriezen (mijn vrouw heeft een HACCP certificaat en is kok (en Italiaanse)). P.S.: waarschijnlijk verdienen we meer als we beiden in loondienst gaan, maar een eigen onderneming lijkt me toch wel een erg mooie uitdaging/ervaring!
  5. @dirk vn: Ik was helemaal op de hoogte van wachtlijsten en dergelijke. Het mooie van het plan is mijns inziens dat ik eerst een gewone baan probreer te krijgen (niet erg makkelijk in deze tijd van recessie), en dan langzaam aan beginnen: Eerst alleen in het weekend en/of op braderieen (standplaats kost veel meer, maar goed), en dan later kunnen we dit uitbreiden als het goed loopt, of stoppen als blijkt dat het niet rendabel is. Als we direct willen beginnen met 100% marktkraam ben ik het met je eens dat 180 Euro omzet niet voldoende is. Maar als 180 Euro omzet al utopie zou zijn, dan kan ik beter meteen ophouden met fantaseren en dan kan ik beter iets anders gaan bedenken. Zoals je al gelezen zult hebben zit ik nog volop in de orienterende fase en ik ben niet iemand die graag onnodige risico`s neemt (misschien niet een heel erg goede eigenschap voor een ondernemer, maar goed.....).
  6. Bedankt voor jullie reacties! @Robbert08: Ik was inderdaad uit op een reactie van iemand die verkoopt op de markt, maar goed in dit stadium is het niet essentieel. Naast de pasta met verschillende sauzen, gaan we ook verse pasta verkopen (zie ook hieronder) en natuurlijk frisdrank. @Paradocx: ik ga inderdaad uit 180 Euro omzet per dag. Netto houd ik er dan volgens mijn berekeningen 1600 Euro per maand over, hetgeen geen vetpot is, maar zoals ik al zei: genoeg om te overleven. Kosten die ik niet mee heb genomen zijn afschrijving op de keet en marketing. Standplaats, BTW, verzekering, pensioen en een "unknown costs van 2000 euro per jaar" zitten er wel in. Aangezien mijn vrouw de pasta en saus zelf maakt zijn de kosten van ons product relatief laag (en ze is ook redelijk snel: een kilo pasta kost een kwartiertje tijd).
  7. Mijn vrouw en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een kraam op de markt te beginnen. Het idee is ooit begonnen als restaurant, maar wegens personeels en huur/koop kosten is een marktkraam misschien beter haalbaar hebben we bedacht (hoewel de markt ook weer zijn eigen problemen met zich meebrengt, maar goed, daar gaat de vraag niet over). Het plan zit nog helemaal in de orienterende fase, aangezien ik momenteel in Australie zit, maar binnenkort loopt mijn contract af en zal ik terugkeren naar Nederland. Ik heb wat (kostprijs-)berekeningen gemaakt als onderdeel van het businessplan en om goed rond te komen moeten we zo`n 30 porties verse pasta met saus per dag verkopen. Is dit haalbaar? Ik weet dat het antwoord afhankelijk is van vele variabelen, en ik zal direct bij terugkomst in Nederland eens wat markten opzoeken om het zelf eens te bekijken, maar als ik een inschatting van jullie zou kunnen krijgen, dan kan ik alvast verder met de berekeningen en de rest van het businessplan. Alvast bedankt!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.