Jump to content

dodoalmelo

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  GEEN

Company info

 • Location
  Twente
 1. In zo'n productaansprakelijkheidpolis wordt wellicht uitgegaan van 1 product. Ik ben van plan om meerdere websites per product te maken, waaronder misschien wel eentje voor orthopedische hulpmiddelen of sauna-benodigdheden (om maar wat te noemen). Is het dan telkens nodig de polis te verruimen of een extra polis te sluiten ? By the way staat de afspraak bij de notaris al, want de holding kent naar een werkBV ook nog andere doeleinden (o.a.consulancywerk).
 2. Thanx. Mijn omzet de afgelopen maand is nog net geen 1000. Hahahaaa....
 3. @Norbert; Da's dan klaar wat mij betreft.Heb jij een indicatie voor een dergelijke verzekering ?
 4. @Norbert: Site was al besproken en onterechte keuze. Je schrijft op "11 februari 2013, 11:05": "De codex is een richtlijn, geen wet. Voor een verzekering gelden primair de wettelijke vereisten." en zojuist schrijf je "ik heb het helemaal niet over een richtlijn, ik heb het over een "Europese richtlijn". Dat is gewoon een ander wordt voor Europese Wet..." !! Maakt niet uit, we verschillen over de in mijn optiek verstrekkende gevolgen van de Codex, blijkens ook de mijns inziens waardevolle site "www.earth-matters.nl" die (rijdelijk?) op ZWART is gegaan. Jouw boodschap is duidelijk, de toonzetting ook. @Highio: Dat lijkt me idd een goed idee. Zal ik bekijken. @Joost: Dat denk ik ook. Ik ga altijd uit van oprechtheid, maar struikelde even over de termen en additionele vragen die werden afgevuurd. Verzekeren van productaansprakelijkheid is te overwegen, maar ik ben slechts doorgeefluik. Ik bestel in USA (familiebedrijf sinds ruim 50 jaar), lever dit door in NL (webwinkeltje). Bij een claim van mijn klant, zou ik misschien een claim bij de fabrikant neer kunnen leggen. Vandaar mijn aarzeling bij verzekeren & onbekendheid met de premie hiervoor.
 5. @Joost, Ik voer de goederen in met een volwaardig USA etiket. Deze voldoet (ook) aan de Codex, maar dat is niet het punt. In diezelfde codex staat verwoord wat er gemeld mag worden in reclame-uitingen, maar over de werkzaamheid en de toepassingen mag slechts in nietszeggende holle frasen wat worden gezegd. Ik snap natuurlijk dat dit "ter bescherming" van de brave burgers is gelanceerd, maar het is me niet één maar drie stappen te ver. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. En wanneer ik reacties krijg van klanten als "ik heb meer energie" of "m'n bloedomloop is verbeterd want ik heb warmere handen en voeten" of "ik merk dat ik minder last heb van- en minder vatbaar voor infecties" dan ben ik zwaar in overtreding. Zodra er op een forum dergelijke uitingen staan, is het verboden om de onderhavige producten aan te bieden. Dit is een duidelijke vorm van censuur en slechts stap 1 in het verder "ver-farmaci-seren" van de bevolking. Trouwens.. de reacties overziend zijn er meer vragen of twijfels gemeld en slechts 1 tip ontvangen van Daan Vaneker. Dit is voor een newbee als ik best teleurstellend. Het lijkt er op alsof ik eerst "expert" moet zijn om een straight antwoord te krijgen...
 6. OK bron was discutabel, boodschap evenwel niet. Het sarcasme waarmee je evenwel het bericht denkt te moeten ontkrachten vind ik persoonlijk onnodig. Op het risico dat je wederom de bron niet aanstaat (http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M4&s=M30&ss=P1899&l=NL); het bericht is toch genoegzaam duidelijk, of niet ? Ondanks je sarcasme mag je ook inzien dat je eerdere aanname dat het zou gaan over slechts een richtlijn, een te zwakke beschrijving betrof. Hoe dan ook, ik heb er wel degelijk mee te maken....
 7. Codex Alimentarius is sinds 14-12-2012 wel degelijk ingevoerd in NL; lees svp: http://www.argusoog.org/de-slachting-van-de-codex-alimentarius-2-0/
 8. @DAAN Vaneker, Dank je voor de tips over geruisloos/ruisende inbreng ! De keuze "a" lijkt me gezien de geringe omvang van de webwinkel een stap te ver. Keuze "b" lijkt me het meest reëel ; de gemaakte kosten voor opzet website en de voorraden vormen boekwaarde. Inzake het inkomen DGA bedankt voor de link.... Dit moet zich nog uitkristalliseren in de loop der tijd. Ik zal misschien per website wekelijks een uurtje "werk" hebben, dus aanvankelijk zal dit zo'n vaart niet lopen. Thanx !
 9. @ Norbert; Nee, dat heb ik niet bekeken. Zodra een webwinkel flinke bedragen gaat opleveren, dan overweeg ik om daar een zelfstandige werkBV voor te starten. Wanneer ik aan verzekeren denk, dan denk ik in honderden euro's per maand, want bij slechts één verkeerde zending voedingssupplementen en één claim van een klant, kunnen er flinke bedragen over tafel geslingerd worden. Temeer daar de reguliere farmalobby via de politiek (en dus jurisprudentie) enorm tekeer gaat tegen de supplementen-leveranciers (zie de per DEC 2012 ingevoerde Codex Alimentarius), zal een verzekeraar flinke premies wensen voor een eventuele verzekering op dat vlak. (helaas weer geen antwoord op m'n vraag; slechts aanvullende vragen....)
 10. Het maakt in mijn optiek niet uit of ik het aanwezige vermogen van tonnen of van miljoenen bescherm, het is zeker geen lucht. Ik ben daarnaast (als privépersoon) adviseur, alwaar een goed inkomen wordt genoten. Ondanks dat er nog geen enkele vraag is opgelost en ik alleen twijfel krijg voorgeschoteld of de keuze voor een BV voor mij wel de juiste was geweest, denk ik met het oog op de toekomst dat een BV mijn privévermogen beter beschermt dan welke (telkens afzonderlijk af te sluiten) verzekering dan ook. Mijn huidige webwinkel is er slechts eentje..., daar waar er meerdere gaan volgen. In die optiek komen er wellicht 5 of 10 webwinkels in de werkBV te hangen, waardoor de keuze NIET op het afzonderlijk verzekeren is gevallen. Naast mijn inkomen als adviseur (freelancebasis/1 opdrachtgever) ken ik ad-hoc adviesklussen waarvan ik het inkomen eigenlijk niet nodig heb en die dan gefactureerd kunnen gaan worden door de Holding BV. Alles meegewogen leek me dit geen "lichtvoetige" keuze voor een werk BV onder een beheer BV. Mag ik dan nu vragen of er iemand een antwoord weet op het inbrengen van de webwinkel (voldaan uit privémiddelen) in de BV ? Bij voorbaat bedankt...
 11. @henkh: Stel dat de waarde nu 3000 zou zijn en ik "geef" die waarde aan de BV, dan heb ik een bij eventuele volgende overname (door willekeurige) derdenpartij in privé toch een nadeel? De waarde van de BV tzt wordt toch bij overname of beëindiging onderworpen aan belastingen ? @Joost Rietveld: dan voor je uitgebreide epistel, maar ik vermeldde reeds dat ik newbee ben. De overweging om een werk-BV onder een Holding-BV te kiezen is slechts gelegen in het feit van uitsluiting privé-aansprakelijkheid. Ik handel in voedingssupplementen en wanneer ik van mijn leverancier een ondeugdelijke zending ontvang en mijn klanten hierdoor een claim op mij hebben (tonnen/miljoenen??), dan is dit beter beschermd wanneer de eigenaar van de webshop een BV is. Inzake de overige punten van aandacht die je noemde ben ik nog bezig met inventariseren. Ik moet wel zeggen dat ik met de beantwoording van mijn allereerste vraag in deze meer vragen afgevuurd zie worden dan ik voor mogelijk heb gehouden; dank daarvoor! Nu verder op zoek naar antwoorden dus !!
 12. (deze new-bee staat op het punt z'n webwinkel in te brengen in nieuw opgerichte BV) Vanwege de nieuwe flexBV-regels en toename van de onlinehandel wil ik één van m'n websites inbrengen in een nieuwe BV. Nu heb ik daar als prive-IB-ondernemer werk en kosten aan gehad. Omdat de nieuwe BV leeg is en er nauwelijks kapitaal wordt ingebracht, vraag ik me af hoe ik de BV een overnamesom kan laten betalen aan mij als oprichter en geldschieter van de webwinkel, voorraden, klantenbestand etc. Wellicht zijn hier andere ideetjes voor, nogmaals ik ben nieuw als BV-eigenaar. Bij voorbaat dank voor uw suggestie(s) !
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept